1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

olympische spelen in HD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door BertvanHorck, 10 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kennelijk is er dus iets veranderd. Heb je al een rescan gedaan? Dit heb ik nog niet geprobeerd omdat ik dan weer een uurtje aan het zender-sorteren ben, maar wellicht moet ik dat toch als laatste redmiddel maar even proberen :cry:
   
 2. Op mijn gecertificeerde decoder werkte iig gisteravond EuroSport HD wel.
   
 3. Hier ook geen beeld op mijn KDL-40W4000, wel geluid. Ik zal zo de autoservice update eens aanzetten. Die staat bij mij standaard uit omdat hij er nog wel eens voor zorgt dat je alle kanaal instellingen kwijtraakt. Een half uurtje deze optie aanzetten en de tv op standby is meestal genoeg.
  [edit]
  Geen effect dus, nog steeds geen beeld.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 aug 2008
 4. Eurosport HD (samsung decoder) bij mij gewoon in kleur

  Wel weer geluidsonderbrekingen van een par seconden om de paar minuten op NL HD1
   
 5. Ah, iemand op gathering.tweakers.net had de tools en kennis om uit te zoeken wat er aan de hand is, zie http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/30609833#30609833:
  "[..] Even gekeken wat er aan de hand is met Eurosport HD en dan blijkt dat de zogenaamde Program Clock Reference (PCR) verwijzing in de Program Map Table (PMT) van Eurosport HD verwijst naar de NULL packet stream (PID = 0x1FFF). Een dergelijke PCR verwijzing naar de NULL packet stream mag alleen worden gebruikt om aan te geven dat er geen PCR gebruikt wordt wat bijvoorbeeld voorkomt bij data only streams. Bij TV kanalen wordt die PCR echter toegepast om video en audio te synchroniseren en dan klopt het niet als die PCR staat te verwijzen naar de NULL packet stream. In dit geval zou de PCR moeten verwijzen naar de video stream van Eurosport HD aangezien daar ook de PCR in verwerkt zit. De PCR PID zou dus gelijk moeten zijn aan de video PID, namelijk 3000 ofwel 0x0BB8.

  Of Ziggo/Casema zit te rommelen in de PMT of Eurosport HD levert zelf een foutieve PMT, maar in dat laatste geval is het de taak van Ziggo/Casema om Eurosport op deze fout te wijzen als ze gewoon de PMT van Eurosport HD copieren i.p.v. zelf aan te maken. De Sony TV's accepteren kennelijk niet dat de PCR bij TV kanalen niet correct is met als gevolg dat het kanaal niet wordt weergegeven. De aanbevolen kabel ontvangers pikken het waarschijnlijk wel, maar dat kan weer tot gevolg hebben dat video en audio niet goed gesynchroniseerd worden. Even bellen met de helpdesk van Ziggo, maar dat gaan die helpdesk medewerkers nooit begrijpen aangezien dit soort dingen niet in hun script voorkomen en ze alleen in zeer uitzonderlijke gevallen problemen doorzetten naar de volgende lijn. Ze zullen dus waarschijnlijk wel vertellen dat het aan het gebruik van een niet aanbevolen ontvanger ligt."

  Als dit zo is, dan hebben Samsung decoders daar kennelijk geen probleem mee. Nu maar hopen dat de andere 'gecertificeerde' doos (de Cisco) wel een probleem heeft met een PCR die naar 0x1FFF wijst, anders moeten we 't als gepeupel met 'niet goedgekeurde spullen' maar zonder Eurosport HD stellen.
   
 6. Helaas. Zoals ik al eerder riep in deze thread heeft mijn Cisco nergens last van. Iemand nog met een Humax?

  Je zou haast vermoeden dat het een treitertactiek is om Alphacrypts weg te pesten... eerst testen of de goedgekeurde decoders er last van hebben en dan bewust het signaal verneuken.
   
 7. Sorry, ik had daar even overheen gelezen :oops:

  Zo'n vaart zal het niet lopen. Ik denk dat de enige reden dat Ziggo alleen bepaalde types ondersteunt is om de hoeveelheid ontvanger-afhankelijke problemen een beetje binnen de perken te houden. Ziggo heeft er niets aan om het dicht te timmeren, des te meer betalende zielen, des te meer vreugd :wink: Ik wacht maar rustig af wat er gebeurt met Eurosport HD. Als er echt iets mis is met die PMT, zal het op een gegeven moment heus wel weer rechtgetrokken worden.
   
 8. Bij Ziggo Oost (@Home gebied) hetzelfde bij eurosport HD, de PCR verwijst naar 0x1fff.

  Wel vaag dat er bij Eurosport blijkbaar nogal wat afwijkt/fout gaat. Ook dolby engels geluid lukt blijkbaar niet, er moest een aanpassing komen voor de Samsung HD ontvangers voor Eurosport HD, en laatst was bij europsport SD in de PMT opgenomen dat de videostream MPEG1 zou zijn, terwijl dat niet het geval was. Je zou bijna een opmerking gaan maken over "met de Franse slag"...
   
 9. Het probleem met Eurosport HD is opgelost: we hebben weer beeld, en als toegift nu ook het Engelse audiokanaal :) Kennelijk is e.e.a. vandaag rechtgetrokken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina