1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Volgorde zenders bij Sony / Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door nasischijf, 21 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De Alphacrypt (Classic) module werkt prima met Ziggo maar inderdaad wordt deze manier van TV kijken door Ziggo niet ondersteund.

  Zie voor meer veel ervaringen en informatie ook dit forumonderdeel:

  Apparatuur met DVB-C tuner en Common Interface slot
   
 2. Ik heb dezelfde TV (KDL-40Z4500), Alfacrypt 3.18 werkt met Ziggo - omgeving Alkmaar.

  Wel de pincode in het digitale zender-menu goed instellen (08888) en de juiste frequentie (514 Mhz).
   
 3. Werkt echt perfect. Ziggo zou dit JUIST moeten ondersteunen.
  HD Tuner in een kwalitatief zeer goede BRAVIA zorgt voor minder problemen. Er is geen enkele reden om genoegen te nemen met een SCART kabel en een kastje van "kermis" kwaliteit plus een extra remote.

  Je BRAVIA vindt de zenders meteen en je kan ze op elke indeling zetten zoals je zelf wil.

  Enne....niet flauw doen over de prijs, want de kwaliteit en het gemak van op deze manier kijken is het méér dan waard.
   
 4. Leuk die handmatige sortering, maar wel arbeidsintensief. Wat nu als Ziggo in Mei nieuwe zenders toevoegt? Ziet de tuner (in combinatie met een Alphacrypt Classic) in de Sony die automatisch net zoals de Humax IR-FOXC dat doet of moet ik weer opnieuw gaan scannen en weer zelf de hele boel gaan sorteren? Hoop het niet... het is dat de kwaliteit van het beeld via de interne tuner beter is als via de Humax, anders was ik allang naar de winkel gelopen voor een externe HD ontvanger zucht...
   
 5. Nee, helaas zal je bij toevoegingen de Sony TV opnieuw moeten laten zoeken en de boel opnieuw moeten sorteren. Sony is helaas vergeten om een functie toe te voegen om alleen te zoeken naar nieuwe kanalen. Er zit wel een kanalen update functie in de Sony TV's die zijn werk zou moeten doen zodra de TV in standby mode wordt gezet, maar helaas bevat die functie bugs waardoor de Sony TV regelmatig de complete kanalenlijst kwijtraakt.

  Je kan proberen om zodra de wijzigingen van mei een feit zijn even die automatische update functie weer aan te zetten en dan de TV een nachtje standby te laten staan om te zien of dan de nieuwe kanalen aan het einde van de lijst staan. Als dat het geval is weer snel die automatische update uitzetten zodat later niet door de bug je kanalenlijst om zeep wordt geholpen. Mocht het wel misgaan tijdens dat nachtje standby staan, dan moest je toch al opnieuw zoeken om de alle kanalen weer in de lijst te krijgen en is de ramp wat minder groot moet je maar denken.
   
 6. Ik snap het probleem niet van het handmatig verdelen van de kanalen.
  Zo kan je gelijk je eigen volgorde bepalen :cool: wat ik super fijn vindt. Daarnaast is het niet zo dat ziggo elke week zender vervangt en al is fdat 1x in de week kleine moeite om je eigen voorkeur zender volgorde op te schrijven en dan is het sorteren in 15min gebeurt.

  Dus kleine moeite voor veel kijk plezier en gemak:mrgreen:
   
 7. Ondertussen heb ik ook een lijst waarop mijn zenders in de gewenste volgorde staan. Je zult ook echt vanaf 1 naar 100 en verder moeten werken, want als je het willekeurig doet schuiven alle zender weer een plekje op als er iets vóór wordt geplaatst of eentje ertussen wordt weggehaald.

  Het voordeel van de Humax was dat de LCN nummering van Ziggo werd gebruikt waardoor het merendeel al in de goede volgorde stond, nu begint mijn lijst met Phoenix CNE en kan ik zelf gaan speuren naar de eerste 10 en verder (NED1, NED2, NED3, RTL4... get the picture?). Er worden inderdaad niet veel zenderwijzigingen doorgevoerd, maar als het gebeurd... :?
   
 8. Iemand enig idee hoe dit straks gaat als Ziggo de CI+ gaat ondersteunen?
  Moeten we dan nog steeds handmatig alle zenders op volgorde sorteren of gebeurt dit dan ook automatisch. Bij een tv met CI+ ondersteuning natuurlijk.
   
 9. Ik denk dat het afhankelijk is van de tuner in de TV. Volgens mij is het niet de CI+ module die iets met LCN zou moeten doen, maar juist de TV. Sony schijnt het niet te ondersteunen, althans... niet in mijn model 40W500)
   
 10. nee als je alphacrypt modulle koopt werkt dit perfekt op een sony tv
  met een dvb-c tuner getest op en sony 40z4500 met een alphacrypt versie 3.18 zelfs de hd zenders op deze tv zijn te ontvangen
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina