1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Samsung DCB-P850R ruim aantal zenders schokken.

Discussie in 'Samsung DCB-P850R (PVR)' gestart door Ronoetbuchten, 24 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal,

  IK heb sinds 2 maanden deze decoder van Samsung. Tot een paar weken geleden geen problemen. Maar toen begonnen diverse zenders zoals de extra TMF, MTV, VH1 kanalen en alle andere wat rond deze nummers zitten te schokken. Het beeld blijft stil staan en gaat af en toe weer even verder. Veel blokjes(Compressie). De signaal sterkte zie je ook tussen de 53% en 0% springen dan. Ik heb die zenders maar even links laten liggen omdat ik er toch niet zoveel naar keek. Maar sinds kort begon dit ook voor te komen bij o.a L1, MTV, TMF, Eurosport. Dit stoort me meer omdat ik wel naar deze zenders kijk.
  Het vreemde is dat ik voorheen een NOKIA 119C en Digi1 digitale ontvanger gehad. Daar had ik nooit problemen mee met deze zenders. En aan de bekabeling kan het dan ook niet liggen zou je zeggen. Ik heb toch nogmaals voor de zekerheid de bekabeling bekeken en aangedraaid, deze is nu helemaal in orde.

  Waar in godsnaam zou het dan wel aan kunnen liggen?
  IK hoop dat iemand me kan helpen.

  M.V.G.

  Ron.
   
 2. komt me best bekend voor.....

  Hallo,

  Ik heb nieuws voor je. Ook ik woon in Buchten (welkom buurtgenoot, het kan nooit ver weg zijn in ons dorp haha).
  Ook ik heb de Samsung PVR decoder.
  Ook ik heb sinds een bepaalde tijd de storingen.
  Ook ik heb dat op de zenders die je noemt.
  En ook ik dacht dat het eerst bij mij lag, maar nu begin ik toch sterk te twijfelen en denk ik dat we toch maar eens contact moeten opnemen met Ziggo.

  Ook ik zie de zenderkwaliteit wisselen wanneer de storingen optreden en met mijn oude decoders had ik ook geen last.
  Opvallend: wanneer op de die zenders de storingen optreden en ik de decoder snel aan en uit zet wil dit wel eens tijdelijk helpen. Ook valt me op dat ik geen storing heb op die zenders, tot het moment dat ik de harddisk gebruik om op te nemen. Dan beginne de storingen weer.

  Dus ik heb de volgende vragen:
  Wie heeft hier ook last van?
  Of wie woont ook in deze omgeving en heeft er misschien geen last van?
  Weet iemand oplossingen?

  Groeten
  DenMan
   
 3. Hoi,

  Heeft iemand al een oplossing voor de storingen van dit apparaat? De radiozender schokken nu ook al af en toe. Ik ben de weg helemaal kwijt...
   
 4. Heej Ron oet Buchten, hiej Frank oet Bor (neet ver weg).
  Heb je dit topic van mij al gelezen? Misschien is bij jou hetzelfde aan de hand (bekabeling binnenzijde decoder).
   

 5. HoI Ron en Frank nier Dennis uit Buchten!! Wat is het toch een kleine wereld he:pompom:. Zijn wij nou de enige met dit probleem? toch raar.

  Maar goed, ik heb ook het trucje geprobeerd uit het topic van Frank en verrek; het werkt!! Gewoon ff de kabeltjes los halen en opnieuw inpluggen. Heel raar eigenlijk, want er veranderd niks en toch is de storing (voor nu) opgelost. Ook met opname geen storingen meer.

  Wat ik wel raar vind is dat het lijkt dat Essent op de hoogte was van dit probleem (zie de reactie van Anoniem in het topic van Frank). Toch raar dat ze me niet konden adviseren aan de helpdesk wat te doen, of een berichtje lieten rondgaan toen dit bekend werd.... Ze hebben dus eigenlijk gewoon afgewacht... Vind ik toch wel bedenkelijk. Wilde ik ff kwijt

  Groeten
  Dennis
   
 6. Hoi Dennis oet Buchten. :grin:
  Fijn dat het bij jou ook op dezelfde manier opgelost kon worden. Vermoedelijk maken de stekkers in het apparaat gewoon slecht contact (ontwerpfoutje, overgangsweerstand in contact?), en door het opnieuw inpluggen is het blijkbaar (voorlopig) weer goed. De helpdesk medewerkers zouden hier eens wat vaker moeten lezen, dan konden ze meer mensen helpen die hetzelfde aan de hand hebben.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina