1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Sitecom WL-183 configuratie tip

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door abyss!, 7 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Modem zal je router mee bedoelen neem ik aan? :wink:

    Modem staat hier 300% los van :wink:
     
  2. Nee, ik bedoel niet de router en dus wél het modem..
    Klinkt wellicht raar, want je zou de router -die immers direct met de pc verbonden is- moeten kunnen benaderen op adres 192.168.0.1.... In het geval dat dit niet lukt wil een herstart van het modem, waar de router ook mee is verbonden (raar maar waar) dus wel eens helpen....
     
  3. dan zou ik je router maar eens na (laten) kijken... het gaat namelijk om de connectie pc->router die er dan niet is, je modem staat daar dus los van.

    De router moet je ook gewoon vanaf de pc kunnen bereiken als er helemaal geeneens een modem aanhangt...
     
  4. Tja,...die opmerking, dat je de router ook zó zou moeten kunnen
    bereiken, had ik óók al gemaakt in m'n vorige post... Daarna stel ik, dat in het geval dit niet lukt (!) -het benaderen van je router dus- het soms wil helpen om ook je modem te resetten. In mijn geval bijvoorbeeld, na het wisselen van een router, was het adres 192.168.x.x niet meer benaderbaar (Kan pagina niet openen), hetgeen wél onmiddelijk lukte na een herstart van het modem... Mijn routers werken overigens prima en ze na laten kijken vind ik dus overbodig...
     
  5. tja als je zelf vind dat de router in orde is, dan vraag ik me af waarom je een modem reset als je de router niet kan bereiken.
    test het dan simpelweg door de modem af te koppelen, zodat die nul komma nul invloed kan hebben.

    Op de manier van alleen modem resetten sluit je helemaal niks uit, en blijven alle mogelijke opties open qua mogelijke oorzaken...
     
  6. Als reactie op iemand die een sitecom router heeft aangeschaft (die dus aan zijn modem heeft moeten aankoppelen) en vervolgens de beginpagina van zijn router via de eveneens aangesloten pc niet kon bereiken, geef ik de ervaring door, dat mij na het aansluiten van een router hetzelfde overkwam en die router vervolgens wél prima te benaderen was ná een modemreset...
    Het afkoppelen van het modem vind ik dáárom niet zinvol, omdat die -met de router- als combinatie(!) dus, moet samenwerken om verbinding te kunnen maken...
    Dat jij die procedure/mijn ervaring in twijfel trekt, mag je natuurlijk zelf weten, ik heb absoluut niet de behoefte om dáárover eindeloos met je in discussie te gaan....
     
  7. Nee dat snap ik, discussie heeft vaak toch weinig nut...
    Ik heb dan denk ik de begin post van je totaal verkeerd begrepen, ik dacht dat je om hulp vroeg, vandaar dat ik niet begreep waarom je geen dingen wilde uitsluiten. Verdere reactie van mij zal dan ook desgewenst uitblijven.

    Excuses voor het onbegrip...
     
  8. firmware

    oke bedankt,tot nu toe werkt het.

    pagina's openen soms nog wel langzaam/of niet
     
  9. Sowieso moet je bij het installeren van een sitecom-router niet meer kiezen voor @home. Dan wordt er namenlijk gevraagd om een ID/computernaam die vroeger door @home werd gebruikt. Hier botst het uitgeven van de IP-nummers op een gegeven moment op. Je kunt dan beter kiezen voor "Motorola-modems zonder password" als provider.

    In het voorbeeld dat in dit topic wordt gegeven wordt ook aangeraden te kiezen voor de optie UPC/chello etc en dat is volgens mij ook een optie zoals "Motorolamodem zonder password".
     
  10. Ik heb gisteren de WL-183 binnengekregen maar ik krijg er geen internet verbinding mee. Draadloos verbinden met de router lukt wel (via 192.168.0.1)

    Welke instellingen moet ik in de router kiezen als voormalig @Home klant? Weet iemand dat?
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina