1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo wil meerdere smartcards per abonnee digitale TV toelaten

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door LukeRoberts, 13 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. als vier (4) smartcards registreren kan alleen gedaan worden door retail.
  Je zou er dan wel meer kunnen aanschaffen en doorverkopen, maar heeft dat dan zin?
  oeps.....ik weet bijna zeker van niet.....[/quote]

  Stel je hebt meer dan 2 kinderen waar ligt de grens dan? Bij 4 smartcards? Dan voorspel ik DTV geen goede toekomst. ziggo wil een ieder naar DTV hebben, dus als je dan vervolgens beperkingen gaat opleggen vwb het gebruik dan wordt dat niet echt wat... Je betaald dan 1 x de volle mep + 3 maal een tientje per jaar bovenop het standaard analoge tarief. Wat wil onze kabelboer nu dan? Ik zou het wel weten.

  Gert.
   
 2. Zucht....
  Kingpin beschreef de oude situatie bij Multikabel, maximaal 4 smartcards per huishouden, eerste voor 50 cent per maand per smartcard, sinds begin dit jaar gratis. Meer dan 4 smartcards alleen voor retailers.

  Wacht nou even rustig af tot in december (planning) de nieuwe regeling in gaat... Ik ben benieuwd of je dan terugkijkend nog een opmerking zult maken over alles wat je nu suggereert...
   
 3. Gewoon openbare gegevens: http://www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=640848
  En als je even Googled, kom je vast nog meer tegen.
  en: Ziggo is niet beurs genoteerd.
  En wil je echt in de financien duiken, dan moet je op de site van het moederbedrijf kijken.
  Veel lees plezier.

   
 4. Ok, I'll wait en see. Ik zal ophouden met deze discussie.

  Gert.
   

 5. ik zou ook geen misbruik maken, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die dat wel doen
   
 6. Als je niet accoord wil gaan met een (mogelijke) controleregeling betaal je gewoon het volle bedrag. Lijkt me een goed voorstel, zoals Cees schrijft.
   
 7. Ik zou gewoon als ziggo zijnde een beperking op het aantal zetten. Max 2 per huishouden ( dus alle eventuele pakketten op deze 2 kaarten zonder extra kosten ) en daarna voor elke extra kaart gewoon betalen.
  Zo bied je mensen toch op meerdere plaatsen in huis de mogelijkheid naar de + pakketten te kijken te kijken, maar zou dat nou echt op bijvoorbeeld 5 plaatsen in het huis moeten kunnen? Ik vind dat echt onzin.

  Om voor ziggo fraude helemaal te beperken en misbruik te voorkomen, dat is onmogelijk.
   
 8. Ziggo wil het liefst iedereen over naar digitaal en dan analoog minder / geen doorgifte meer, vanuit dat oogpunt zouden ze dus het gebruik van meerdere kaarten horen te bevorderen.
  Kijk ik even hoe de situatie bij mij thuis vroeger was, toen ik nog bij mijn ouders woonde een jaar of 6 terug of dan zouden we toch iets van 4 a 5 kaarten moeten hebben, daar naast is het vooral ook de jeugd die op hun eigen kamer hun eigen niet standaard zenders wil hebben, of het dan om juist muziek zenders, sport zenders, wetenschap of wat ook gaat.
   
 9. Voor dat we met zijn allen nu hier argumenten gaan verzinnen voor Ziggo om additionele smartcards niet gratis mogelijk te maken: het is in meerdere branches heel normaal dat het risico van fraude wordt geaccepteerd omdat de kosten van beveiliging en/of de gemiste opbrengsten van het alternatief veel groter zijn dan de door fraude gemiste omzet. Zie bv creditcards, de OV chip kaart, etc.

  Fraude is altijd mogelijk. Tegengaan doe je voor zover de baten opwegen tegen de lasten.

  En idd: als Ziggo iedereen volledig naar digitaal wil hebben zodat het analoge signaal afgeschaft kan worden en deze bandbreedte digitaal ingezet kan worden is elke belemmering aan het maximaal aantal smartcards of forse additionele kosten om alle kanalen ook bij zoon en dochterlief op de kamer te krijgen niet handig.
  Voor veruit de meeste mensen is de kwaliteit van analoog, zeker voor de 2e, 3e en 4e TV, goed genoeg. Dus de hindernis van een externe decoder is eigenlijk al een hindernis te veel. Laat staan extra kosten of een max aantal decoders.

  Voor Ziggo zullen de baten van het volledig kunnen afschaffen van analoog signaal naar mijn verwachting veel en veel groter zijn dan potentiele fraude.
   
 10. ..........Voor veruit de meeste mensen is de kwaliteit van analoog, zeker voor de 2e, 3e en 4e TV...........

  Gaat niet eens zozeer om de kwaliteit, maar ook om het aantal zenders. Pa/ma willen tegenwoordig ook digitiaal op de slaapkamer en pubers laten zich ook niet meer afschepen met een paar zendertjes.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina