1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Foutieve omschrijving wekelijkse opnames

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door ebo!, 28 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het volgende geval doet zich voor met repeterende opnames op de Humax iPVR-9200c:

  Ik programmeer een uitzending van 60 minuten op Discovery Channel met behulp van de EPG, door <OK> te drukken in de EPG-lijst.
  Daarna komt deze opname netjes in het <timer overzicht> te staan, onder vermelding van de naam van de uitzending en in de EPG wordt de uitzending vermeld met een opname symbool. De tijdstippen die bij de timer staan vermeldt geven 5 minuten extra vooraf en 10 minuten extra achteraf aan, dat komt overeen met de instellingen. Vervolgens wijzig ik de opname-timer door enkel in te geven dat de opname wekelijks moet plaatsvinden, verder blijf ik overal af.

  Nadat de eerste opname gedaan is staat deze gewoon juist vermeld in de <lijst opgenomen programma's>, onder vermelding van de naam van de uitzending zoals die in de EPG stond. Echter bij de vervolg-opnames van de weken daarna komt het regelmatig voor dat de omschrijving van het opgenomen programma niet meer klopt, waarbij er twee variaties zijn:
  - de omschrijving is exact hetzelfde als de opname van de week ervoor (terwijl de beschrijving in de EPG wel degelijk anders was)
  - de omschrijving bevat alleen de zendernaam

  Het betreffende programma is elke week exact even lang en ook exact op dezelfde tijd, dus daar kan het niet aan liggen. Tevens komt het probleem voor bij meerdere zenders, dus niet alleen Discovery.

  Ik merk wel dat direct nadat een wekelijks programma is opgenomen deze vervolgens in het <timer overzicht> terugkomt met de datum van de volgende week en in de omschrijving de zendernaam (logisch), maar vreemd genoeg ook regelmatig de tekst van de vorige uitzending. Later die week wijzigt de zendernaam vaak in de omschrijving van de betreffende uitzending, vermoedelijk nadat deze info actueel in de EPG aanwezig is.
  Dat gebeurt dus echter slechts in sommige gevallen, soms blijft de zendernaam staan en soms blijft de tekst van de vorige uitzending staan. In beide gevallen is ook in de EPG de uitzending dan niet aangegeven met een opname symbool.
  Als ik vervolgens de timer wijzig in een eenmalige opname en daarna weer terug naar een wekelijkse timer wordt de informatie wel geupdate, de omschrijving juist weergegeven en tevens de opname ook in de EPG zelf weergegeven met een opname symbool.

  Zijn er meer mensen die last hebben van dit fenomeen?
  Ik vermoed namelijk dat dit gewoon een bug is van de Humax software.
  Wellicht kan dit in een volgende revisie opgelost worden?
   
 2. Volgens mij wordt de titel die gebruikt wordt voor de opname opgeslagen op het dat je de opname inprogrammeert. Als op dat moment EPG data voor de ingeprogrammeerde uitzending bekend is, wordt de naam van het programma gebruikt als titel, anders de zendernaam.
  Als een paar weken later een ander programma op dat tijdstip wordt uitgezonden blijft de Humax gewoon de oorspronkelijk opgeslagen titel gebruiken.
  Als je een wijziging in een programmering maakt (begin/eindtijd aanpassen of van wekelijks naar bijv. eenmalig) wordt de titel op dat moment opnieuw bepaald, volgens dezelfde logica: EPG data -> programmanaam, anders zendernaam.
   
 3. Ik heb gemerkt dat het bij mij anders werkt.
  Heb regelmatig via een wekelijkse timer bijvoorbeeld Mythbusters opgenomen op Discovery Channel, die opnames hadden steeds netjes de omschrijving volgens de EPG van die betreffende week zodat ik de verschillende episodes kon onderscheiden. Probleem is dat dat blijkbaar niet altijd gebeurt, soms blijft de oude omschrijving staan en soms wordt de zendernaam geplaatst. Het lijkt me dat dat toch goed te maken moet zijn, dat steeds de programma-omschrijving van de EPG wordt gebruikt als omschrijving van de opname, wel zo logisch en handig ook.
  Met name bij de programma's die altijd op dezelfde tijdstippen beginnen en eindigen moet dat kunnen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina