1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opta grijpt in op kabelmarkt

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door hvanbeek, 5 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij mij is het meer vrees dan hoop. Ik ben bang dat alleen UPC een goede gegedadigde is om op het Ziggo netwerk te opereren. Andere aanbieders zijn te klein of komen met moeilijke oplossingen die gezien de investeringen voor de consument het alleen maar duurder maakt.

  Met alleen UPC als echte concurrent kun je er donder op zeggen dat Ziggo en UPC afspraken gaan maken.
   
 2. Ziggo mag wel uitkijken! Caiway is technisch verder/beter uitgerust, ook al hebben zij een maar iets van 150.000 abonnees. Ik denk dat Caiway ook niet rustig blijft afwachten en de concurrentie aangaat.

  Het kan nog spannend worden in Kabelland!
   

 3. Precies, een keuzepakket is mijn ideaal. Nu heb ik het hele pakket, omdat mijn favoriete zenders allemaal verspreid over de diverse pakketten zitten.
  Het merendeel bekijken wij niet. Het zou toch technisch mogelijk moeten zijn om iedereen te laten kiezen.
   
 4. Er zit wel een addertje onder het gras bij vrije keuze, de prijs per kanaal zou wel eens flink hoger kunnen zijn dan een representatief deel van de pakketprijs. Sommige zenders betalen namelijk Ziggo om doorgegeven te kunnen worden, deze betalen voor de duurdere zenders zodat een pakket nog een aantrekkelijke prijs houdt. Als elke zender zijn eigen marge moet krijgen gaat de totaalprijs flink omhoog.
   
 5. Dat zal technisch best kunnen, maar denk je daarmee goedkoper uit te zijn?

  Nu kunnen veel zenders goedkoop ingekocht worden omdat ze in pakketten aan veel mensen verkocht kunnen worden. Die zenders zullen vrij weinig per abonnee vragen, omdat ze als losse zender nooit zoveel abonnees zouden krijgen. Verder zullen kosten voor administratie e.d. gaan toenemen.

  Kijk voor de gein wat sommige zenders die bij Ziggo in een pakket zitten bij UPC los kosten. Baby TV kost daar als losse zender 5 euro. Zit bij Ziggo in een kidspakket dat totaal 3,95 kost. Garuda TV kost bij UPC 10 euro, bij Ziggo zit het in het totaal pakket dat 9,95 kost. Krijg je dus inderdaad heel veel zenders bij waar je misschien niet naar kijkt, maar daar heb je toch geen last van?

  Multikabel heeft ook een tijdje een aantal zenders los verkocht. Goedkoopste was dan travel channel dat 0.50 euro kostte, cartoon network was bijv. 2 euro. Met zulke prijzen kan je niet zoveel zenders kiezen voor je aan je huidige 9,95 komt.

  (Ja, ik weet dat eredivisie bij UPC goedkoper is, daar hadden we het niet over...)
   
 6. Hoe dan ook zal ook Ziggo aantrekkelijk blijven met de prijzen, die zien ook niet graag de klanten vertrekken. Dus hoe de OPTA denkt dat heel veel mensen de overstap gaan maken op een nieuwe onbekende provider??? Ik geloof dat heel veel mensen dat niet ziet zitten.
   
 7. Volgens mij is het CAI netwerk van Ziggo een sternetwerk? Elke kabelaansluiting komt immers buiten in een verdeelkastje van Ziggo terug. Daar hebben ze (heb ik me weleens laten vertellen) een multitap-systeem waarmee ze op afstand de onderband (het gebied waarin de DOCSYS signalen worden gemoduleerd) per aftak (en dus per aansluiting) op afstand aan of uitschakelen. Het zou me niets verbazen als ze daarmee een N-bij-N matrix schakeling kunnen doen (dus andere bron HF signalen op een aftakking zetten) zodat andere analoge aanbieders hun pakket kunnen doorzetten...
   
 8. Ik kan het in iedergeval alleen maar toe juigen als er meer concurentie komt en dus ook meer aanbieders.

  perfect zou het zijn als je in jou buurt tussen 2 of 3 aanbieders zou kunnen kiezen.

  Dit komt het aanbod en zeker de prijs iedereen ten goede.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina