1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitenne vs Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Bmd72, 26 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Beeldkaliteit van digitale kabel signaal is veel hoger dan die van digitenne. Zet maar twee dezelfde 40 inch lcd schermen naast elkaar, de ene met digitenne de ander met digitale tv via de kabel. Dan zul je het verschil direct zien. Dat het goedkoper is dan kabel tja, dat wel..... maar hoeveel zenders heb jij in het basispakket? 23 ofzow.... ?

  Het is maar net wat je wilt.........maar dat de kwaliteit van digitenne net zo hoog is als die van het kabelsignaal, dat is zeker niet zo....
   

 2. Helemaal mee eens.
   
 3. En dat was de strekking van mijn verhaal. Gelukkig wat bijval 8-)

  Gert.
   
 4. Ik ben van Digitenne overgestapt naar digitale televisie van Ziggo, en het kwaliteitsverschil is echt enorm groot. Digitenne is op een LCD-televisie (althans op mijn 42") echt een ramp, terwijl het er op beeldbuis dik prima uit ziet. Daarnaast woon ik aan een redelijk drukke straat, en bij elke brommer die langs rijdt valt m'n beeld een dikke 2 seconden weg wat ook de nodige ergenissen oplevert. Rond etenstijd als de bestelbrommers de straat over gaan dan hoefde vanwege ergenissen ik de televisie eigenlijk al niet aan te zetten.

  Qua administratie heeft (had dan voor mij) Digitenne het dik prima in orde. De kwaliteit van de dienst zelf is echter behoorlijk kut, en bij Ziggo ervaar ik het net andersom.
   
 5. hmmm maybe idee om vergelijking te doen offzo.
  mwah voor zo ver ik weet is aanbod groter op ziggo
  dan dat van digitene.
   

 6. Op LCD schermen zie je al snel dat de kwaliteit minder is...... Digitenne staat er inderdaad om bekend dat het niet alleen kwaitatief minder is (Met name als je kijkt op lcd schermen boven de 40 inch) maar ook erg storingsgevoelig is. De verhalen van storing als er een tram langs rijdt is een ieder wel bekend, (jou brommerverhaal is dus een ander voorbeeld) Ik heb wel eens een testje gedaan met digitenne en kabel van @home. op het zelfde 40 inch lcd scherm. Maar ik zal mijn @home (nu ziggo digitale tv niet meer kwijt willen. Is echt toppie.
  Als je inderdaad zorgt dat je administratief niet te veel wijzigingen door voert, zit je bij ziggo goed. Want als je eenmaal goed in het systeem verwerkt bent. (zoals ik) heb je geen klagen, en levert ziggo je een topproduct!
   
 7. Wij hebben al een paar jaar Digitenne en betaalden daarom NOG minder. We waren 6,95 euro per maand kwijt, voor twee televisies. Op dit moment betaal je 6,95 voor de eerste decoder, en 3 euro extra voor de tweede.

  Aangezien we een 32" LCD hebben gekocht hebben we de overstap naar Ziggo (Casema) gemaakt. Hoewel ik vroeger administratief enorme conflicten met ze heb gehad moest dit toch gebeuren, omdat het Digitenne signaal gewoon beroerd is... zelfs MET een buitenantenne. Regelmatig staat het beeld een seconde stil, als het flink regent of onweert (of als de zon juist fel schijnt) is het signaal helemaal beroerd.

  Groot voordeel van Digitenne is de prijs. Ik betaal nu 6,95 voor twee televisies. Bij Ziggo ga ik 15,60 (dacht ik) betalen voor het basisabonnement, en TWEE KEER 9,95 omdat we op beide televisies het totaal digitaal pakket willen. Tja, als je dan toch digitaal kijkt, dan moet je wel goed kijken! Ik vind het absurd dat je twee keer betaald voor één huishouden, maar dat is een andere discussie. Ofwel: Digitenne <-> Ziggo = 6,95 <-> 35,60 ... scheelt bijna 30 euro per maand!
   
 8. Voor het digitaal basis pakket betaal je geen extra vergoeding. Je hebt alleen een smartcard nodig. Het basis pakket levert een groot aantal digitale TVen Radio zenders en daar hoef je zeker geen extra 2x9,95 voor neer te leggen zie voor meer informatie de website: http://www.ziggo.nl/producten/televisie/
  dit pakket is het zgn Televisie Z1 pakket:

  • tot 60 televisie- zenders en 60 radiozenders
  • tv in analoge, digitale en HD-kwaliteit
  • 1 vaste prijs voor alle toestellen in huis
  15,90 per maand
   
 9. Klopt als een bus ... het HOEFT niet, maar wij willen wel graag een aantal extra zenders. Je hoort mij ook niet klagen dat je daar extra voor moet betalen, maar ik vindt het wel zot dat je PER decoder moet betalen, en niet per abonnement.

  Ziggo is, puur het basis-abonnement nemende, dus twee keer zo duur voor ons als Digitenne (15,90 i.p.v. 6,95 per maand). Wij willen graag wat extra zenders, dus nemen het pluspakket erbij. Het is toch raar dat je dat per decoder betaald? Ik betaal ook maar één keer 15,90 terwijl er meerdere TV's aangesloten zijn?
   
 10. Ja dat is het ook. Het bevordert ook allerlei piraten-oplossingen.
  Er wordt al langer gesuggereerd dat dit in de toekomst zal gaan wijzigen en dat je meerdere smartcards tegen een kleine vergoeding kan krijgen die dan hetzelfde pakket als de eerste krijgen. Zo was het tot 16 mei ook bij Multikabel, daar betaalden wij 50 cent per maand voor elke extra smartcard en kregen daar dan hetzelfde pakket op als de eerste smartcard. Deze wijziging komt hopelijk als @home ook overgegaan is naar Ziggo.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina