1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Mezzo start Nederlandse versie

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door martwout, 18 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mezzo start Nederlandse versie

  Mezzo, de Franse thematische zender voor klassieke muziek en jazz, start in december met een Nederlandse versie. Dit heeft de zender vandaag bekend gemaakt. Nederland is het eerste land buiten Frankrijk waar de zender met een specifieke versie voor zal starten. Het kanaal dat in handen is van Lagardere (60 %) en de publieke Franse omroep France Televisions (40 %). Tot nu toe is in Nederland de internationale versie te zien. Circa 25 % van de Nederlandse huishoudens heeft de beschikking over Mezzo via de kabel, satelliet en/of IPTV.

  De Nederlandse versie van Mezzo zal specifiek voor Nederland worden geproduceerd, ondertitels omvatten, Nederlandse promo’s en Nederlandse reclame. Voor de facilitaire exploitatie is Mezzo nog bezig om partners uit te selecteren. Voor de toekomst is er ook op de optie om specifieke Nederlandse programma’s te programmeren, maar initieel zal dit niet gebeuren. De nuance van de zender kan meer toegespitst worden op Nederland worden dankzij een Nederlands schema. Dit schema zal overigens in Frankrijk worden gemaakt. De opzet van het Nederlandse Mezzo is vergelijkbaar met Discovery Channel en National Geographic die ook niet of nauwelijks Nederlandse programma’s kennen, maar wel een Nederlandse versie van hun zenders hebben.

  Mezzo werkt overigens al samen met Nederlandse partners en kondigde aan met het Nederlands Dans Theater en Concertgebouw nieuwe partnerschappen aan te gaan met wie ze intensief wil samenwerken ten behoeve van haar kanaal. De nieuwe Nederlandse versie van Mezzo zal te zien zijn via de kabel en IPTV (KPN). Bij UPC en Ziggo is Mezzo alleen via de digitale pluspakketten te ontvangen, bij een aantal kleinere kabelexploitanten waaronder Delta in Zeeland en Cogas Kabel in Almelo e.o., wordt Mezzo ook analoog uitgezonden. Bij Canal Digitaal Satelliet zal de Nederlandse versie niet te zien zijn, maar zal de Franse versie te zien blijven, omdat aparte satellietcapaciteit voor het Nederlandse Mezzo geen financieel haalbare kaart is volgens de zender en het om een beperkte groep kijkers gaat (Mezzo is via Canal Digitaal Satelliet alleen via het familiepakket/entertainmentpakket/toppakket beschikbaar).


  Bron: Dutchmedia
   
 2. Die aanvulling is wat mij betreft zeeeer welkom! Er is nl. relatief weinig jazz en klassiek te vinden op de kabel..... Ik kijk regelmatig naar de Franse versie van Mezzo.
   
 3. Ook ik ben zeer veheugd dat deze Nederlandse Mezzo versie op het Ziggo kabelnet komt! Dit soort muziek moet je met een lantaarentje zoeken, terwijl een een overweldigende hoeveelheid popmuziek te zien is.
   
 4. Ik kijk regelmatig naar Mezzo en ben hier dus heel blij mee :)
   
 5. Ik niet, maar ik waardeer het initiatief van Mezzo, in het kader van de diversiteit...

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina