1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Grotere HD, welke type werkt goed

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door Arie., 11 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo, ik ben van plan om een grotere HD in mijn Humax te zetten, nu heb ik diverse flora afgezocht, ik kom niet echt tot een duidelijk beeld welke HD's goed werken in de Humax.

  Wie heeft de HUMAX werken met een HD van 500GB?
  Wat is het type van de HD en hoe installeer ik hem?
   
 2. Flora? :)

  Er is hier ergens wel iets van een topic over te vinden.
   
 3. Ik heb er een Seagate DB35.3 500 GB met typenummer ST3500830ACE in zitten, werkt prima. Is van dezelfde type/serie als de originele disk.
  Overigens diverse andere disks eerder geprobeerd, waaronder een nieuwe 500GB WD harddisk, die werkten bij mij niet goed.
  Installeren is een kwestie van kast open maken (weg garantie) en een paar schroeven losdraaien van het disk-frame, 2 stekkers losmaken, disk vervangen en stekkers/schroeven weer vastmaken, niks ingewikkelds. Wel de stekker er van tevoren eruit halen :wink:
   
 4. Bedankt voor de informatie, ik ga er ook even eentje bestellen.
  Gelijk maar even doen voordat ik veel op deze disk neerzet.
   
 5. Ik zou zeggen, als je hem toch open gaat maken, doe er dan gelijk een Fanmate2 in om de ventilator ietsje langzamer te kunnen zetten, dat scheelt weer in geluid en is geen probleem voor de warmte-afgifte van deze disk.
  Die Fanmate heeft twee stekker verbindingen die je zonder gereedschap gewoon in de stekker van de ventilator kunt pluggen, kan er later ook weer tussen uit gehaald worden.
   
 6. Yeps, bedankt voor de info, die fanmate 2 past die gewoon in de behuizing?
  Ben je gewoon op het geluid afgegaan tijdens het instellen?!
   
 7. Ik heb hem gewoon los in een hoekje van de kast liggen, de fanmate is geheel van plastic, dus geen risico op kortsluiting e.d.
  Instellen heb ik inderdaad op gehoor gedaan, zodanig dat de grootste "woosh" weg is.
  Ik heb overigens geconstateerd dat zowel de disk als de overige componenten absoluut niet heet worden, zelfs bij langzaamste snelheid, gemeten na een paar uur in bedrijf.
   
 8. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Ik heb hier ook de Seagate DB35.3 500 GB schijf erin zitten.
  Geen problemen mee gehad.

  Wel middels de schakelaar of knop de Humax uitzetten als hij aanstaat op b.v. een zender.

  Mocht je veel programma's op je oude 160 GB schijf hebben dan dan zou je die kunnen kopieren op je nieuwe schijf. Moet je wel beide schijven in je PC stoppen en rechtstreeks van de oude naar de nieuwe schijf kopieren.

  Succes. Het is echt niet moeilijk. Als je maar rustig en secuur werkt.
   
 9. Een vraag aan degenen die een grotere HD hebben geplaatst: Is die grotere HD ook te zien in het menu bij HD beheer ? En worden ook de percentages van vrije ruimte etc. goed aangegeven ?
  TIA
   
 10. Jazeker, werkelijke grootte van de schijf wordt juist weergegeven en vrije ruimte ook.

  Overigens werkt het overzetten van gegevens van de oude 160 GB schijf naar een grotere schijf middels het in een PC zetten niet. De Humax gebruikt een heel ander bestandssysteem waar een PC niet mee overweg kan. Hij herkent de schijf zelfs niet.
  Het enige wat je kunt doen is via USB overzetten (als je errug veel geduld hebt) naar een PC en daar bewaren/kijken of omzetten en branden op DVD.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina