1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke HDMI gebruik jij ?

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door Humaxfan, 3 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wat kan er aan gedaan worden dan om die lip sync problemen op te lossen? Ik heb sinds gisteren de Humax 5000C en ervaar het toch wel als enorm hinderlijk, dat ik de monden niet synchroon zie gaan met wat ze zeggen.
   
 2. In de meeste apparaten die HDMI ondersteunen is in de settings een synch correctie in te stellen. Kijk eens in de handleiding van je apparatuur. Ook uitzetten van geluidsverbeteraars kan soms helpen.

  En in theorie zou het moeten werken als je al je apparatuur en kabels vervangt door HDMI 1.3 gecertificeerd, HDMI 1.3 zou lipsynch correctie moeten hebben. Maar dat betekend dus vaak wel een nieuwe TV en receiver, duur grapje dus.
   
 3. Hou es op zeg! Ik koop toch een ontvanger en dat is het dan toch? Dan moet het toch gewoon goed zijn?
  Ik heb al gekeken naar die lipsync instelling, maar je kunt hem maar 1 kant op aanpassen en bij moet ie juist de andere kant op.

  Ik vind het maar vreemd, dat mijn apparaat out of the box gewoon niet goed werkt. Vroeger was niet altijd goed, maar dit soort rare problemen had je gewoon niet. Het werkte of het werkte niet, maar geen rare fratsen.
   
 4. - Op welke zenders heb je dit en/of is het gelijk op alle zenders ?
  - "Hoe" gebruik je het geluid, via de TV speakers of via een externe versterker en hoe heb je die aangesloten ?

  Ik merk zelf niets van out-of-sync geluid hier. Maar het zou volgens mij ook aan je versterker of TV kunnen liggen. Als het omzetten van het geluid van digitaal naar weer analoog uit de speakers wat lang duurt raakt het geluid 'achter' op het beeld. Dat kan de settop-box niet corrigeren, tenzij die het beeld kan vertragen. Weet je zeker dat je in de instellingen van TV/Versterker niets kan instellen/tunen door geluidsverbeter-dingen eens uit te zetten bijvoorbeeld? Of bij HDMI settings in de TV oid ?
   
 5. Helaas is HDMI nog steeds een zeer onvolwassen technologie met de nodige kinderziektes. Zeker tot aan zeg een jaar geleden was kopen van HDMI technologie idd early adopter met dit soort risico's.

  Heb zelf overigens ook slechts HDMI 1.2 gecertificeerde TV en versterker, maar heb gelukkig zelf geen synch issues. Wel de nodige handshake issues, zeker met de Cisco decoder die ik sinds kort heb.

  We zullen maar zeggen: met dank aan de DRM maffia, want zonder al die DRM en HDCP troep zouden we al deze issues niet tot iig een stuk minder hebben.
   
 6. Ik heb het geluid gewoon via de televisie lopen. Het is vooral bij ned1 HD, de gewone ned1 is wel goed. Ik kan nu ff niet kijken hoe het bij Eurosport is, omdat daar nu alleen sport is en geen pratende mensen ;-)
  Het maakt ook niet uit of ik het geluid op Dolby zet of op PCM.
  Soms word ik wel gek van al die nieuwe appartuur en shit hoor, moet ik eerlijk zeggen. Ik had al een Siemens ontvanger en daar had ik geen problemen. En dat lip sync is echt heel vervelend, want je gaat er ook op letten namelijk.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina