1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Zoeken in het forum

Discussie in 'Gebruikersforum - Vragen & opmerkingen' gestart door CeeS, 13 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het zoeken naar berichten in dit forum ging met korte zoekwoorden vaak niet goed, ook niet als je het via "geavanceerd zoeken" probeerde te doen. Dit heeft te maken met een beperking van de minimale zoekwoordgrootte.

  Om dit op te lossen hebben we nu een 'google customsearch' toegevoegd. Hiermee kun je via google specifiek op dit forum zoeken, ook naar korte zoektermen zoals E-19 of E34 enzovoorts.

  Je vind de google-zoekoptie onder de normale zoekfunctie via de menubalk bovenaan. Als je op "Zoeken [​IMG]" klikt, klapt het submenu open waar de optie in zit.
   
 2. Goed werk!

  Maar was er in de forum software niets te tweaken? Google Search loopt neem ik aan toch altijd wat achter omdat de Googlebot eerst moet langskomen voor nieuwe posts in Google staan.
  De forumsoftware werkt neem ik aan real time op basis van de forumdatabase.
   
 3. Er zit gewoon een minimum aan de lengte van de zoekwoorden, dus met hele korte zoektermen werkt het niet goed, daar valt niet zoveel aan te tweaken. Verder is dat zoeken op hele korte woorden enorm serverintensief en zorgt ook voor grote database zoektabellen.

  Maar de standaard zoekfunctie, inclusief de 'geavanceerde' versie waarbij je meer dingen kunt instellen is gewoon nog steeds beschikbaar, dit is dus 'extra'. Het zoeken via google is vrij snel en inderdaad niet realtime voor nieuwe berichten, maar de zoekrobots van google zitten vrijwel continue te snuffelen dus de resultaten zullen vrij snel aanwezig zijn. Verder zijn alle zoekopties die je bij google via de commandline kunt invoeren aanwezig, dus als je daar een beetje mee weet om te gaan kun je vrij complexe zoekopdrachten maken als je zou willen.

  Nog even voor de duidelijkheid, hij zoekt alleen in het forum en niet daar buiten.
   
 4. OK, helder, logische uitleg.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina