1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Revolutie in tv-reclame staat voor de deur

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door vinnie-terranova, 12 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En overigens heb ik het er graag voor over te betalen voor in mijn geval met name TMF Party.

  Ideaal voor tijdens huishoudelijk werk of fitness thuis: dit op de achtergrond, non stop muziek zonder reclame, non-muziek programma's en vreselijke R&B meuk.

  Dus ja, ik betaal graag voor reclameloze zenders (mits met mate uiteraard).
   
 2. Ja, dat is letterlijk zo omdat de kijkers geen keus hebben. En reclame wordt steeds agressiever in die zin dat het inbreken in het programma steeds geraffineerder wordt. Bij reclame voor de eigen programma's is het nog erger, die wordt er gewoon zonder aankondiging "ingesmeten".

  Veel programma's worden inderdaad betaald van de reclame inkomsten. Maar ik heb liever één of twee goede zenders zonder reclame die dan geheel worden bekostigd door de belastingbetaler dan het systeem van nu waarin publieke zenders voor een deel afhankelijk zijn van reclame. Dan heb ik tenminste nog een keus om te kijken naar kwaliteit.
  Het is een verademing om naar films te kijken op bv. de BRT of de BBC. De aftiteling wordt zelfs uitgezonden! Hier wordt in plaats daarvan meteen weer een hoop bagger over je uitgestort als je nog aan het nagenieten bent. En kom nou niet met het verhaal dat ik dan maar betaalzenders moet nemen. Ik vind dat ook in het publieke domein die keuzemogelijkheid er moet zijn.

  Je kunt dit een raar verhaal noemen, maar ik weet zeker dat er velen zijn die er net zo over denken. Ik weet ook wel dat TV-reclame niet uit te bannen is, maar ik zal er alles aan doen om reclame-loos naar TV te kunnen kijken. Gelukkig helpt de techniek me daarbij en ik ben aan de winnende hand. Fantastisch!:wink:
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Helemaal geen raar verhaal, ik ben het ook volledig met je eens.

  En gelukkig is ons hier tot nu toe dat gedoe met 'interactieve rode knoppen' bespaard gebleven. :wink:
   
 4. Hmm dat werkt natuurlijk alleen maar als er niet teveel mensen het zoals jij doen. Anders dalen de inkomsten van de zenders omdat niemand meer op de reclame reageert en zullen de uitzendingen stoppen. Zonder reclame = geen zenders. (of je zult zelf de echte kosten voor zo'n zender moeten ophoesten.)

  Conclusie: niet teveel reklame :wink: maken voor jouw techniek :idea:
   
 5. Als het resultaat is dat er alleen publieke zenders zonder reclame en betaalzenders zonder reclame overblijven dan ben ik pas echt blij.:mrgreen:

  Wat een verademing zou dat zijn!:lol:
   
 6. Tja, waarom denk je dat de industrie HDCP en CI+ wil gaan afdwingen?

  Straks kunnen ze je ook bij opnames dwingen om de reclame te kijken omdat je apparatuur een signaal krijgt dat je tijdens reclames niet vooruit kan spoelen. Net zoals je nu op legaal gekochte DVDs verplicht naar die 'leuke' BREIN propaganda moet kijken.

  Zit ik echt op te wachten....NOT! Wanneer leren ze het nu eens? Dan kijk ik dus helemaal geen TV meer en download het wel via Bittorrent.
   
 7. Het probleem is dat betaalzenders zonder reclame alleen kan bij een relatief goedkope programmering. Alle huidige betaalzenders zonder reclame zijn bijvoorbeeld slechts loops van herhalingen.. dat kost niks.

  Als je een zender als RTL4 (dure programma's, live programma's etc) reclame vrij zou willen hebben dan kost dat je misschien wel 100 euro per jaar, per zender. Wordt een duur geintje dan!

  Overigens ben ik het met je eens dat er op de staats tv geen reclame zou moeten zijn. Maar ze zouden dan ook geen dure voetbal moeten uitzenden of dure presentatoren moeten aannemen.
   
 8. Natuurlijk zou een zender als RTL4 nooit zonder reclame kunnen bestaan en ik denk dat TV helemaal zonder reclame een utopie is.

  Maar, zoals xahmol al zegt, gaan we het straks beleven dat we in toenemende mate zullen worden gedwongen om naar reclame te kijken. Ik denk echter dat men uiteindelijk die strijd gaat verliezen. Hoe meer er afgedwongen zal worden des te groter de uitdaging om al die blokkades af te breken.

  Het zijn allemaal stuiptrekkingen van een achterhaalde bedrijfsstrategie. Het wordt tijd dat de reclamemakers en TV-bedrijven gaan begrijpen dat ze de TV-kijkers op een andere manier moeten behandelen. Zo niet, weg ermee!:mrgreen:
   
 9. TMF Party bestaat niet meer, het is nu TMF Dance met een ietwat gewijzigde doelgroep. Ervaring leert dat 16-jarige pubers TMF Party missen...

  Gert.
   
 10. Excuus, bedoel ik. Verwarring om dat hij op de Ziggo zenderkaart nog als Party staat.

  Oh, en mag ik opeens als 35 jarige deze zender niet leuk vinden (zoals gezegd puur op de achtergrond bij huishuidelijk werk of fitness) :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina