1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

olympische spelen in HD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door BertvanHorck, 10 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben er genoeg tegengekomen hier met een HD-ready tv, waaronder ondergetekende. :wink: Ik vind NL1-HD in 1080i op zowel mijn Panasonic- als Pioneer HD-ready plasma overtuigend beter dan de 720p variant. De 720p conversie haalt gewoon detail/scherpte uit het signaal. Ik zou het persoonlijk een domper van jewelste en volstrekt onbegrijpelijk vinden als Technicolor alsnog zou besluiten voor 720p te gaan.

  Maar goed, deze discussie hebben we al vaker gevoerd. :wink:
   
 2. Apple

  Technicolor bepaalt niet wat de resolutie is, zij voeren slechts de technische taken uit en geven hun mening. NPO en kabel exploitanten bepalen het
   
 3. Technicolor verzorgt heel het technische traject, dus vergis je niet in de stem die zij in het geheel hebben, ik denk zelf dat die groter is dan die van de kabelaars het het signaal - oneerbiedig gezegd - alleen maar doorgeven. Maar uiteindelijk is het de NPO die de beslissingen neemt, het zijn immers hun zenders. ;)

  Tijdens zo'n tesperiode wordt er uiteraard veel overlegd en bepalen de kabelaars uiteraard wel of ze 720p en/of 1080i doorgeven. Maar de uiteindelijke keuze voor 720p of 1080i wordt door de NPO gemaakt.
   
 4. i stand corrected.....
   
 5. Bij Ziggo Oost (@Home) worden beide versies nog steeds doorgegeven.
   
 6. En bij Ziggo Noord (ook @home) ook :)
   
 7. Ik kijk HD-TV met een HD-Ready toestel: de Panasonic TX32-LX70 (32 inch beeldscherm) en heb de 1080i versie van NL1-HD (kanaal 67)vergeleken met de 720p versie (kanaal 14). Ik zie geen wezenlijk verschil. Dit betekent dat dit HD Ready TV-toestel waarschijnlijk prima kan omgaan met het 1080i-signaal. Ik ben benieuwd of dit ook geldt voor andere HD-Ready schermen.
   
 8. Voor de duidelijkheid, als ik Ziggo Oost aangeef dan bedoel ik het voormalige @Home gebied, als ik Ziggo West gebruik dan bedoel ik het voormalig Casema + Multikabel gebied.
   
 9. oeps, de Samsung op 720p.......

  Is het een verstandig idee, dat jullie vanaf morgen publiekelijk bekend maken dat NL1HD (tot het einde) 1080i wordt, want dan zullen de Ziggo klanten hun Samsung op 1080i zetten.

  Als men niets weet, zal men ook niets ondernemen. Met als risico dat er negatieve berichten komen, terwijl de oorzaak bij de reagerende eindgebruiker ligt.
   

 10. klanten met een FullHD scherm doen er sowieso goed aan om de HD-ontvanger op een 1080i resolutie te zetten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina