1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke HDMI gebruik jij ?

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door Humaxfan, 3 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Forum gesloten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 aug 2008
 2. Uit belangstelling en eventuele vergelijking met andere tests op internet:
  • Met welke lengte kabels en met welke TV heb jij dit getest ?
   
 3. tv Panasonic TH42PX80 en de oehlbach en monster cable lengte 1 meter, en standaard en hirschmann 1,5 meter.

  beeld 720p en 1080i getest.
   
 4. Pure onzin, een dure HDMI kabel geeft géén beter beeld dan een goedkope. Wellicht is een dure HDMI kabel beter afgeschermd waardoor deze op lange afstand beter is zodat je geen dataverlies krijgt.

  Mijn advies, koop alleen een dure HDMI kabel als je zichtbaar last hebt van datacorruptie. HDMI is een digitaal signaal (nullen en enen) en komt aan of komt niet aan bij de tv. Komt het niet aan dat krijg je direct storingen in beeld. Iets als 'mooiere kleuren' door een betere kabel is nonsens.
  We willen alleen graag geloven dat een kabel van 200 euro ook beter beeld geeft dan een van een 15 euro. Onze aankoop moet natuurlijk gerechtvaardigd worden.

  Om dan maar meteen deze onzin uit de wereld te helpen dit filmpje van CBC marketplace waarbij HDMI kabels uit verschillende prijsklasse worden getest.

  http://www.youtube.com/watch?v=tDw2ZSDzlMw
   
 5. Deze discussie speelt al veel langer bij de audiofielen met kabel vergelijkingen en geluid. Zoals ook met beeld maakt het wel degelijk uit welke kabel je gebruikt. Inderdaad, een dure kabel hoéft niet beter te zijn dan een goedkopere maar het kan wel. Uiteraard ligt het aan de persoon zelf die hoort wat hij/zij wil horen of zien. Ik weet dat het met audio wel degelijk uitmaakt en was benieuwd of het met beeld ook het geval is. Mijn conclusie: Het kan enorm veel uitmaken. Ik kan zelfs zeggen dat ik met de huidige kabel een geheel andere tv heb gekregen. Wat zijn de verschillen? Een aanmerklijk betere scherpte, mooiere kleuren (realistischer) en een betere 'diepte' werking. Is dit altijd meetbaar? Nee, net zoals het niet altijd meetbaar is bij audio. Mijn advies? de QED Qunex HDMI-P of mijn topper op dit moment de CHORD Company silver plus 1.3. Ga nooit af op wat anderen zeggen of beweren, test het zelf.
   
 6. Als het niet meetbaar is waarom is er dan toch verschil?

  Ik noem het gewoon placebo effect. Je wilt als koper je duur betaalde kabel rechtvaardigen. We zijn er als mensen mee groot gebracht met 'iets duurs' = 'iets beters'.

  Wat betreft audio, tot op bepaalde hoogte denk ik dat daar een goede kabel wel degelijk effect heeft. Deze signaaloverdracht is namelijk annaloog. HDMI echter is 100% digitaal.

  Nogmaals nullen en enen komen aan of komen niet aan. En als ze niet aan komen is dat duidelijk merkbaar maar niet in kleur of scherpte.

  Voor een langere afstand kan een duurdere kabel inderdaad beter zijn maar voor een afstand van 2 a 3 meter is het pure onzin.
   
 7. Idd niet alles is meetbaar, en ik vindt persoonlijk dat er toch verschil is al is het digitaal. Tenzij mijn ogen me bedriegen.
   
 8. Je ogen bedriegen je niet, het zijn je hersenen die zichzelf wijs maken dat het beeld mooier is. Pure logica geeft aan het dan onmogelijk is dat het beeld beter is.

  Probeer eens een 'blinde' test, laat iemand de kabels omwisselen zonder kijk dan zonder dat je weet welke kabel gebruikt wordt.
   
 9. Een blinde test uitvoeren is niet nodig, iemand heeft dat al gedaan:
  http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cable-battlemodo/the-truth-about-monster-cable-part-2-268788.php

  Gizmodo heeft Monstercable HDMI kabels vergeleken met de allergoedkoopste op de US markt. Vergelijking is gedaan met een osciloscoop en andere meetapparatuur, kortom volledig objectief.

  Conclusie: tot 5 meter afstand maakt het helemaal niets uit welke kabel je gebruikt. Boven de 5 meter maakt het alleen uit bij 1080p, niet bij 720p/1080i. Aangezien de Humax geen 1080p geeft is daarvoor de conclusie: any cable will do, maakt geen enkel verschil. Als jij storing had, had je gewoon een defecte kabel.

  Verder: HDMI is een volledig digitaal signaal, anders dan SCART waar kabelafscherming wel uitmaakt. Je hebt daarom geen kleurverschillen of ruis, hooguit signaalfouten die de errorcorrectie niet kan corrigeren. Je kan dus eventueel bij storingen artifacts, freezes of gewoon geen beeld krijgen, diepere kleuren is gewoon onzin.

  Enige uitzondering zou theoretisch Deep Color kunnen zijn met HDMI 1.3, maar omdat daarvoor niet alleen de kabel, maar ook bron, speler, TV en alles daartussen HDMI 1.3 moet zijn EN er nog geen deep color bronnen zijn, kan dat het ook niet zijn. Zeker niet met de Humax.

  Kortom: als er al verschil is tussen de kabels is het zeker niet mooiere kleuren.
  Als jij denkt verschil te zien is het een verschil wat niet met meetapparatuur waarneembaar is. Lijkt me een verschil tussen de oren dus om de meerkosten van de dure kabel goed te praten.

  Helaas heb ik zelf dit verhaal ook te laat gelezen: heb nu vier apparaten met HDMI aangesloten, voor 4 heb ik een Monstercable van 150+ euro gekocht, voor de vierde heb ik (omdat ik toen dit verhaal gelezen heb) een 15 euro kabel. En ik zie geen enkel verschil.

  De conclusie van Gizmodo is dat alle fabels over dure HDMI kabels puur de wereld in wordt geholpen door de Monstercables van deze wereld die hun bespottelijke marges willen verdedigen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 aug 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina