1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Router van slag na uitval internet

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Barfman, 5 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal

  Vandaag kwam ik van mijn werk thuis om 12.00 uur, en toen deed mijn internet en telefoon het niet meer. Ik heb een alles in 1 (power multikabel), en na een telefoontje (mobiel helaas) werd mij na 5 minuten eerst allerlei keuzes menu’s door te lopen, verteld dat er een storing was die begonnen is rond 10 uur. Oké, kan gebeuren, maar had er wel de pest in dat ik niets op de multikabel site had vernomen van een storing, en ik dus via mijn mobiel naar het dure 0900 nummer moest bellen. Rond 14.00 uur zag ik weer wat lampjes gaan branden, en heb toen mijn modem en router (linksys) uit gezet, en weer aangezet. Ik kreeg totaal geen verbinding met deze opstelling, en ging eerst eens een verbinding maken rechtstreeks op mijn modem. Ik had toen wel een internet verbinding, en vond het maar vreemd dat het met de router er tussen niet wilde lukken. Ik ben maar wat met de instellingen gaan spelen, en deed toen een MAC clone, en opeens had ik weer verbinding. Bij mij stond MAC clone altijd uit, en heb nog nooit problemen gehad. Ik vraag me af waarom ik MAC clone nu opeens aan moet zetten wil ik kunnen internetten. Ook heb ik opeens een ander IP adres, en ook een ander MAC adres.

  Kan iemand mij verklaren waarom ik opeens MAC clone aan moet zetten, en hoe het kan dat mijn MAC adres is veranderd, ik dacht namelijk dat een MAC adres niet kon veranderen, omdat dat aan je netwerkkaart vast zat vanuit de fabriek.
   
 2. Een MAC-clone is ook niet persé nodig, als je maar het modem even reset nadat je een nieuw apparaat aangesloten hebt (een andere netwerkkaart dus met een ander mac-adres).

  Ik vermoed dat het bij jou toeval geweest is, ik denk dat je internet verbinding nog niet hersteld was toen je router er nog tussen zat, toen rechtstreeks je pc aangesloten en werkte de verbinding wel. Daarna je router er weer tussen en vermoedelijk niet het modem weer gereset. Nadat je de mac-clone actie gedaan hebt ziet het modem je router wel. Een kabelmodem kan maar met 1 mac-adres verbinding maken, dus als je wisselt tussen router en pc moet je tussendoor even je modem resetten of zorgen dat alles met hetzelfde mac adres werkt.
   
 3. Oke, dan zal ik het straks nog een keer proberen om MAC Clone uit te zetten. Moet daarna alles weer even uitzetten en weer aan zetten. Ik heb btw mijn derde nieuwe ip adress gekregen :?

  Edit, ik zie nu net dat ik mijn mac adress van mijn ethernetkaart gebruik, terwijl ik altijd het mac adres van mijn wireless adapter gebruikte in mijn router. Ik heb zelf niets veranderd, maar door de problemen bij ziggo heeft mijn verbinding nu automatisch het mac adres van mijn ethernetkaart overgenomen. In mijn router stond natuurlijk bij mac beveiliging het adres van mijn wireless adapter, dit zou dus het probleem kunnen zijn dat ik geen internet via mijn router had.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 aug 2008
 4. Dat komt omdat je PC via je Ethernet kaart aan het modem hing. Het modem kende op dat moment dus alleen dat MAC adres.

  Je PC heeft vast wel eens via een kabel aan de router gehangen, dus ook deze kende dag MAC. Toen de router zich met het MAC van je netwerkkaart bij het modem meldde, dacht het modem dat het je PC was, en liet het een verbinding toe.

  Clonen uitzetten en alles resetten zou inderdaad voldoende moeten zijn om de oude situatie te herstellen.
   
 5. Nou het is gelukt hoor, heb me oude router settings geladen, en daar stond clonen uit. Vanochtend weer alles aan gezet, en nu werkt alles weer zoals vanouts.

  Bedankt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina