1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuw HD Kanaal?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Damandan, 25 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nu ben ik toch even erg verbaasd over de mensen die beweren dat Ned1 HD voor SD uitzendingen bij hen zoveel beter was dan gewoon Ned1.

  Het doet me afvragen wat voor TVs die mensen hebben als kennelijk het upscalen in de studio van Nederland 1 zo significant beter is als de scaler in hun TV.

  In mijn redenatie is bij zowel Ned 1 standaard als Ned 1 HD voor SD uitzendingen de bron SD. Met een goede scaler thuis in de TV, decoder of receiver zou het dan toch helemaal niets moeten uitmaken of je het kanaal ontvangt als geupscaled SD signaal of als puur SD signaal dat je eigen installatie upscaled?

  Ik zag in ieder geval op mijn installatie geen enkel verschil tussen Ned 1 en Ned 1 HD voor SD uitzendingen.
  Mogelijkheden:
  - ik ben blind dat ik het niet zag;
  - bij veel mensen is het pure suggestie dat Ned 1 HD voor SD uitzendingen beter was;
  - veel mensen hebben erg slechte scalers in hun TV waar ik betere scalers heb. Overigens bij mij zit er een scaler in mijn Sony STR-DA5200ES versterker, dus mijn TV krijgt bij mij alles geupscaled vanaf de decoder.

  Oh, en als je mensen de wonderen van HD wilt laten zien lijkt mij een echte HD zender toch stukken beter. De US Open nu op Eurosport HD bijv.
   
 2. Misschien kun je het verhaal ook om keren, en kan jou upscaller slecht zijn zodat jij het verschil niet ziet. ( niet persoonlijk bedoeld :wink: )
  Ik heb zelf een klasse A merk plasma van Panasonic en zag toch duidelijk wel verschil tussen ned1 hd en SD ( Scherper en mooiere kleuren Bij journaal en 2vandaag, maar ook ander live programma's zagen er beter uit ) al was dat niet echt HD en in verschillende media is mijn plasma getest en erg goed uit de bus gekomen ook qau upscallen.

  En Film1 HD en BravaHD, Eurosport HD zien er heel gelikt uit. en een genot om na te kijken.
   
 3. Niet persoonlijk opgevat, maar dat kan dus niet. Een slechte upscaler doet niets met een signaal dat al 1080i is, dus ook niets slechts. Dus een slechte upscaler kan het verschil alleen groter maken, niet kleiner.

  Ja kunst, die zijn al in HD. Daar hoeft dus geen upscaler meer aan te pas te komen.

  Maar goed: jij ziet verschil of denkt het iig te zien. Ga niet over persoonlijke percepties discussieren, ben alleen nieuwsgierig hoe dit technisch kan en het verschil objectief ook vast te stellen is.
   
 4. De uitzendingen worden per 25 augustus niet meer in HD doorgegeven zoals ik al zei, dus zul je het voor de familie op bijv. Eurosport HD moeten zetten.


  Ook niet waar. Nederland 1 HD zat niet in het HD pakket.


  Het journaal is nooit in HD uitgezonden.
   
 5. het 'testnetwerk' is niet meer actief in het Ziggo West gebied, volgens mij is de Ned1 HD test versie ook verwijderd. De omroep zal ook geen HD-uitzendingen meer leveren tot de introductie begin 2009. Hoewel het SD upscalen enige verbetering van kwaliteit oplevert, is het continueren van de proef bij krapte aan beschikbare bandbreedte niet te rechtvaardigen. Als je echt HD wilt laten zien dan kun je ook Brava en Eurosport HD gebruiken en het aanbod uit het HD-pakket.
   
 6. Anoniem, ik zie NL1-HD ook niet meer op het testnetwerk 1080; zowel de 720p als de 1080i versie zijn verdwenen. Op kanaal 14 staat een still die knippert.


   

 7. Jazekerwel! Alle sport journalen kwamen uit de HD studio van de NOS, dat was ook duidelijk te zien. De gewone journalen die voor/tussen/na de sportjournalen in zaten kwamen uit de zelfde studio. Dat was ook duidelijk te zien. In een overzichtsshot zag je de twee presentatoren staan in dezelfde ruimte, en de camera draaide dan naar de gewonejournaalpresentator toe.

  De NOS heeft alles klaar staan voor HD. Een studio, regie en montage kamer.
   
 8. Feit is alleen dat ze die faciliteiten tot ten minste 1/1/2009 niet meer gebruiken.
   
 9. Doh! Dat waren de uitzendingen in het teken ven de Olympische Spelen. Die waren idd in HD. Maar de gebruikelijke journaals van 18:00 en 20:00 (dus gewoon vanuit de blauwe "NOS-Journaal-studio") waren geen HD. En de verslagen op lokatie ook niet.

  Wil je echt zo graag de zweetdruppeltjes van Philip Freriks zijn kruin af zien glijden? :roll:
   
 10. Hallo Anoniem. Ik heb nu al heel vaak in dit forum de term "test netwerk" voorbij zien komen. Kan iemand me misschien uitleggen of iedereen dit test netwerk kan bekijken en zo ja op welke kanalen? Vast bedankt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina