1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Storing 361.000 mhz (Weerkanaal + RTV Utrecht)

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door vinnie-terranova, 21 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Al enige dagen in het @home gebied storing op het Weerkanaal en RTV Utrecht Er is niet naar te kijken, en BER waarden lopen op tot 1200 Beide zenders zitten op de 361.000mhz zag ik.

  Het zijn de enige twee zenders die momenteel een aantal dagen storing geven, andere zenders zijn goed en blijven met de BER ook netjes op 00000.!!!!!!!!
   
 2. Hier geen problemen met RTV Utrecht, BER is 0.

  Niet gekeken of ik nog andere zenders op die frequentie heb.

  Regionale instraling is mogelijk, maar komt weinig voor, dus de standaard vraag: ook problemen als je de decoder direct op het AOP aansluit?
   

 3. verkeerd gepost, voor de duidelijkheid gaat het hier om het digitaal kijken natuurlijk. Het vreemde is dus, dat het alleen om deze twee zenders gaat die dan ook nog eens op dezelfde frequentie zitten, dat kan volgens mij geen toeval zijn?
   
 4. woonplaats .. ??
   
 5. Heb wel op het weerkanaal vanmiddag even geen beeld gehad (wel geluid), ong een uurtje (denk ik, weet het niet helemaal zeker). RTV Utrecht weet ik natuurlijk niet.

  Gert.
   
 6. heb je het signaalnivo aanduiding vergeleken met de andere zenders ?
  heb je de bekabeling / stekkers e.d. gecontroleerd ?

   


 7. Jah alles gecontroleerd, signaal is op de overige zenders goed..........
   
 8. Dus je hebt je ontvanger rechtstreeks aangesloten met een korte coax kabel op de aansluiting waarop het signaal binnenkomt.

  Hoewel dat het wellicht voor jou niet zo aannemelijk is te veronderstellen dat het aan de binnenhuis installatie ligt, geldt het voor ons ook, dat het niet aannemelijk is dat dit kanaal in een groot deel van Drenthe en Groningen niet beschikbaar is. Je kunt de ontvanger ook nog eens bij de buurt uit proberen.

  Als je alle interne mogelijke oorzaken hebt uitgesloten en ons netwerk als enige oorzaak aangemerkt moet worden dan kan ik je adviseren contact op te nemen met de helpdesk om een monteur te vragen.
   

 9. Klopt, is rechtstreeks aangesloten op coax ik hoef niet bij de buren de kijken. Er is niks verandert aan de situatie...... alles ligt al 4 zo en deze ontvanger heb ik al sinds de sagem afgeserveerd werd. (bekabeling gecontroleerd ook) Natuurlijk heb ik ook gelijk alle aansluitingen nog eens bekeken of alles nog goed zat. Dit is gewoon het geval. Het lijkt mij dus weer onwaarschijnlijker dat er door mijn huisinstallatie er ineens twee zenders zijn in het hele pakket (die dan ook nog op de zelfde frequentie zitten) die het niet goed doen.
  Je bent toch met me eens dat dat ook niet waarschijnlijk is......

  Maargoed..... dan komen we er nooit uit.....

  ik zal morgen gebruik maken van jullie gratis monteur, kan hij even bekijken dat inderdaad alles goed is aangesloten.......

  En wat als inderdaad blijkt dat alles (nog steeds) goed zit?? Dan is er vast nog een optie die waarschijnlijker is dan een monteur te laten kijken......

  Voor de duidelijkheid,de twee zenders waar het om gaat (weerkanaal en rtv utrecht zijn wel te ontvangen, maar zijn sinds anderhalve week echt een blokkenparade. Met meer dan 100 zenders waarvan verder alle zenders de BER waarde netjes op 00000 blijft staan (en dus perfect beeld hebben), schommelt de BER waarde van deze 2 zenders continue.
  signaal sterkte is ongeveer 90% (zoals altijd)

  100% zeker dat het mn huisinstallatie niet is, maar wat kan een monteur verder doen als alles hier in huis in order blijkt te zijn ??

  Tot zover bedankt!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 aug 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina