1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuw HD Kanaal?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Damandan, 25 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij een netwerk scan in het oude @home gebied (Brabant-Limburg) zag ik vandaag een nieuw kanaal met de kenning Test HD verschijnen. Welke zender zou dit kunnen zijn?

  BBC HD: Binnenkort start de BBC met haar HD kanaal ook in Polen, dus de weg zou vrij zijn om ook het kanaal te distributeren in NL....zou Ziggo de eerste zijn?

  Arte HD: Deze zender zendt sinds begin Juli in het 720p formaat uit en is in SD variant ook al te bewonderen. Wanneer dit dus de HD zender is dan krijgt elk digitaal abonnee deze HD zender (net zoals Ned1, 2 en 3 alsmede Eurosport) gratis erbij.

  Misschien zijn er nog andere ideeen over welke zender dit zou kunnen zijn?

  (Deze zender bevind zich trouwens op 826,75MHz mochten er mensen zijn die deze info benodigen)
   
 2. Is dit niet gewoon een versie van Ned1 HD? Ze zijn laatst bij Ziggo Oost omgewisseld (720p en 1080i), en kan best zijn dat één versie deze naam heeft gekregen. En op deze TS (24) zat een Ned1 HD-versie. Qua bitrate lijkt het wel te kloppen.
   
 3. Laatst bewerkt door een moderator: 26 aug 2008
 4. De HD test kanalen van Nederland 1 heetten anders. Iets in de richting van Test Ned1 1080i en later Test Ned1 720p. Ze hebben nooit test HD geheten. De enigste zender die Test HD heette was eurosport HD, maar die is juist weer van het netwerk gehaald omdat deze nu regulier goed te ontvangen is inclusief 5.1 sound. Het zou zich hier dus om een andere HD zender moeten gaan. Misschien kan Anoniem wat licht in het donker schijnen.
   
 5. Geen Ned1 in HD

  Wat is het toch weer zielig met ziekko geen HD meer van NED1, ik ben werkelijk benieuwd wie opdracht heeft gegeven om die zender van de kabel af te sluiten.

  Je heb een abonnement voor HD tv bij ziekko met de hoop als er meer er bij komen dat dan wordt doorgeven, maar bij ziekko lijkt wel op, hoe kunnen wij de klanten onttevreden houden, hup weg er mee!!!!

  Alleen nog 3 tv kanalen in HD met alleen natuur opnames in HD a € 3.95 per maand.

  Dat ned1 nog gewoon in HD uitzend is te zien bij Canaldigitaal daar is het wel nog mogelijk om NED1 in HD (1080i formaat) te ontvangen.

  Weet iemand soms wat meer hierover?

  Groet Dekzwabberhen
   
 6. Doe even rustig. Nederland 1 levert geen beelden meer in HD omdat ze dat alleen zouden doen bij de grote sport-evenementen. Het heeft dus geen zin meer om een kopie van Nederland 1 op kanaal 14 door te geven, omdat de content exact hetzelfde is vanaf 25 augustus.
   
 7. Laten we hier AUB geen Ned 1 HD thread van maken, maar houdt het on-topic. Welk nieuw HD kanaal kan het zijn?
   
 8. Op het 'testnetwerk' is Ned 1 HD -nog- aanwezig, for the time being .
   
 9. OK, bedankt voor de reactie Anoniem. Ik meen toch echt dat Ned 1 HD een andere benaming had dan Test HD, maar goed, ik kan me vergissen.
   
 10. Beste Anomiem,

  U reaktie wordt door mij op prijs gesteld, maar nog leuker zou het zijn, hoe ik dan deze via mijn humax 5000 encoder kan ontvangen?.

  Het is altijd zeer geslaagd als er visite komt, om te laten zien, met een Nederland station in HD formaat, wat een verbeterde beeld het is. En dat jullie als ZIGGO kabelbedrijf, dit voor U eindgebruikers beschikbaar steld (bovendien wordt via HD abbonenment bij U, hier ook voor betaald door ons).

  Ned1 leverd toch wel erg veel uitzendingen (bv het journaal) in een goede kwalititeit en ook de sport uitzendingen.

  Dekzwabberhen
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina