1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Frequenties Kerkradio via Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door JG van Straten, 8 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In mijn gemeente wordt er kerkradio uitgezonden via het kabelnet. Het gebeurt digitaal. Ik heb bij mensen deze ontvanger zien staan > http://www.verkerkgroep.nl/orbitron/kerkradio/digitale-kerkradio/
  Ik heb een Dreambox 7025 met DVB-C en DVB-S tuner. Ik vraag me af of ik het signaal kan ontvangen als ik de juiste gegevens invoer, zoals frequentie, symbolrate en foutcorrectie. Ik heb een scanner aangesloten op de kabel en vind 2 draaggolven op 80.65 MHz & 114 MHz. Ook vind ik een signaal op 83.5 MHz & 86.6 MHz. Wie weet de gegevens van dit systeem?
   
 2. Ik kan me niet voorstellen dat het digitaal (via DTV) wordt uitgezonden. Moet dit topic niet verplaatst worden naar het "analoge TV & Radio"? Ik heb ook dreamboxen 7025+SC en kan me niet herinneren dat ik dit ooit ben tegengekomen. Volgens mij is dit erg woonplaats afhankelijk??

  Gert.
   
 3. Gert, JG,

  Ik heb er eens even naar gekeken. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vind dit soort dingen altijd interessant. Dit is wel degelijk digitale radio. Wat dat betreft zou het hier wel passen. Alleen is dit geen DVB-C. Dit is een proprietary technology. In andere woorden. De fabrikant van dit spul heeft dus een geheel eigen standaard ontwikkeld, of hij heeft een aantal technieken aan elkaar geknoopt tot een eigen geheel. Hij spreekt over MP3 coderen. Dan kun je dus een aantal MP3 streams samenvoegen in een band. Zeker als het toch geen CD kwaliteit hoeft te zijn.

  Om nu terug te komen op de oorspronkelijke vraag: je kunt met een digitale DVB-C decoder dit signaal niet opvangen. Het doet er niet toe of het een goedgekeurde is of niet. Je moet dat ding hebben. Sorry.
   
 4. Ok, bedankt voor de info. Ik was er benieuwd naar of ik het kon ontvangen met een Dreambox.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina