1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Brabant 10 niet digitaal?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door c0sm0s, 10 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien dat iemand mij dit kan vertellen...
  Hier in de regio hebben we een zender genaamd "Brabant 10".

  Deze zender kunnen we wel analoog ontvangen maar in het digitale pakket zit hij niet.. terwijl het mij lijkt dat hij daar toch ook gewoon in moet zitten..


  Dus mijn vragen...

  1. Klopt het dat Brabant 10 niet digitaal te ontvangen is?
  2. Zo ja, hoe komt dat?
  Zo nee, zou het een fout in het @home/ziggo gebied zijn?
   
 2. Dat is overal zo, ook hier in de regio zijn er (lokale) zenders die wel analoog maar niet digitaal te ontvangen zijn........
   
 3. als je alle lokale zenders tegelijk digitaal zou moeten uitzenden (zoals de regionale zenders) dan zit je zo op een paar honderd zenders extra en zit je zo aan de 999 en dus vol :)
   
 4. brabant 10 wordt mogelijk dit jaar toegevoegd aan het DTV pakket evenals TV Limburg

   
 5. Als ik het goed begrepen heb (indien nodig moet Anoniem me maar corrigeren) worden dergelijke lokale/kleinregionale zenders per regio toegevoegd, en komen ze dus niet landelijk beschikbaar.
   
 6. Als Brabant 10 een gelijk soort zender is als TV Limburg dan is het dus geen lokale zender maar een regionale zender. TV Limburg is bijvoorbeeld in heel Limburg te ontvangen (momenteel dus alleen analoog).

  De lokale omroepen zijn tests voor bezig heb ik begrepen. Deze worden te zijner tijd (net als analoog het geval is) per gemeente(?) ingevoerd, hieronder vallen de omroepen die echt alleen voor een kleine regio bedoeld zijn zoals bijvoorbeeld omroep venlo die alleen voor de gemeente Venlo bedoeld is.
   
 7. Deze aanbieders zijn geen lokale omroep in de zin van de mediawet. TV Limburg en Brabant 10 zijn commerciele regionale omroepen. Beide omroepen zullen waarschijnlijk in Brabant en Limburg via het digitale pakket worden aangeboden (alleen @Home gebied), maar zullen voorlopig centraal verstuurd worden en niet regionaal of lokaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina