1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

HD zenders hebben soms geluidsync problemen

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door dennis013, 11 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. ik heb op advies van xahmol wat gespeeld met de instellingen van mijn sony tv en het lijkt erop dat het nu flink verbeterd is. Bij zowat alle HD zenders heb ik het idee dat het nu wel synchroon loopt, maar ik twijfel nog bij Film1 HD.. Ik heb het idee dat het nu wel beter is, maar nog niet helemaal gelijk.

    Wat ik gedaan heb:

    HOME > Instellingen > Digitaal set-up > Audio instellen > Dynamisch bereik = standaard.

    Dynamisch bereik stond eerst op compressie. Ik heb geen idee wat dynamisch bereik is, maar misschien kan iemand mij dat uitleggen??
     
  2. Mooi dat het nu werkt.

    Weet het niet helemaal zeker want ken en heb deze TV niet, maar ik denk dat deze setting te maken heeft dat de TV een mogelijkheid heeft om kunstmatig gecomprimeerde audio weer 'vol' te laten klinken. Compressie van audio heeft kwaliteitsverlies, dit soort compensaties kunnen dit voor het oor minder maken.
    Maar deze audioprocessing kost natuurlijk wat tijd en kan dus idd net de vertraging veroorzaken denk ik.
     
  3. Op film1 HD heb ik ook erg veel last van lipsync problemen..het normale geluidsspoor is goed maar via dolby digital is het niet best... EuroSport HD heeft er ook last van, maar dat is niet altijd het geval. Zal eens kijken wat mijn simpele Philips voor instellingen biedt maar ik heb t gevoel dat t of een decoder of een Ziggo-probleem is.

    mvg

    herman
     
  4. Heb ik nog geen last van gehad, maar moet heel eerlijk bekennen dat ik nu even niet zeker weet of ik nu het dolby digital spoor of het normale spoor zat te luisteren. Moet heel eerlijk zeggen (heb pas anderhalve week HDTV) dat ik nog niet had ontdekt dat er kennelijk meerdere geluidssporen bij Film 1 HD zijn. Zal ik thuis eens gaan testen.
     
  5. ben benieuwd :wink: Ik luister overigens uit via een Denon-receiver. Op de duitse zenders (met dolby digital), BravaHD en Ned1 HD heb ik geen lipsync problemen.

    PS voor de rest een fantastische ontvanger...:pompom:
     
  6. Voor de HD decoder kan het helpen om een component kabel en audio kabel te gebruken.
    werkt ook op 720P en 1080i.
    Ik heb het zelf nog niet geprobeerd.
     
  7. wat voor "audiokabel" dan? met een normale cinch-stekker ben je toch je Dolby signaal kwijt?

    mvg

    H
     
  8. Welke duitse zenders heb jij dan in HD?? Maar wat jij zegt, dat is precies hetzelfde wat ik heb. Brava en Ned1 zijn helemaal in sync. Film1 is vaak een ramp, maar is nu minder erg met die instelling die ik veranderd heb.
     
  9. Sorry...ik bedoelde het dolby digital signaal op de normale duitse zenders (ARD, ZDF, RTL, SAT1 etc). MBT Film1 HD....Denk toch dat het een aanleverprobleem is bij Ziggo....
     
  10. Ik ben benieuwd of de anonieme ziggo technicus hier iets over kan melden. :mrgreen:
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina