1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo verleidt kijkers tot de digitale overstap

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door vinnie-terranova, 29 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik las ook ergens een zielig verhaal van mensen die geen Rai Uno meer konden ontvanger, terwijl als ze dat willen, zonder meerkosten (behalve dan de decoder) het gewoon digitaal kunnen ontvangen.
   
 2. Snap alle ophef niet, dit is toch allang bekend?

  Zonder meerkosten klopt ja, die €15,90 ben je toch al kwijt, dus betaal je alleen de extra kosten voor de standaard decoder. Alleen uh... die dingen zijn toch gratis de komende jaren, dus waarom zo'n probleem om over te stappen?
   
 3. Huh, huh. Als je dan gewend was om op meer dan 1 tv Rai Uno (vanwege herkomst, interesse) te kijken vormt dat een aardige kostenpost. En van die kreten als "een zielig verhaal" van mensen die deze zender analoog zijn kwijt geraakt ben ik niet zo gecharmeerd...

  Gert.
   
 4. Tja, dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Ik vind ook dat wanneer je een kleine minderheid bedient met een zender, dat dan juist digitale tv de uitkomst is en niet analoog. Analoog moet je die zenders doorgeven waar een groot publiek iets aan heeft.
   
 5. Lijkt me wat overdreven. Mensen gaan toch niet (ook) in de slaapkamer naar RAI UNO zitten kijken? Als er blijkbaar zo weing belangstelling van andere abonnees voor is, mag je m.i. wel wat moeite doen om (digitaal) te kunnen blijven kijken. Als RAI UNO helemaal niet meer te ontvangen was lag het anders.

  Voor de goede orde: het is niet op initiatief van Ziggo dat RAI verdwijnt, maar op advies van de Utrechtse programmaraad.
   
 6. Volgens mij bepaald de programmaraad het aanbod van de extra zenders niet op basis van hoeveelheid kijkers maar zeggen ze de diversiteit van het pakket te bewaken.

  Gert.
   
 7. Het is een onzinverhaal want voor een luttel bedrag kunnen deze mensen Rai Uno weer digitaal ontvangen. Maar dat kan dan maar op één toestel, zegt die mevrouw... Natuurlijk heeft iedereen het recht tegelijk op twee toestellen naar Rai Uno te kijken, maar dat is een redelijk excentrieke wens, waar je dan inderdaad meer voor moet betalen. Wellicht bedoelt mevrouw dat ze maar op één toestel tegelijk tv kan kijken, maar dat is onzin want op een ander toestel kan ze gewoon analoog kijken, zij het niet naar Rai Uno.
  Het is me allemaal wat...
   
 8. hoe dan ook geeft de programmaraad het advies (dat kan ook zijn dat RAI absoluut in het pakket moet blijven, maar dat is hier niet het geval geweest).

  Digitaal is RAI nog steeds te ontvangen dus is er inderdaad geen man over boord
   
 9. De reden van die programmaad is: "Er wonen meer Spaanstaligen dan Italiaanstaligen in Utrecht"
  Zie hier het hele artikel:
  http://www.ad.nl/utrecht/stad/2486408/Fans_vechten_voor_hun_Rai_Uno.html

  N.B.:
  Van mij mogen alle programmaraden opgedoekt worden, nu er een veelheid aan zenders hier en daar te ontvangen is. (Satelliet, kabel, Tele2 adsl etc.)
  Maar da's een andere discussie. ;-)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina