1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HD receiver of 'gewoon digitale tv'

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door winkje, 12 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hi,

  Afgelopen maand zijn we verhuist en heb ik alles wat met radio / tv te maken heeft vervangen door hedendaagse apparaten. Behoorlijke uitgave en toen ik voor de digitale tv aanbiedingen van Ziggo stond heb ik de 'gewone digitale tv' variant genomen ipv het pakket met HD ontvanger. We hebben een 40" Samsung LCD (full HD) en ik blijf maar twijfelen over mijn aanschaf..... Simpelweg: gaat een HD ontvanger me een nog beter beeld opleveren? Als dat zo is koop ik morgen alsnog een....

  Liefst reacties vanuit eigen ervaringen ipv theoretische aannames.....

  Dank !!!!

  groet, vincent
   
 2. Ik heb voor een HD-abonnement gekozen. Het is best de moeite waard. Als je nu een HD-decoder aanschaft, kun je ook met het gewone digitale pakket gratis kijken naar NL1-HD, Eurosport HD en Brava TV HD.
  Met het HD-pakket erbij, kun je genieten van de mooie beelden die uitgezonden worden via Discovery HD, National Geographic HD en History Channel HD. Zeker met een Full HD scherm is het de moeite waard.
  En volgend jaar komen NL1, NL2 en NL3 ook in HD.
   
 3. Zo gaat het bij ons ook alleen wij hebben dan gewone digtale tv omdat wij vinden dat er nog te weinig zenders in hd worden uitgezonden.
  En moet zeggen ben best te spreken over beeld en geluid zo.
   
 4. Een HD ontvanger geeft een fenominaal beeld dat veel beter is dan standaard digitale TV.... op de paar zenders die in HD uitzenden.

  En dat is meteen een grote maar. Het huidige HD aanbod is erg mager. Nederland 1 HD zend nu nog in HD uit maar houd er na de olympische spelen mee op, voor de resterende HD zenders moet je echt zelf afwegen of je het nu al het geld waard vind.

  Vanaf 1 januari zou het overigens stukken beter moeten worden als iig Nederland 1,2 en 3 in HD zouden moeten gaan. Met een beetje mazzel dan de SBS en RTL zenders ook.
   

 5. Ik denk inderdaad dat je beter nog even kunt wachten met het aanschaffen van een HD ontvanger, Zoals eerder al genoemd is het aanbod van de HD zenders momenteel nog erg mager en is in de startfase. Ik heb zelf ook al eens nagedacht over een hd ontvanger omdat ikzelf ook een 40 inch full hd scherm heb. Het is mij echter nog niet waard om momenteel 200 euro uit te geven voor het aanbod dat er nu in HD is. Ik heb nu het extra pakket van digitale tv van ziggo, dit geeft perfect beeldkaliteit op mijn 40 inch scherm. Natuurlijk is HD veel prettiger om naar te kijken (als je een scherm hebt die met dit signaal goed overweg kan) maar daar ga ik dan even vanuit.

  Kortom, als ik jou was zal ik nog even wachten met de aanschaf van een hd ontvanger tot het zenderaanbod daarvan meer wordt, en de prijs van de ontvangers zullen daarmee vast zakken.........wat mij betreft geeft ziggo een gratis HD ontvanger bij aanschaf van het pakket om dit te promoten, maar helaas....
   
 6. Daar ben ik het niet helemaal mee eens, De humax IRHD-5000 Geeft een aanzienlijk beter beeld bij SD op HDMI. Dus het loont zeker de uitgave om de Humax te kopen. En als je dan HD ziet op jou Full HD dan ben de investering zo vergeten. Op dit moment zijn er nog niet zo veel hd zenders dat klopt, Maar vanaf jan/feb. 2009 komen er een hele reeks bij.

  En als je het bij een internet shop koopt ben je gemiddeld 150,00 euro kwijt. kijk hier maar eens
  http://www.kieskeurig.nl/kopen/420F646A24B4668AC12574860037CAFA.htm
   

 7. Natuurlijk is het ''gewone'' sd signaal beter via hdmi. welke reeks bedoel je? Nederland 1.2.3?
  rtl/sbs volgen pas later!
   
 8. Ik heb sinds december 2007 de Samsung 360 HD decoder die via upscaling de SD kanalen duidelijk beter weergeeft dan mijn vorige Samsung 9401 SD decoder. Tel daarbij de fraaie beelden van de paar HD zenders en ik heb geen minuut spijt van de c.a. € 200,- uitgave die ik destijds heb gedaan.
  Mijn wens is een HD PVR, als die beschikbaar komt gaat de 360 naar de slaapkamer.....

   
 9. Eh, die is beschikbaar, de Cisco 8455DVB. Heb hem zelf thuis staan.

  Zie dat je in Casema gebied woont, dus ook voor jou zou die beschikbaar moeten zijn. Te bestellen op de Ziggo site als Interactieve TV decoder.

  Hij is wel prijzig (430 euro), maar de prijs is denk ik reëel voor een HD PVR. Ook kent hij nog wat kinderziekten, dus tot de eerste firmware update is het nog wel even pionieren soms.
   
 10. Je hebt gelijk. Maar je noemt ook tegelijk de twee redenen waarom ik dat apparaat nog niet heb gekocht: 1) Alleen verkrijgbaar via Ziggo en 2) de kinderziektes.
  Op dit forum en haar voorgangers heb ik al zoveel vervelende ervaringen met nieuwe decoders gelezen dat ik liever even wacht tot er een redelijk stabiel apparaat is. Koop je het apparaat gewoon in een winkel dan verwacht ik bij problemen ook een snellere en wellicht betere service dan bij Ziggo.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina