1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke HD-decoder?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door nibble, 15 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik volg al een tijdje de discussies betreffende HD-decoders. Als ik het goed begrepen heb zijn er eigenlijk maar twee te verkrijgen nl. de DCB-H360R van Samsung en de Humax IRHD-5000. In de gebruikersgroep wordt gediscussieerd met veel vakjargon waardoor het voor een leek (zoals ik) al snel een hoop abracadabra wordt en waarbij je aan de metertjes op meetapparatuur kunt zien hoe mooi het beeld is :lol:.
  Sinds kort beschik ik over een full-HD LCD-tv, nl. de Samsung LE32A557 met digitale tv via de DCB-9401R van Samsung. Dit alles met grote tevredenheid. Nu wil ik deze decoder vervangen door een van de twee hierboven genoemde HD-decoders van Samsung of van Humax.
  Bestaat er bij dit forum een voorkeur voor één van deze twee?
  Nibble.
   

 2. Ik zou voor de Humax IRHD-5000 gaan, heb hem zelf ook en bevalt heel erg goed. Heb ook dus samsung gehad, dat was toen de tijd een ellende, maar de laatste update schijnt de samsung goed te werken. Het beeld van de humax vind ik persoonlijk ook mooier.

  Het blijft je eigen keus, Maar de humax is een zeer goede en betaalbare hd ontvanger met ook nog eens superieure beeldkwaliteit.
   
 3. Ik zou zeker voor de Humax gaan. Ik lees hier veel positieve berichten over.
  Ik heb zelf de Samsung (ca. 1,5 jaar), maar de problemen zijn nog steeds niet opgelost. Als ik de decoder op een HD resolutie zet (720p of 1080i), heb ik dat zo af en toe het beeld even een seconde zwart wordt, of het beeld verschiet ineens van kleur. Ik heb alle coax-kabels al vervangen door dure Hirschmann kabels, maar het probleem blijft. Als ik de decoder op 576p zet gaat het wél goed, maar dat is dus geen HD.

  Ik wacht zelf nog even op de Humax met ingebouwde HD-PVR.
   
 4. Ik heb de Humax nog niet gezien, dus weet ik niet hoe deze in de praktijk werkt. Als je de discussie volgt in dit forum, kun je lezen wat anderen er van vinden.
  Zelf heb ik een Samsung. Dit is mijn tweede exemplaar omdat het eerste apparaat kuren vertoonde op de HD-kanalen, na de laatste update naar v132). Dit is overigens prima opgelost door Samsung, maar ik heb nu wel minder vertrouwen gekregen in de stabiliteit van deze decoder. Ik denk dat ik nu voor de Humax zou kiezen.
   
 5. Na alle berichten gelezen te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat inderdaad de Humax het apparaat is wat ik ga aanschaffen.
  Ik ben al bij BCC geweest (5% korting :lol:) maar die had Humax nog niet in de winkel. Eind van de week waarschijnlijk. In de winkel heb ik ook het verschil gezien tussen gewone digitale tv en HD-tv. Het is inderdaad een wereld van verschil.
  Iedereen bedankt voor de reactie!
  Nibble.
   
 6. Voor jou nog niet beschikbaar (want je zit in Multikabel gebied) omdat hij alleen in oud Casema gebied en alleen via de Ziggo site verkrijgbaar is: maar in de opsomming mist er nog één: de Cisco 8455DVB.

  Dit is de enige HD decoder vooralsnog met ingebouwde harddisk recorder.

  Of je hem moet kopen? Hij bevalt mij op zich goed, maar hij heeft zeker nog kinderziektes. Zie ook dit subforum.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina