1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo wil meerdere smartcards per abonnee digitale TV toelaten

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door LukeRoberts, 13 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Aan de CAM kaart zal het niet liggen. Ik heb hier twee alphacrypts in twee Digital Everywhere DVB-C kaarten zitten. HDTV werkt perfect.

  Het zal eerder aan je TV liggen. Niet alle SONYs die DVB-C aankunnen met de aphacrypt CAM, kunnen ook HDTV kanalen decoderen. Let daarop voordat je de alphacrypt koopt.
   
 2. Ik heb besteld:
  - een Interactieve TV decoder voor 428,95 inclusief smartcard;
  - Alles-in-1 extra met dus een gratis digitale decoder

  Heb ze inmiddels ook al binnen, alleen is incasso nog niet geweest.

  Mij is verteld (en ook bevestigd op de bevestigingsbrief) dat omdat ik al een smartcard had (nml die bij de bestelde interactieve TV decoder) ik voor de tweede smartcard 29,95 moest betalen.

  Inderdaad: als je alleen Alles-in-1 extra besteld met gratis decoder zit de smartcard er gratis bij.

  Oh, en had uiteraard al lang kabel, alleen keek ik nog analoog en had ik Z3i internet met gratis telefonie.
   
 3. Ik overweeg voor 40 euro een startpakket aan te schaffen voor dtv van ziggo (zomeractie).
  - Is er ook sprake van (geweest) dat de in te voeren kaartbijdrage van 10 euro p/jaar ook voor de eerste smartcard gaat gelden? M.a.w. ga ik met dtv alsnog meer per maand betalen dan voor analoog?
  - Zijn naar aanleiding van het nieuws in dit topic de bijdragen voor de eerste en volgende smartcards van de baan?
  - Zijn er winkelketens waar je je decoder kunt kiezen? Zou graag een Humax hebben n.a.v. positieve berichten op diverse fora t.o.v. de Samsung.
   
 4. Punt is dat het nu niet officieel werkt en iig niet meer werkt als Ziggo CI+ ondersteund. Met CI+ zul je op zijn minst een andere CAM dan je huidige Alphacrypt moeten kopen en de vraag is of de FloppyDTV met die CAM kan werken.
   
 5. Ja dat schreef ik ook, mijn verbazing was dat hij 29.95 zou moeten betalen voor de smartcard die hij kreeg bij zijn alles-in-1 gratis ontvanger....
   
 6. Dan denk ik dat je die 29.95 dus niet op je nota zult krijgen, en mocht dat wel zo zijn, dan kun je daar tegen protesteren en krijg je ze terug. Want bij beide ontvangers zit een smartcard bij in de aanbieding.
  Denk dat dit een verkeerd antwoord van een helpdesker geweest is die het ook niet meer wist.
   
 7. Voorlopig blijft het bij IRDETO. Het lijkt mij stug dat Ziggo zo maar op CI+ kan overstappen. Wat moeten dan alle abonees met hun huidige decoders, waarvoor ze kort geleden aardig wat geld hebben uitgegeven? Ziggo (in mijn geval Multikabel) heeft jaren geleden gekozen voor IRDETO en daar zitten ze voorlopig aan vast.

  Het risico heb ik beweust genomen. Maar, in het geval dat ze wel zomaar alles over de balk smijten en voor een nieuw systeem kiezen (CI+), dan is er vast wel een CAM kaart leverbaar die dit aankan met de Digital Everywhere kaarten. Die hebben gewoon een CAM poort (een PCMCIA poort) en zouden dus alles CAMs aan moeten kunnen. Zo niet, dan ga ik over op de satelliet versie van de Digital Everywhere kaarten en zeg ik Ziggo vaarwel. Heb ik meteen BBC HD en nog veel meer.
   
 8. Er staat nergens dat de bestaande CI's ineens stoppen met werken wanneer er CI+ leverbaar wordt....
  Zie ook hier
   
 9. Ik was eerst ook verbaasd, maar ik las dat hij over een -extra- kaart schreef en die is inderdaad 29,95.


   
 10. Nee, maar er staat ook nergens dat ze blijven werken....

  (CI is trouwens de interface specificatie, het apparaatje zelf heet CAM. Er zijn dus geen bestaande CI's, maar alleen bestaande CAMs. Muggenzifterij, ik weet het...)

  Het invoeren van een CI+ oplossing voor extra contentbeveiliging is m.i. weinig zinvol als er een redelijk bekende achterdeur openstaat waardoor iedereen er toch bij kan. Is net zo zinvol als een extra slot op je voordeur zetten, en dan de achterdeur open laten.

  Mijn persoonlijke inschatting is dat de AlphaCrypt op den duur uitgeschakeld gaat worden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina