1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

kabel verlegd -> snelheid omlaag

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Krisjuh, 6 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De kabel loopt alleen langs de TV kabel. De kabel zelf is goed, voordat ik 'm door de muur heen trok was de snelheid wel gewoon goed.
   
 2. Als je al het andere hebt uitgesloten zou de coax kabel de oorzaak moeten/kunnen zijn. Een andere conclusie kan ik niet trekken. Heb je geen holle plint waar je de kabel doorheen zou kunnen trekken of de leiding gebruikt voor telefonie?
   
 3. Zal vanavond weer even testen met een kabel over de grond en kan dan altijd de kabel nog door de buis waar de telefoonkabel in zit trekken zoals je al zegt. Heb geen vaste telefoon dus die wordt sowieso niet gebruikt en zou ik er zelfs eventueel nog uit kunnen halen.
   
 4. Ik zou de stekkers er nogmaals goed op zetten, want ik vermoed dat de kabel niet genoeg contact maakt in de stekkers.

  Mart
   
 5. Ja, zou dat eerst nog kunnen proberen.

  Beetje jammer dat dat zo'n pokkewerk is :P
   
 6. Knijp vaak zelf de kabels vanaf haspel. Gewoon een handigheidje.
   
 7. Er bestaan doormeet apparaten die speciaal voor dit soort werk zijn gemaakt, dan weet je ook gelijk of je de stekkers er goed(goed heb vast gedrukt) heb op gezet. Maar die kosten wel een duitje.

  Een utp kabel tester kost gemiddeld 50 euro
  Als je sporadisch een kabeltje krimpt, moet je echt eens overwegen er eentje aan te schaffen. Na een paar keer heb je het apparaat er al uit

  Mart
   
 8. Krimp nooit een kabel, dit was de eerste keer en ging er vanuit dat 't de laatste keer zou zijn, dus zou een beetje zinloos zijn om zo'n apparaatje aan te schaffen voor mij.

  Ik heb nog een stuk of 8 van die losse stekkertjes, dus kan nog oefenen om 't goed te krijgen mocht 't echt daar aan liggen :P
   
 9. Deze testen alleen maar of de kabel goed is geknepen (contact in de stekkers of aderparen verwisseld). De duurdere zoals Fluke meten veel meer (onder andere ook de demping van de kabel en eventuele kabelbreuk). Deze kosten echter veel, veel meer dan 50 euro.
   

 10. Voor die ene keer zou ik ook geen meter aanschaffen.
  Dan wens ik je succes. Maar hopen dat het in een keer lukt.

  Mart
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina