1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

kabel verlegd -> snelheid omlaag

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Krisjuh, 6 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Omdat de ontvangst van het draadloze signaal niet zo goed was als de router in de meterkast stond heb ik 'm nu in de woonkamer uit het zicht staan. Tijdelijk met de kabel van de modem naar de router over grond heen. Tot eergisteren geen probleem, snelheid was zoals hij zou moeten zijn en ook speedtest.net gaf de snelheid aan die ik zou moeten hebben (12000 kbs).

  Nu heb ik gisteren de kabel tussen de modem en de router door de muur getrokken langs de tv-kabel en is de snelheid een stuk langzamer en ook speedtest.net geeft ineens maar 6000kbs aan...

  Ligt dit aan het feit dat de UTP kabel nu langs de TV kabel ligt? Of zou het kunnen zijn dat ik de "netwerk-stekkertjes" misschien niet goed op de kabel heb gezet?
   
 2. Om dat te testen moet je de computer even met een kabel op je router aansluiten. Het zou namelijk ook je draadloze verbinding kunnen zijn die op 6Mbit is geschakeld en dan komt je dus ook nooit hoger met een speedtest, als het met een kabel wel snel is, ligt het niet aan je utp kabel
   
 3. Zoals ik het lees is de sneldheid met dezelfde UTP kabel, maar nu door de muur getrokken, een stuk lager dan die kabel los over de vloer. Als het goed is is de coax kabel afgeschermd en zou deze geen invloed mogen uitoefenen op je UTP kabel. Een slechte verbinding in de stekkers zou zeker een oorzaak kunnen zijn. Wat belangrijker is of je de stekkers goed hebt geknepen en de kleuren niet doorelkaar gehaald hebt.
  Hier een voorbeeld van een site met uitleg over de volgorde van de ader paren (Hoe maken we een straight kabel?)
  Een UTP kabel is wel gevoelig voor HF signalen zoals TL buizen etc. Hier kunnen zeer rare netwerk storingen uit voort vloeien.
   
 4. Maar ik begreep ook uit zijn verhaal dat hij met zijn computer draadloos werkt, dus het zou ook nog zijn draadloze deel van de link kunnen zijn die nu ineens minder werkt. Vandaar mijn vraag om eerst eens te testen met een kabel op zijn router om te checken of de UTP kabel goed werkt.
   
 5. Juist vanwege de wat slechte verbinding is Krisjuh overgestapt op UTP kabel. Natuurlijk kan testen via draadloze verbinding geen kwaad om UTP uit te sluiten.
   
 6. hmmm ik begreep juist dat hij zijn draadloze router ipv in de meterkast nu in de kamer gezet had (uit het zicht) omdat hij anders problemen had met de draadloze verbinding. Eerst had hij dat tijdelijk neergezet, nu netjes en daarna was de speed lager. Maar we zullen zijn antwoord even afwachten :lol:
   
 7. Uhm...

  De router stond eerst in de kamer met dezelfde UTP kabel van de modem naar de router over de grond. Toen kreeg ik gewoon de volledige snelheid.

  Nu heb dezelfde kabel door de muur getrokken (router staat op dezelfde plek, modem ook uiteraard) en is de snelheid gehalveerd.

  Ik zal de router weer eens aansluiten met de kabel over de grond om te kijken ik dan weer aan de oude snelheid kom.
   
 8. Ik neem aan dat je de stekkers hebt verwijderd bij het door de muur trekken en deze opnieuw hebt geknepen? Met stekkers door de muur trekken heb je van die grote gaten nodig.
   
 9. Ja, stekker er af gehaald en een nieuwe opgezet. De kleuren zitten overigens goed.
   
 10. Wat loopt er naast de coax kabel nog meer door de muur als je de UTP kabel ook door de muur trekt? Een coax kabel is afgeschermd en zou het probleem niet mogen veroorzaken. Loopt er ook nog 220 kabel door de muur? Mits onder de 100 meter zou de lengte al helemaal het probleem niet mogen zijn. Hoog Frequente spanning zou het probleem kunnen zijn maar dit lijkt mij niet het geval bij jou, tenzij je tl buizen in de muur hebt zitten.:wink:
  De volgorde van de kleuren is erg belangrijk. Bij verkeerd kleuren gebruik raak je de twisted shield kwijt en heb je juist weer last van interferentie op de kabel. De UPT kabel zelf is van goede kwaliteit?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina