1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Auto TV aan werkt niet

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door bukkie, 24 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb een Sony Bravia KDL 40D3500 i.c.m. de Humax decoder.
  Decoder zit met HDMI kabel aan TV en met Scart aan een Panasonic DVD'HD decoder.
  Volgens de handleiding van Sony zou ik de TV automatisch moeten kunnen inschakelen op het betreffende HDMI kanaal maar wat ik ook probeer met de menu instellingen van Humax en Sony ik krijg het niet voor elkaar.
  Zijn er forumleden die dit wel werkend hebben gekregen en zo ja welke instellingen hebben jullie dan gemaakt.

  Bedankt alvast voor het meedenken
   
 2. Ik heb een Panasonic plasma scherm en aan de hand van een tip op dit
  forum heb ik een instelling gewijzigd (staat niet in gebr.aanwijzing) en als ik nu op de rode knop van de afst.bed. druk heb ik meteen de HDMI ingang.

  Kijk hier eens (service menu): http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1267485
   
 3. Ik heb een Panasonic 37LZD85 met een Humax 5000C.
  Helaas weet ik nu nog steeds niet welke instelling ik op mijn TV moet gebruiken zodat deze rechtstreeks met HDMI kan opstarten. Met enkel de HDMI kabel aangesloten, moet ik telkens op de afstandbediening van de TV op de AV knop drukken en vervolgens HDMI als input kiezen. Deze instelling wordt niet bewaard voor de volgende keer. Standard gebruikt deze nu de SCART aansluiting.
  Wat ik nu een tijdelijke oplossing vindt, is aansluiten van SCART en HDMI, wat mij ook niet ideaal lijkt. Bijkomende onhebbelijkheid van de SCART aansluiting is, dat uitzendingen met een beeldverhouding van 4:3 naar 16:9 worden uitgerekt. Voor sommige is de zwarte balk links en rechts niet te pruimen, maar ik vindt dat de beeldverhouding moet kloppen.

  Waar zit deze HDMI instelling verstopt. Wie kan me verder helpen?
   
 4. Dit al eens geprobeerd ?

  Hotel = -/V (op tv) + 3x AV (op afstandsbediening)

  Met behulp van de Hotel mode kun je enkele standaard instellingen wijzigen.
  Je moet hiervoor de Hotel Mode op ON zetten (Hotel menu: [-/V] knop op de TV ingedrukt houden en gelijktijdig 3x de AV knop op de afstandsbediening indrukken).

  Ongevaarlijk zijn de volgende opties:
  • - Initial INPUT. Als je de TV aan zet maakt deze standaard gebruik van de analoge tuner. Kijk je alleen via digitale kabel decoder die je op een HDMI, Scart of component ingang hebt aangesloten, dan kun je hier instellen dat bij het aanzetten van de TV niet de analoge tuner selecteerd wordt, maar de HDMI, Scart of component ingang.
  • Initial VOL level. Het volume level dat de TV gebruikt bij het aanzetten. Loopt je geluid altijd via je surround set, dan kun je deze op 0 zetten.
  • Maximum VOL level. Handig als je kleine kinderen hebt. Je kunt hiermee nl. instellen hoe hard de TV kan.
  • Initial POS. Het analoge kanaal dat standaard geselecteerd wordt bij analoge ontvangst. Kijk je vaak naar RTL4, dan kun je deze op 4 zetten zodat kanaal 4 direct geselecteerd wordt op het moment dat je de TV aan zet. (Alleen nuttig wanneer je analoog kijkt).
   
 5. HRJ,

  Dankje voor de reaktie.

  Inderdaad, Hotel = -/V (op tv) + 3x AV (op afstandsbediening), werkt.
   
 6. Lokale omroep/kabelkrant zit vaak nog alleen analoog. En als backup voor het geval de digitale streams uitvallen of je ontvanger het niet doet kan het handig zijn om toch de coax te laten zitten :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina