1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale TV en Standaard Z1 abonnement

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door mvdheijkant, 18 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben op zoek naar meer info omtrent de mogelijkheden die je met een TV in combinatie met een Digitale Decoder hebt.
  Ik ben van plan een Panasonic TX37LZD800 te kopen welk Full HD en bv 100Hz en PIP ondersteund. Uit info maak ik op dat de Samsung DCB-B270R bij de huidige aanbieding van Ziggo Z1 wordt geleverd. In de spec's van deze decoder staat: Beeldresolutie 720(H) x 576(V) x 50 fields/sec.
  In het Z1 Pakket zitten 3 HD kanalen.
  Wat ik nu vrees is dat je beperkt bent tot een resolutie van 720(H) x 576(V) x 50 fields/sec op je TV toestel. Klopt dit? Want als dit inderdaad zo is zou ik me behoorlijk bekocht voelen. Met welke Decoder (harddisk intereseerd me niet) kan ik ten volste van, in ieder geval, de 3 HD kanalen genieten.
  Wat ik me ook afvraag, is bv het gebruik van PIP, welk op de TV wordt ondersteund, maar waarover ik geen info bij de decoder kan vinden.
  Selecteer je de kanalen op je TV met de afstandbediening van de TV of van de Decoder? Hopelijk met de afstandbediening van de TV want als dit niet op de Afstandbediening van de Decoder zit, wat heb ik dan in hemelsnaam nog aan een prachtige TV met een betrekkelijk eenvoudige Samsung decodertje?
  In welke resolutie worden alle andere kanalen uitgezonden? Mijn gevoel zegt me dat dit "slechts" 720(H) x 576(V) is.

  Alvast bedankt voor enige reactie.
   
 2. Graag gedaan....
   
 3. Het is 576i dat door gewone decoders wordt doorgegeven. Maar hou er ook rekening mee dat een gewone decoder de HD-kanalen helemaal niet laat zien, ook niet in een lagere resolutie.

  voormalig Casema gebied.

  Voor PIP zijn twee signalen nodig. Sommige TVs hebben twee analoge tuners, waarmee je twee zenders tegelijk kan kijken. De panasonic heeft dat zo te zien niet, dus je kan dan alleen een tweede bron bekijken via een videorecorder, DVD of decoder.

  PIP kan je dus wel gebruiken, maar alleen een combinatie van een analoge zender en een digitale zender. Dus een zender die de TV ontvangt, en een via de decoder. Dit wordt dan wel het betere jongleren met afstandsbedieningen...

  Als je echt twee digitale zenders naast elkaar wilt kunnen kijken moet je gaan denken aan een PVR, zoals de Humax 9200 of de Samsung 850. Deze zijn alleen nog niet voor HDTV beschikbaar.

  Een SD decoder levert 576i, een HDdecoder kan dat omzetten naar 576p, 720p of 1080i. 720i bestaat niet.
   
 4. Verrek..... ik moet het ook helemaal niet over I's en P's hebben zolaat op de avond......
   
 5. Ik kan wel PAP gebruiken op mijn Bravia! links het beeld van de 5000 via HDMI en rechts het analoge signaal. Je kunt met de pijltjestoetsen selecteren van welke bron je het geluid wil horen. Heel makkelijk! Omdat maar de helft van het beeld wordt gebruikt voor een zender zie je eigenlijk niet dat de ene een analoog signaal is.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina