1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

nieuw model splitter

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door rowicom, 15 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vanavond bij een kennis een eerste installatie van het all-in-one pakket gedaan. Wat mij opviel is dat de coax-splitter een nieuw model is, heeft namelijk ook een uitgang voor radio... Zoals ik vroeger ook al deed, heb ik de splitter gewoon op de TV-plug in de bestaande wandcontactdoos geprikt en blijft de kabel voor radio ook gewoon in de bestaande doos aan de muur.
  Vraag: waarom levert Ziggo zo'n relatief ingewikkeld migratiedoosje mee? Je wordt geacht de bestaande AOP (abonnee-overnamepunt) met tv en radio-aansluiting te vervangen door een nieuw binnenwerk met slechts 1 uitgang en dan daarop de splitter te monteren. Deze splitter heeft 3 uitgangen: 1x naar het modem, 1x naar tv en 1x naar radio.

  NOG EVEN KORT MIJN VRAAG: mag het nieuwe model splitter ook gewoon op de tv-uitgang van de 'ouderwetse' wandcontactdoos geprikt worden???? Ik bedoel: werkt alles dan naar behoren?
   
 2. Het zal misschien wel werken, maar levert wel een hoop signaalverlies op met alle gevolgen van dien..
   
 3. Bedoel je deze splitter? Als zijnde een NTU?
   
 4. Wat voor type heeft die splitter ?
  Een nieuwe AOP wordt meegestuurd om zeker te weten dat het AOP goed is en geschikt is voor retourgebruik. Het zou nu kunnen dat de TV-poort van de huidige AOP een filter heeft en alleen de 'hoge' frequenties doorlaat en de radio-poort de lage. Het uplink signaal van een kabelmodem werkt op frequenties onder de 65 MHz en dat zou dan teveel verzwakt kunnen worden als je via de TV kant werkt waardoor je een instabiele of trage internetverbinding kan krijgen in de toekomst. De andere splitters die jij kent combineren radio/tv aansluitingen. Degene die jij gekregen hebt is bedoeld voor 1-gats AOP's. Verder zou het nog kunnen dat de bestaande AOP slechter is en gevoeliger voor storing en dat men daarom liefst ook de AOP wil laten vervangen. Ik zou gewoon de geleverde spullen gebruiken en ook de AOP vervangen voor een nieuwe.
   
 5. Resumerend: bij een nieuw pakket ook een andere manier van installeren?? je kunt dus niet simpel het kabelmodem vervangenv oor de nieuwe modem ? Of helemaal gewoon het oude kabelmodem laten staan (er veranderd immers niets)??
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina