1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wat is normaal kabelsignaal?

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door ronvm, 13 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Pas geleden is er een monteur geweest van Ziggo die mij wist te vertellen dat het signaal wat in de meterkast aankomt slechts 61 Db is. Hij vond dit zelf ook aan de lage kant. Op m'n digitale ontvanger kan ik uitlezen dat ik gemiddeld 73% signaal heb. Is dit gewoon of kan het er net mee door?
  Het analoge beeld is ook erg sneeuwerig ondanks dat ik er een Hirschman antenneversterker tussen heb gezet, het signaal wordt niet beter.
   
 2. 60 DB is idd normaal voor een analoog signaal. Maar voor digitaal maakt het niet zoveel uit, als je maar minimaal 15 % hebt en kwaliteit 100% met een biterror van 0 dan zou je geen verschil moeten merken. 73% is dus prima.

  Je hebt een hirschman versterker geplaatst, waar heb je die geplaatst? direct bij de aansluit punt in de meter kast of vlak bij je tv?

  Let ook op de bekabeling. Gebruik Hirschmann koka 799 digital dat is op dit moment de betere kabel voor digitale tv. ( die betaalbaar is ) en gebruik ook de conectoren en wandcontact doos van hirschmann. Dan zou het goed moeten komen.
   
 3. Ik heb de versterker direct in de meterkast geplaatst en ik gebruik ook Hirschman kabels en pluggen. Beter is er niet zou je zeggen. Maar waarom is het analoge signaal dan zo 'sneeuwerig'? Volgens mij moet dat ook storingsvrij binnen moeten kunnen komen. Maar ook ik kan het mis hebben natuurlijk :oops:. In m'n vorige woning had ik vrijwel storingsvrij beeld via het analoge signaal. Maar in elk geval ben ik dan weer wat geruster gesteld, als 60 dbmv het standaard signaal is, heb ik wat dat aangaat niks te klagen dus. De Hirschman versterker heb ik wel een beetje teruggeregeld omdat er anders teveel naar binnen komt en er dus lichte strepen over het analoge beeld verschijnen.

  Met dank voor de reactie.

  Ron
   
 4. Tja

  Tis aan de magere kant , 60 dbMv voor vhf minimaal en 63 dbMv uhf ook minimaal.

  70 DbMv geeft gewoon goed beeld.
  En die versterker maakt het beeld niet mooier als er ruis aangeboden wordt door b.v te laag signaal zal het de ruis ook verslechteren ( versterken dus )
  De signaalsterkte die de decoder meet is volgens mij gewoon het aantal dbMv wat dat ding aangeboden krijgt.

  K
   
 5. In m'n vorige woning had ik inderdaad ruim 70 dbmv (digitale ontvanger meette 82 % signaal). Is het wijs om hier over een afspraak voor een monteur te maken, of moet ik het nemen zoals het is?
  Het analoge signaal heb ik gewoon nodig voor m'n HDD-Recorder en dat ziet er nu niet echt mooi uit en dat vind ik niet echt acceptabel.
   
 6. Hmm, ik kom Downstream niet verder dan 13dBmV (Signal to Noise Ratio 38dB) en Upstream 46dBmV :shock:

  Lieve Mona, moet ik mij zorgen maken? :wink:
   
 7. Dat zijn getallen uit je modem, hele andere dus...
   
 8. Heb je niet een los TV'tje wat je even in de meterkast kunt aansluiten. Is het beeld daar dan ook sneeuwerig ? Dat hoef je niet te accepteren.

  Maar net als geldt voor het signaal in huis (een signaal met sneeuw versterken wordt niet mooier) kan dat ook in je wijkkast aan de hand zijn. Misschien is het daar dus al niet goed. Heeft die monteur ook de kwaliteit van je beeld bekeken of alleen maar op zijn metertje en 'dat was het dan' ? Sneeuwerig beeld kan ook afhankelijk zijn van welke zender, kijk eens in de zenderlijst naar de frequenties, ik dacht dat CNN analoog hoog zat en de nederland 1/2/3 laag bij jou. Misschien maakt het nog uit welke meer ruis hebben.

  Maar zonder versterker even aangesloten op de meterkast (met je internet splitter er tussenuit) en als je dan nog sneeuw in beeld hebt moet je een monteur laten komen en hem dit laten uitleggen :wink:
   
 9. Inderdaad, dat zal ik straks even proberen. Op de lage frequenties (VHF) heb ik inderdaad meer sneeuw dan op de hoge(re). Maar de TV heeft een zgn. DNR-processor en daardoor ziet het er helemaal niet meer uit. De HDD-Recorder heeft dat niet en die neemt het dus "as is" op. Ik laat straks de uitkomst wel even weten.
   
 10. Geprobeerd en het resultaat is exact hetzelfde, alhoewel op een portable TV het er altijd wat beter uitziet vanwege het kleine beeld. Maar ook sneeuwerig beeld op b.v. Ned1 en in de UHF-band feitelijk niet. Trouwens heeft de monteur dit gewoon n.a.v. een meting vastgesteld. Hij heeft niet het slechte beeld gezien. Ik denk dat ik er maar een belletje aan ga wagen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina