1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

BBC 1 en 2 (analoog) eindelijk in breedbeeld

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door paull, 6 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het is mij nooit zo opgevallen, dus maar eens even goed gekeken: hier wordt BBC 1 en 2 in 4:3 uitgezonden, maar als ik dat wil, zet ik de tv gewoon op 16:9, en dat gaat prima. Als er door @home (ziggo) wordt vervormd, haal ik dat zelf weer weg... Ik kan bij een praatprogramma zoals er nu is niet goed bepalen welke van de twee de juiste verhoudingen weergeeft, weten jullie zeker dat het niet 4:3 moet zijn?
   
 2. Ziggo (in het @home gebied tenminste) knipt de zijkanten ervan af, Center Cut Out. Alles wat zij dus analoog doorgeven in 4:3 is dus in correcte verhouding. Wat er alleen gebeurd is dat je bij heel veel van de uitzendingen dus een deel van het beeld mist. Bij veel eigen BBC programma's valt dit niet of nauwelijks op omdat zij doorgaans zorgen dat aftiteling, logo's en andere belangrijke zaken allemaal in het 4:3 center zitten. Bij films die zij vervolgens uitzenden kan het wel opvallen door titels en dergelijke die niet goed in beeld passen.
   
 3. Nu niet meer, analoge BBC is 16:9.
  Voormalig @Home gebied Friesland
   
 4. Bbc 1 & 2

  Ziggo is bezig om de technische lokaties om te bouwen, dit schijnt staps gewijs te gebeuren. De locaties in Groningen en Sneek zijn reeds omgebouwd en naar verluid worden volgend jaar alle locaties in Brabant en Limburg omgebouwd.
   
 5. Ach ja,

  Cogasgebied heeft op BBC 1 + 2 4:3, dus geneens 14:9 of zelfs 16:9. Komt hopelijk nog wel.

  Veel irritanter is dat RTL Television (Duitsland) in 4:3 Pan/Zoom uitgezonden wordt. Bij een 16:9 uitzending wordt dus bruut informatie weggeknipt en valt oa het logo en diverse informatiebalken buiten beeld.
   
 6. Gewoon een regelrechte schande dat ziggo nog altijd loopt te knoeien met het beeldformaat(bbc) is hier nog altijd gruwelijk afgeknipt
   
 7. Albertos

  Albertos Forum Member

  Berichten:
  553
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Enschede
  Lid geworden:
  20 okt 2008
  Van dat laatste heb je niet zo lang meer last. RTL televisie verdwijnt analoog......:schater:
   
 8. RTL TEL verdwijnt...

  ...niet bij Cogas.
   
 9. Dat lijkt me niet 100% zeker. RTL-Duitsland wil op korte termijn alles coderen, er gaat een prijskaartje aan hangen, vrees ik.
   
 10. Kijk bijna nooit BBC laat staan analoog, maar hier in Twente nog steeds dat afgesneden beeld.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina