1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Volgorde zenders bij Sony / Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door nasischijf, 21 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Je krijgt een paar dagen na je aanmelding een bevestigingsbrief thuis. Daarnaast kun je via je "Mijn Ziggo" account ook op de website van Ziggo controleren of je aanvraag is doorgevoerd. De aangemelde kaartnummers en de pakketten vind je daar terug.

  Goeie vraag, en ik weet 't antwoord niet zeker. De Ziggo klantenservice zegt zelf dat je decoder aan moet laten om de wijziging doorgevoerd te krijgen op je kaart. Over SONY TV's zeggen ze natuurlijk niks, want die kennen ze niet :). Maar ik heb geen speciale moeite gedaan om de TV aan te laten, en bij mij werden wijzigingen gewoon doorgevoerd. Ik vermoed dat de ontvanger (en alphacrypt-module) gewoon onder spanning blijven als de TV op standby staat, speciaal voor dit doel. De berichten in dit forum dat kanaal-updates ineens waren uitgevoerd terwijl de TV uit stond bevestigt dit natuurlijk ook een beetje.
   
 2. "mijn ziggo acount" die staat in die brief, of moet ik die zelf aanmaken?
   
 3. Geen idee, ik had er al een uit de Casema-tijd. Ik neem aan dat je 'm gewoon kunt aanmaken als je er nog geen hebt. Maar je kunt ook gewoon wachten op de schriftelijke bevestiging van je pakketkeuzes, want die komt gewoon in je brievenbus.
   
 4. Smartcart van Ziggo

  Ik ben van plan om de 3 in een van Ziggo te bestellen. Daar zit een standaard digitale ontvanger bij met smartcard naar ik aan neem.

  Als ik straks een Full HD TV van bv Sony koop met digitale tuner DVB C kan ik dan deze kaar gebruiken voor full HD ontvangst. Ik begrijp nu uit jullie duidelijke uitleg dat dit moet via de Acrascript.
   
 5. Dit is in feite wat hier in huis gebeurt. Ik had standaard ontvangers (Samsungs), en heb later een SONY gekocht, met daarbij dus wel een losse Alphacrypt CAM voor in die SONY. Vroeger werden hier die kaartjes tussen de standaard ontvangers heen-en-weer gejongleerd, en nu doet die SONY (met Alphacrypt CAM) daar ook vrolijk in mee. Zodra zo'n kaartje in de SONY (met Alphacrypt CAM) gaat, kan ik er de gratis HD kanalen mee ontvangen. Eén van die kaartjes heeft hier later ook het HD-pakket bij gekregen, en met dat kaartje doen Discovery HD etc... het ook op de SONY. Op de Samsungs zie ik uiteraard geen verschil.
   
 6. Smartcart van Ziggo

  Hartelijk dank voor de info. Ik bestel het 3 in een paket met gratis Smartkaart en kijk straks Full HD TV met 1 afstandsbediening.
   
 7. Als je het pakket in de winkel zou kunne komen verdient dat denk ik de voorkeur.

  Want aanvragen kan lang duren. Bijv. ik wacht al 2 maanden op mijn digitale decoder na aanvraag terwijl dat 5 tot 10 werkdagen zou moeten zijn .

  In de winkel neem je hem meteen mee, als het tenminste daar te verkrijgen is.
   
 8. ontbrekende zenders?

  ik heb sinds een tijdje een Sony 32D3000 met alphacrypt module (versie 3.16). Na enig experimenteren werkt dit perfect, met uitzondering van de zenders:
  - Nickelodeon/Comedy Central
  - Eurosport
  - Animal Planet
  - TMF
  - MTV

  Uit het overzicht op www.digitalekabeltelevisie.nl blijkt dat al deze zenders in dezelfde stream zitten. Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen? ik kijk toch wel erg graag naar Eurosport...:sad:

  Alvast bedankt voor de reacties!
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Volgens mij gaat het hier om het bekende afstemmingprobleem op 396 mhz wat bij een bepaalde reeks van Sony modellen aanwezig is?
  Handmatig scannen zal dan ook niet helpen vrees ik.

  Tweakers.net: Sony W3000 / X3000 / X3500 DVB-C Tuner Problemen

   
 10. Sony 40Z4500

  Heb vandaag Sony 40Z4500 gekocht. Volgens de verkoper wordt de alphacryptmodule nog niet ondersteund door Ziggo. Klopt dat?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina