1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Storingen HD-zenders 170,00 MHz

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door MauriceW, 5 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hebben andere mensen er ook last van dat de HD-zenders die op de 170,00 MHz transport stream zitten regelmatig storen? Dit uit zich bij mij in korte haperingen in beeld en geluid en blokjes-vorming.

  Het gaat hier dus om de zenders History Channel HD en Ned. 1 HD 1080i test.

  Op de andere HD-zenders (ook Eurosport HD die op 164,00 MHz zit) heb ik geen last.

  Ik ben in het bezit van de Cisco 8455DVB decoder en heb alles aangesloten met de bijgeleverde AOP en versterker. De signaalkwaliteit en -sterkte zijn gewoon 100%. Alleen als ik zit de kijken naar de twee bovengenoemde zenders zie ik de kwaliteit soms heel even terugvallen naar 74% of 49% op het moment van een hapering.

  Overigens had ik dit met History Channel HD ook al toen ik nog de Samsung DCB-H360RA decoder had (Ned. 1 HD 1080i Test werd toen nog niet uitgezonden).

  Ik zit in ex-Casema-gebied, Bergschenhoek.
   
 2. Hier de Humax IRHD-5000 geen enkel probleem waar genomen.
   
 3. Misschien heb je een storing van buitenaf die op je huisinstallatie binnen komt. Die frequenties rond de 170MHz worden voor diverse radiocommunicatie systemen gebruikt (mobilofoons e.d.). Het zou bijvoorbeeld een mobilofoon bij jou in de buurt of van een taxi of ander voertuig die vlak bij jou in de buurt rijdt kunnen komen. Dan is de storing ook niet constant aanwezig.
   
 4. Hmmm, ook vliegtuigen? :) M'n huis ligt nl. redelijk dicht langs de aanvliegroute voor Rotterdam Airport.
   
 5. Nee niet 170MHz, vliegtuigen zitten wat lager, zo rond de 120 tot 135 MHz, maar als het sterk genoeg is en je huisinstallatie "lek" genoeg is zou je daar wel last van kunnen hebben als er net een vliegtuig zendt als hij over je huis vliegt, als hij laag genoeg vliegt daar.

  Zoals met alle blokjes/hickups en andere storingen geldt eigenlijk dat je de ontvanger eens (tijdelijk) zo dicht mogelijk bij je AOP (eerste aansluitdoos kabel) met een zo kort mogelijke kabel moet neerzetten en kijken of de storing dan weg is. Maar dat wordt lastig als de storing maar af en toe optreedt, dan is het moeilijk zoeken.
   
 6. Ik heb last van hetzelfde probleem.
  Artefacts op de NL1 HD1080i stream en regelmatig wegvallend geluid op zowel de 1080i stream als op de 720P stream.

  In welk postcodegebied woon je?
  Ik woon in 2907 (Capelle Schollevaar)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina