1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo: alles in 1 plus i.c.m. Sony KDL-46w4000

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door niels2103, 31 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik wil deze tv aanschaffen (ja ja...geld teveel;)) icm het alles in 1 plus pakket van Ziggo.
  Heb ik hierbij perse de digitale ontvanger van Ziggo nodig, of kan ik de DVB-C tuner gebruiken die standaard al in de tv zit?
  En welk modem levert Ziggo voor het gebruik van Internet en hoe wordt dit alles aangesloten (vanaf waar de kabelaansluiting m'n woonkamer in komt)

  alvast bedankt.
  gr. Niels
   
 2. De TV heeft inderdaad een DVB-C tuner. Om deze te laten werken zul je een Alphacrypt nodig hebben (even zoeken op het forum voor meer info).

  In Multikabel gebied worden voor de combinatie internet/telefonie Scientific Atlanta (EPC2203) en Motorola (SB5120 of SB5121) modems gebruikt.
   
 3. 1.Voor de Digitale tv heb je een alphacrypt nodig. (heb er zelf geen ervaring mee maar meer info te vinden op dit forum/
  2.Voor internet en telefonie krijg je waarschijnlijk een Scienfatic Atlanta Webstar of een moterola hier kan het internet + telefoon op worden aangesloten. Je krijgt er een splitter bij die het singaal van het modem split hierop kan je ook de tv(s) en radio aansluiten
   
 4. 2 aanvullende opmerkingen... (puur als vooraf info om later niet teleurgesteld te zijn)

  1. Er bestaat een theoretische kans dat (een deel van) de zenders in de toekomst niet meer gedecodeerd zouden kunnen gaan worden mbv de Alphacrypt. Hoe wie en wat is uitvoerig te vinden in dit deel van het forum.

  2. Er zijn enkele posts op diverse fora te vinden dat deze generatie van Sony tv's met dvb-c na verloop van tijd de zenders uit het geheugen verliest een een rescan vereist. Tevens dient, zover ik begrepen heb via div. fora, er een volledige rescan uitgevoerd te worden zodra er een zender verplaatst wordt door Ziggo om die betreffende zender terug ter krijgen.
   
 5. Laat dit je niet afschrikken. Het verliezen van de zenders kan alleen voorkomen als de optie "auto update" in het Sony menu aan laat staan. Als die uitstaat blijven alle zenders behouden.

  Als er een nieuwe zender moet worden toegevoegd dan moet je inderdaad opnieuw scannen. Echter, dit gebeurt niet veel. Tenminste, als je net als ik slechts het basispakket en HD pakket hebt. Mocht dat toch nodg zijn, dan ben ik in staat om binnen 10 minuten alles te sorteren.
  Kortom, ik vind de voordelen absoluut afwegen tegen de nadelen.

  Een tevreden 40W4000 kijker....
   
 6. Hardstikke bedankt voor jullie reacties.
  Is er nog verschil in kwaliteit beeld tussen de Alphacrypt en de geleverde decoder van Ziggo zelf?

  Alvast bedankt
   
 7. Het mag geen verschil uit maken zo lang je van te voren weet dat de ingebouwde decoder werkt met een kabel verbinding. Dit kan je meestal op internet bij sony in dit geval vast wel vinden onder de eigenschappen van de tv.

  Houdt dus in dat je niet een losse decoder nodig hebt.

  Kennisen hebben zelf ook een ingebouwde decoder en werkt zelfs nog iets beter dan een externe.
   
 8. Bedankt voor je reactie Bas, denk dat ik inderaad zo'n Alphacrypt erbij haal, en die in de tv aansluit. Nu maar hopen dat deze en de interne decoder van de tv zelf prima werken met Ziggo. Zoniet kan ik altijd nog de externe decoder van Ziggo zelf ertussen zetten.
   

 9. Volgens mij ondersteund de Alphacrypt geen HD!
   
 10. hoeft ook niet, wil ook alleen digitale tv van Ziggo, en niet het HD pakket ;) evengoed bedankt voor de info
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina