1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HDTV Benodigdheden

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door ronvm, 21 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb net een flatscreen TV gekocht en zit er over te denken om op HDTV over te gaan. Wat heb ik daar voor nodig (buiten een HDMI-kabel)?
  Wie kan mij op weg helpen?
   
 2. Een HD reciever zou ook wel handig zijn. Plus een Abo op de HD zenders. Bellen met 0900-0730 en daar kunnen ze u een HD pakket verkopen.
   
 3. Voor je een HD decoder koopt, vraag jezelf wel even of je 3,95 per maand waard vindt voor effectief alleen NGC HD, Discovery HD, Eurosport HD en History Channel HD. Nederland 1 HD houdt er volgende week tot begin 2009 weer mee op en Film 1 HD kost weer fors extra. De rest van de zenders ontvang je ook met een HD decoder voorlopig gewoon alleen in SD.

  Pas in 2009 worden Ned 1,2 en 3 in HD verwacht en waarschijnlijk ook de SBS en RTL zenders. Je zou dus kunnen kiezen tot dan te wachten.

  Vervolgens moet je bij jezelf nagaan wat voor soort decoder je wilt, zonder harddisk recorder of met. Een decoder met harddiskrecorder is de enige manier om HD programma's op te nemen, met externe apparaten gaat dat niet.

  Probleem is dat de enige nu beschikbare decoder met HD recorder, de Cisco 8455DVB, nog niet voor je beschikbaar is omdat hij alleen in Casema gebied nog maar te krijgen is. Ook dat KAN een reden zijn nog even te wachten.

  Naast een HD decoder, een HDMI kabel en een HD abonnement heb je in principe niets meer nodig. Al is een AV receiver, liefst HDMI geschikt, mooi meegenomen voor beter geluid.
   
 4. Okee, bedankt voor de info, uiteraard weet ik dat ik een HD-Ontvanger nodig heb, maar ik hoopte op wat meer info. Die heb ik nu gekregen en het advies om even te wachten neem ik ter harte. En de Harman Kardon doet al een tijdje zijn werk om het geluid digitaal weer te geven.
   
 5. Er zijn op dit forum ook verschillende HDTV subforums en forums over de Samsung 360 HD ontvanger (de oude ontvanger) en de Humax 5000 (nieuwe) HD ontvanger. Zonder extra HD abonnement heb je wel een aantal HD zenders, op dit moment ook nederland-1, maar da's na de olympische spelen weer afgelopen. Eurosport HD is wel 'gratis' en ik dacht dat die ook na de olympische spelen bleef bestaan.
  De overige zenders zijn wel aardig, maar of je daar 3.95 per maand voor over hebt moet je zelf uitmaken, je kunt ze wel weer per maand opzeggen.
   
 6. Oh jah en je moet natuurlijk een echte HD tv hebben (Full HD). Trap niet in de marketingtruc van HD-Ready want ready voor HD ben je niet. Als het alleen de bedoeling is een zo'n groot mogelijk scherm aan de muur te hebben hangen voor zo min mogelijk geld zit je natuurlijk goed (gordijnen open zodat de buren het ook zien). :) Maargoed als je de folders bekijkt zie je tegenwoordig nog maar een paar "ready's" tussen de echte HD's staan.
   
 7. Eh....

  Er is geen enkele manier om een Full-HD uitzending te bekijken want die worden niet uitgezonden. Met een HD-Ready kun je alles kijken wat er nu en in de toekomst uitgezonden wordt. Alle HD-Ready schermen kunnen 720p en 1080i weergeven. En 1080p wordt in elk geval niet uitgezonden via kabel en satelliet en is ook niet gepland voor de toekomst. De enige content die je in full HD zou kunnen bekijken is via blueray DVD's.

  De uitdrukking "trap niet in de truuk" vind ik dus een beetje overdreven. Je kunt denk ik beter focussen op een goede TV dan op het stempeltje Full-HD. Een budget Full-HD TV zou wel eens een slechter plaatje op kunnen leveren ten opzichte van een goede HD-Ready.
   
 8. Eh, sorry, in aanvullig op en versterking van CeeS, maar dit is dus in de meeste gevallen onzin. Zou veel eerder zeggen, trap niet in de marketing truc van Full HD.

  TV uitzendingen in Full HD zijn er niet en zullen er voorlopig ook niet zijn. Alleen bronnen als je Playstation 3 of Bluray speler kunnen 1080P uitsturen.

  Voor televisies onder de 40 inch is Full HD eigenlijk onzin omdat je dan op 1 meter van het beeld moet gaan zitten of minder om überhaupt het verschil tussen 720P en 1080P te kunnen zien.

  Kortom: koop je een TV onder de 40 inch of je hebt toch geen 1080P bronnen, dan is het veel belangrijker om op beeldkwaliteit te letten dan per sé Full HD te willen. En ja, zeker in de goedkopere klasse of kleinere beeldformaten (lees 32 inch of minder) zijn sommige HD Ready TVs in kwaliteit beter dan budget Full HD TVs.

  Overigens: topicstarter heeft al een TV gekocht zegt hij, dus je advies is dan ook wat mosterd naar de maaltijd.
   
 9. Helemaal mee eens, ik zag ook geen reden om een "Full HD" TV te kopen temeer omdat het prijskaartje even hoger is dan wanneer er HD Ready op staat. Ik heb allerlei informatie ingewonnen voordat ik een LCD TV ging kopen. Over merken en grootte zullen we het op het forum nooit over eens worden, maar ik ben met een LG 32" meer dan tevreden. Het ging mij er echter om of het slim was om nu al een HD-abbo af te sluiten maar dat blijkt dus nog even niet verstandig. Eerst maar even afwachten tot 01-01-2009 wanneer er meer in HD uitgezonden gaat worden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina