1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 vs Samsung DCB-H360R(A)

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door JAB, 20 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb op dit moment de Samsung HDTV kabeldecoder. In het algemeen best tevreden mee. Alleen nu wat (kleine) probleempjes met Eurosport HD (geluid valt af en toe weg en lipsync probleem). Verder nooit storingen gehad. Het HD beeld is prachtig, vooral Eurosport HD met de Olympische Spelen. Het ge-upscalede SD beeld ziet er ook goed uit op mijn Full HD Panasonic.

  Ik lees in het algemeen enthousiaste uitlatingen over de nieuwe Humax HDTV kabelontvanger. Vooral de EPG ziet er mooier uit en is gebruiksvriendelijker. Maar voor mij zijn kwaliteit beeld en geluid veel belanger. Is de Humax op deze vlakken (HD beeld, SD beeld, geluid) nu ook zichtbaar / hoorbaar beter als de Samsung dat een overstap gerechtvaardigd of te adviseren is?
   
 2. Lijkt me heel persoonlijk.

  Ik ben wél overgestapt maar vond het beeld van de Samsung DCB-H360 eigenlijk ook al goed.

  Menu en EPG zijn op de Humax inderdaad een stuk mooier vind ik.

  De Humax is ook een stuk kleiner, als je dat belangrijk vindt, en mist de voor mij irritante grote cijfers op het display van de Samsung en er is geen klok die aan staat als je het apparaat 'uit' zet.
   
 3. Niuwe software

  Ik zie dat er nieuwe software is. Weet iemand wat er is aangepast?
   

 4. Er is helemaal geen nieuwe software.
  Als je eens had geprobeerd of je een update kon doen, had je dat gemerkt.
   
 5. Mijn goede vriend, de 4 items in het installatiemeu waren deze keer ALLEN aktief (wit), dus heb ik de optie "Softwate opwaarderen" geactiveerd. Ik kreeg de melding dat de up-date +/- 10 minuten in beslag zou nemen. Na deze 10 minuten kreeg ik weer het normale beeld en bij controle zag ik dat optie no 4 niet langer aktief was (nu grijs).

  Als ik jouw kommentaar lees begrijp ik dat jij veronderstelt dat jij het weet en de andere partij dus niet. Zou het misschien kunnen zijn dat er op bepaalde uitvoeringen deze update van toepassing is?
   
 6. Als je het over de samsung hebt, dan was er inderdaad een update naar versie 132 een tijdje terug. Deze update was oa. van belang voor Eurosport HD.

  Je hebt dus keurig je apparaat geupdated. Daar je opwaardeer vakje nu grijs is. Wat dus inhoud, dat er verder geen nieuwe updates zijn.

  Pazuzi, gaat er schijnbaar vanuit, dat iedereen maar weet dat er een update is. Als je niet regelmatig de forums leest of dit handmatig checkt, dan is dus de kans groot, dat je dit dus niet weet.
   
 7. Klopt - einde verhaal dus. Bedankt.
   

 8. Kappel, ik dacht dat je het over de
  Humax IRHD-5000 had, want in het forumonderdeel van die decoder zijn we nu.

   
 9. Samsung H360

  Ik heb een verandering gevonden, de volume knop op de afstandbediening van de SAMSUNG werkt nu. Het was voorheen alleen aan of uit en het nivo stelde je in met de volumeknop van de TV
   
 10. Kan je dan nu bij de Samsung wel het volume regelen met de Samsung handbediening ? Ook met HDMI aansluiting ????
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina