1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Grotere HD, welke type werkt goed

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door Arie., 11 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik heb onze Humax 9200 aangepast door een converter van IDE naar Sata te gebruiken, deze: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12537. Nu heb ik er met een harde schijf van 1000GB achterhangen in een externe behuizing. Het gaat om een Samsung HD103J.

  De Humax ziet de hardeschijf wel, enkel heb ik enkele problemen ondervonden, tijdens het 'TV-kijken' krijgt de humax om de zoveel tijd een foutmelding "Fout op hardeschijf" en zal hierna zichzelf opstarten. Het opnemen werkt ook niet tijdens het tv kijken. De humax krijgt hierdoor veel foutmelding waardoor bv. een film elke keer opnieuw word opgenomen dus dan krijg je aan het eind 8-9-10 losse stukjes van de film.
  Wel lukt het opnemen van bv. een film als de Humax uit is.

  Weet iemand wat een oplossing voor dit probleem kan zijn?

  Bij voorbaat dank,
  Christian
   
 2. 1 TB hdd Chris

  Misschien is je schijf (of eerder nog de converter) niet snel genoeg. Als je TV kijkt gaat automatisch de time-shift functie aan, er wordt dan tegelijk opgenomen en afgespeeld. Als mijn theorie klopt moet je dus ook niet 2 programma's tegelijk kunnen opnemen (met de Humax uit). De standaard hdd is een speciale ACE versie die sneller is dan standaard schijven.

  Sije
   
 3. heb sinds 3 dagen ook bovestaande configuratie maar helaas alleen maar problemen in de vorm van rebootd en foutmeldingen van de harde schijf gevolgd door een reboot.
   
 4. Maar kan je wat specifieker zijn ?
  Werkt het helemaal niet ? Kan je niet opnemen/afspelen enz ?

  Is de harde schijf wel geformateerd enz ?
  Alle softwareupdates had je al binnen neem ik aan?

  Een enkele foutmelding (gevolgd door een herstart) heb ik ook wel eens voorals de Humax uit stand-bye komt.
  Dat is niet zo'n ramp, ik zet hem even helemaal uit , meteen weer aan en dan is alles weer goed.
   
 5. heb exact de configuratie zoals je hem beschrebven hebt, herkenning van de hdd geen probleem.uiteraard hdd geformateerd opnemen werkt ook alleen dan met regelmaat reboots en foutmeldingenen. software versie is 17. draai nu weer met de 160 gig zonder problemen
   
 6. Vreemd , ik zou niet weten wat het dan wel kan zijn .

  Het enige wat anders is is dat ik bij Caiw zit en mijn familie ook met dezelfde Humax maar dan zonder noemenswaardige problemen.
   
 7. Dat zal het zijn moet dus maar afwachten tot dat er een pvr van ziggo komt met een grote HDD, Helaas :giveup:
   
 8. Inbouwen WD10EADS harddisk in Humax PVR9200 succesvol

  Ik wil Martin1 even bedanken voor zijn uitgebreide beschrijving hoe hij een 1TB schijf heeft ingebouwd in de Humax. Ik heb exact gedaan wat hij heeft beschreven en bij mij werkt het probleemloos.

  Onderstaand de link waar ik de pata to sata converter heb besteld:
  http://cgi.ebay.com/New-PATA-IDE-TO...C_Drives_Storage_Internal?hash=item19b8831fbb

  Stappen welke ik heb genomen:
  TV aan.
  Humax aan.
  Humax met knop achterop hard uitzetten.
  Converter op harddisk aansluiten.
  Humax open, harddisk gemonteerd. (fluitje van een cent) Schroefgaten van harddisk komen exact overeen met originele harddisk.
  Direct kastje weer dicht en aangesloten op TV.

  Bij het opstarten kreeg ik inderdaad de vraag om te formateren. Te bevestigen met Ja en wachtwoord 0000. Daarna starte Humax opnieuw op en kwam opnieuw met vraag formateren. Dit herhaalde een aantal keer. Daarna kreeg ik beeld maar werd de harddisk nog niet herkend. In menu waren de opties m.b.t. opnemen en harddisk beheer verdwenen. Nogmaals aantal keer met knop achterop uitgezet. Nog aantal keer vraag gekregen om te formateren. Na een poging op 5 gaf de Humax de melding "Formateren afgerond." Sindsdien werkt de harddisk perfect. :)

  Opnemen werkt perfect. Ook vanuit standby stand. 2 programma's opnemen en een derde afspelen werkt prima. Timeshift functies werken prima en een zee aan ruimte.

  Geluid: meestal heel stil maar soms wat geratel. Echter niet hinderlijk. Heel af en toe hapert een opgenomen programma even of zie je een paar mpeg blokjes. Ben er nog niet helemaal achter of het aan de uitzending ligt of aan de harddisk.

  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
   
 9. @Bonne

  Goed om te horen dat bij jou ook alles goed werkt ,vooral na de mindere ervaring van @Pantafigro die constant reboots kreeg.

  Wel even 'spannend' dan dat het formateren 5x herhaald moest worden bij jou.:wink:
  Bij mij ging het in een keer al reageerde de Humax wel wat trager met opstarten als met de oude schijf.
  Maar als het werkt dan werkt het !

  Het geluid wat je beschrijft is misschien het fannetje achter op de kast.
  Of de harddisk die wat trillingen maakt , ik heb hem extra vastgezet op een bedje van een soort verpakkingsmateriaal wat trillingen opvangt.
  Dit door ervaring met de oude Seagate DB35

  De WD hd maakt nm minder geluid en geeft minder warmte af dan de originele schijf.
  Als het geluid gaat irriteren van de fan kan je een Fanmate in de kast leggen en de snelheid van de fan tot de helft terug brengen.

  De lichte blokvorming/hapering die jij beschrijft herken ik niet van mijn opnames.
  Opnamekwaliteit is altijd 1 op 1 met de uitzending zelf.
  De enige keer dat ik blokvorming/geen beeld had lag het aan mijn scartkabel.
  Te checken via (via ab)Menu-Status-Signaalontvangst .
   
 10. @Martin1: Het geluid is volgens mij afkomstig van de harddisk. Het vreemde is wel dat het niet altijd aanwezig is. Ik heb geen extra demping gebruikt maar heb de originele rubber ringetjes gebruikt voor het vastzetten van de harddisk. Tevens heb ik het stukje zacht schuim dat bij mij op de originele harddisk geplakt zat overgezet op de nieuwe harddisk. Dit zit dus tussen de harddisk en de deksel van de Humax. Het geluid is echter totaal niet hinderlijk. Ik laat het voorlopig even zo zitten.

  De laatste tijd heb ik ook geen last meer van blokjes. Wellicht dat de scartkabel inderdaad iets los zat / zit. Ik zal deze vanavond extra vastduwen.

  Ik kijk inmiddels totaal geen live televisie meer maar neem alles op en spoel reclames gewoon door. :) Eindelijk volledig zelf kunnen bepalen wat je wel en niet wilt zien. Ik vrees wel een beetje dat als iedereen op deze manier tv gaat kijken dit het fundament onder de commerciƫle zenders weghaalt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 jan 2010
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina