1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuw programmaschema Het Gesprek; BBC World-programma's

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door martwout, 29 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nieuw programmaschema Het Gesprek

  De tv-zender Het Gesprek zal per 1 september voortaan programma’s van BBC World News heruitzenden. BBC World News is via de analoge kabel eerder in grote delen van Nederland ten gunste van digitalisering verdwenen. Het nieuws van BBC World News zal elke werkdag om 21:45 en 23:45 uur vertraagd en ondertiteld worden uitgezonden. Ook zal het interviewprogramma ‘Hard Talk’ elke maandag om 21:15 uur ondertiteld worden uitgezonden alsmede een BBC World News-documentaire op zaterdagavond.

  Verder begint Het Gesprek met het uitzenden van eerder aangekondigde ‘art house’ films op zaterdagavond om 22 uur en zal ze Concertgebouw-concerten op zondagmiddag gaan uitzenden. De programmering van Het Gesprek wordt hiermee verbreed; niet alleen gesprekken zullen voortaan onderdeel zijn van de programmering van deze zender. Veel programmatitels zijn overigens nieuw per september waarmee een aantal titels ook verdwenen zijn. Nieuw zijn Coach TV, Stand Up Philosophers (humor met filosofen), Reclame (over reclame), Dagbeeld (actuele gasten), GIG (met Tineke Schouten en Ronald Giphart), Rok aan de Top (met topvrouwen), Het Debat en de Dirigentenkamer.

  Volgens woordvoerder Frits Haecker is de overeenkomst met BBC World News met ‘gesloten beurzen’ voor onbepaalde tijd aangegaan. Nieuwszender Euronews die analoog op de kabel van 01 tot 16 uur het kanaal deelt met Het Gesprek had volgens de woordvoerder geen problemen met de overeenkomst met ‘concurrent’ BBC World News. BBC World News zou volgens Het Gesprek de uitzendingen via de zender vooral zien als goed venster om haar kanaal te promoten. Bovendien worden de uitzendingen ondertiteld. BBC World News en Euronews konden desgevraagd nog niet reageren op het nieuws.


  Bron: Dutchmedia
  --
  Tja, hef jezelf dan maar op. Nu is het straks gewoon RTL 20, de zoveelste commerciele zender. En zeker met zo'n rommelschema als wat het gaat worden: films, BBC World en concerten. Waar willen ze nu heen?
   
 2. Het wachten is op het moment dat Het Gesprek wordt overgenomen door een investeerder.... Degene die het op hebben gericht laten zich dan voor dik geld uitkopen (o.a. zakkenvuller en linksluller Frits Barend)

  De opzet van gesprekken was wel aardig, maar veel tijd wordt er niet besteed aan decor, zo af en toe publiek (waardoor het sowieso een beetje anders is).

  Ik vind het schema gekunstelt, de zender heeft nu veel weg van RTL5 in zijn jongere jaren
   
 3. Einde gesprek

  "Het gesprek", de zender die concerten en nieuws uitzendt. Schoenmaker blijf bij je gesprek! Of noem het nieuwsconcert ofzo, dat is tenminste ook nieuw.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina