1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Router voor Ziggo

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Krisjuh, 28 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Er zijn al vele topics hier over hetzelfde probleem, maar om te voorkomen dat ik weer dezelfde problemen krijg, eerst maar een vraag: met welke router heb ik de minste kans op de wel bekende (geen) internet problemen?

  Ik heb nu Linksys WRT54G2 en moet nu dus bijna iedere dag de stekker er uit en weer in doen om internet te laten werken. Nu ga ik deze van de week ruilen tegen een andere router, maar hoe weet ik dat ik met de nieuwe niet dezelfde problemen krijg?

  Als ik nu een router neem die Ziggo zelf ook kan leveren, zou dit dat goed moeten zijn of is het maar een wilde gok of je problemen hebt of niet?

  PS Mocht het probleem met de Linksys Router op te lossen zijn is dat natuurlijk ook goed :)

  /edit: Ik heb overigens in mijn pc de Linksys WMP54G Wireless-G PCI Adapter zitten mocht dat nog relevant zijn.
   
 2. Tja, kan natuurlijk reclame maken voor de router die bij mij prima werkt (de D-Link DIR635, al zou ik dan nu de DIR655 adviseren die toen ik de 635 kocht nog niet uit was), maar er zullen ongetwijfeld tich routers zijn die ook prima werken.

  Zou dus in die topics die je zelf ook al aanhaalt kijken wat bij anderen werkt. Eea hangt natuurlijk ook nogal van je budget en andere eisen af.

  Wel is bekend dat veel Linksys routers erg veel problemen hebben met iig het oude Casema netwerk, zeker (gek genoeg) de nieuwere modellen. De oudere modellen hadden robuustere componenten kennelijk. Heb zelf ook mijn Linksys router om die reden weggedaan.

  Ziggo kent overigens geen officieel goedgekeurde routers. Ziggo's standpunt is dat zij geen enkele router kunnen en willen adviseren, laat staan supporten.
   
 3. De router die ziggo wel ondersteunt is de netgear WGR614.
  Deze kan je kopen bij ziggo of bij de ziggo dealer en de grote electronica zaken. Zelf gebruik ik de Linksys WRT54G.
   
 4. Mijn eisen zijn hetzelfde als de meesten. 't Moet werken en blijven werken.

  Budget is geen probleem, of 't nou 40 euro kost of 80, als 't maar werkt.

  Alleen bij de winkel waar ik de Linsys vandaan hebt verkoopt geen D-Link, welk Netgear, Sweex en Sitecom.
   
 5. Ik heb de WRT54G2, weet niet of er veel verschillen zijn tussen die van jou en mij?
   
 6. Ja, dat bedoelde ik dus met de nieuwere modellen met slechtere hardware ;-) De G2 heeft de problemen wel, de G (mits geloof ik voor revisie 7) niet.
   
 7. Met permissie (zal ongetwijfeld mensen op hun tenen trappen nu), maar kennelijk verkoopt die winkel dan alleen budget merken.

  Van die merken zou ik dan voor Netgear gaan persoonlijk.

  De D-Link DIR 655 is overigens ietsjes duurder dan 80 euro, nml vanaf 135. De 635 is nu vanaf zo'n 65 euro verkrijgbaar, dus iets meer in de range die je aangeeft.

  Kijk ook eens op bv routershop.nl

  Nog een tip: Zie dat je internet Z3 hebt en dus een redelijk hoge doorvoersnelheid nodig hebt om het meeste uit je verbinding te halen. Let op: veel budget routers zijn domweg te traag om meer dan zeg 10 megabit bij te houden. Dus met Z3 kan een goedkope router redelijke duurkoop zijn.

  Helaas staat de WAN/LAN doorvoersnelheid bijna nooit in de specs van een router. Let op: dat de LAN poorten 100 megabit of zelfs 1 gigabit zijn zegt niets over de snelheid waarmee je router van het internet naar en van jouw netwerk kan routeren.

  Een indicatie geeft dit overzicht:
  http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/

  De Netgear WGR614 staat helaas niet in deze lijst, maar als deze technisch vergelijkbaar is aan de RP614 (enig verschil volgens mij geen wireless, maar die staat wel in bovenstaande lijst) is de doorvoersnelheid van deze router volgens dit overzicht erg mager, slechts 7 megabit. Je zou dan hooguit de helft van je Z3 snelheid kunnen halen.

  De Linksys WRT54G2 scoort op dit punt overigens erg goed (72 megabit troughput, meer dan voldoende dus). Maar daar heb je niet zoveel aan als hij niet stabiel met Ziggo te krijgen is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 jul 2008
 8. Ik maak gebruik van een Draytek router en ik heb nog nooit problemen gehad zoals voorgaande posters melden met andere merken.
   
 9. Ik gebruik naar volle tevredenheid de @Home branded Netgear. Sinds de laatste firmware update is deze superstabiel, ook bij veel P2P gebruik.

  Wan-Lan doorvoor heb ik nooit getest. Wan-Wifi haalde ik max 9 Mbit/s toen ik een tijdje Intensief 15000 (toen nog) had. Heb toen echter niet zonder router geprobeerd (geen laptop of lange UTP bij de hand), dus dat kan ook nog aan andere dingen gelegen hebben.
   
 10. Dan zit ik met me WRT350n Ruim voldoende 167 Mbit ;)

  Lambik
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina