1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitenne vs Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Bmd72, 26 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb op zich over de kwaliteit van digitale telvisie geen enkele klacht. Om te zeggen dat het een betere kwaliteit is dan bijvoorbeeld digitenne gaat mij te ver. De beeldkwaliteit is vergelijkbaar net als die van satelliet. Dat heb ik uit eigen ervaring kunnen ervaren. Alleen het aanbod van zenders is niet vergelijkbaar. Dat loopt bij digitenne en satelliet ver achter. Als digitenne mij het volledige pakket zenders voor € 9,95 zou aanbieden was ik direct over. € 6,95 + €9,95 is tenslotte goedkoper als Ziggo met zijn € 14,95 + € 9,95.

  Het gaat nu even over service en betrouwbaarheid. Ziggo is met de actie die ze hebben gedaan eenvoudigweg niet betrouwbaar als provider. Eerst iets aanbieden voor € 9,95 en de prijs later verhogen naar € 14,95 is gewoon een rotstreek. Ik kan er nog vele namen voor bedenken maar het klopt gewoon niet.

  Als seizoenkaarthouder bij FC groningen ben ik helemaal voor het opkrikken van de nationale competitie. Begin dan als provider eerst maar eens met een abonnement voor seizoenkaarthouders die in de weekenden dat er een uitwedstrijd is die wedstrijd kunnen zien. De rest is leuk maar vind ik nog niet voor een tiende zo boeiend als die uitwedstrijden van mijn FC.
   
 2. Nou, even 1 ding, ik ben een schotelbezitter en ik ken 2 familie's die digitenne hebben. Ben ik blij dat ik een schotel heb... Klopt, de betrouwbaarheid van ziggo laat, vwb eredivisie, (veel) te wensen over, ik heb ook gezegd dat ziggo niet op deze manier kan omgaan met hun abonnee's.

  Gert.
   
 3. Heb je dat zelf ervaren op een kleine TV of op een grote (>100cm) flatscreen ? In het laatste geval zou ik Hans Anders eens proberen te vinden ... :shock:

  Digitenne is goedkoop, maar je hebt maar weinig zenders waarvan de kwaliteit niet geschikt is voor een flinke TV. En om die reden kan het aantal zenders ook niet verhoogd worden.
   
 4. Ha, ha! Je gaat toch geen digitenne en/of ziggo SD kijken op een flatscreen groter dan 100 cm? Dan mag je zelf wel naar mr Anders... Nee, zelf kijk ik ziggo/cds op een glasbak van 80 cm en het ziet er prima uit. Met de formaten waar jij over spreekt moet je over naar HD anders heeft zo'n aankoop, volgens mij, geen zin.

  Gert, de man met gewone glasbakken.
   
 5. Op een 106cm scherm. Digitenne is gewoon, met de buitenantenne, goede beeldkwaliteit. Alleen het aanbod zenders is niet goed genoeg. Wat Hans Anders daar nou meer te maken heeft. Digitenne is goedkoper omdat je minder zenders hebt. De beeldkwaliteit is echt niet minder als Ziggo kabeltelevisie.

  En nee. Ik heb geen digitenne. Ik mag van de dames thuis omwille van het kidspakket niet overstappen.
   
 6. De bandbreedte van ned 1, 2 & 3 via digitenne ligt (ongeveer) op hetzelfde nivo als dat van een schotel, zo rond de 2 to 3.5 Mbit, echter wel met een extreme compressie van het signaal. Het grootste deel van de commercielen heeft een bandbreedte minder dan dat van de schotel, de rest van de commercielen heeft een bandbreedte ongeveer gelijk aan dat van de schotel. Kan me niet voorstellen dat dat een acceptabel resultaat gaat opleveren als je kijkt op een 104 cm flatscreen. (vandaar m'n opmerking over een brilletje)

  Gert.
   
 7. Hoe kom je erbij dat Ziggo SD niet voldoet op een flatscreen >100 cm? En dat alleen HD voldoet? Weet je hoe weinig HD-zenders er zijn?

  Ik kijk zelf op een 117 cm Philips LCD en het beeld is goed. Sinds ik een Samsung 360 heb (en daardoor het SD-beeld via HDMI naar de tv kan sturen) is het wel beter geworden.

  En natuurlijk ziet een échte HD-uitzending er helemaal geweldig uit! Maar helaas is er nog erg weinig aanbod

  Posted via Mobile Device
   
 8. Tentijde de @Home/Essent tijd is er ook altijd sprake geweest van de 14,95 voor de normale coax tv aansluiting, Je kreeg hier voor de Coax verbinding + de basis zenders (de NL's RTL'S SBS's, de Belgen, Duitsers, de BCC's en de kanalen Eurosport, Disovery, NGG, RTV, LTV enz.)
  dit is iets wat je nog steeds krijgt, en kan worden gezien als de Basis TV aansluiting (Coax, analoog) Maar omdat de techniek niet stil staat zijn er Digitale ontvangers gekomen. Bij @Home en Ziggo hoef je niets extra's bij te betalen op je maandelijkse kabelaansluiting, behalve als je gebruik wil maken van de extra keuze pakketen; kijk ook op: http://www.ziggo.nl/producten/televisie/z2/

  Keuzepakketten

  Je kunt kiezen uit 5 verschillende keuzepakketten. De keuzepakketten zijn op basis van thema’s samengesteld. Bij een keuzepakket krijg je de 25 non-stop muziekkanalen van Music Choice en de 10 muziekkanalen van XLnt radio

  • Kids: Leuke en leerzame televisie voor de kinderen (9 extra zenders)
  • Kennis & Nieuws: De beste documentaires en nog meer nieuws (17 extra zenders)
  • Film & Entertainment: Meer films en meer lachen (8 extra zenders)
  • Sport: Voetbal, zeilen, Formule 1, motorraces en meer (6 extra zenders)
  • Muziek: Niet alleen muziek, maar ook al het nieuws rond muziek (10 extra
   zenders)
  Kosten
  • 1 keuzepakket voor € 3,95 per maand
  • 2 keuzepakketten voor € 6,95 per maand
  • Digitaal Totaal pakket: 5 keuzepakketten voor € 9,95 per maand
  Het is dus niet zo dat je meer dan vroeger betaald, de extra digitalekanalen zijn een toevoeging op het basis abonnement.

  maar!!! wanneer je een alles in 1 abonnement van Ziggo afneemt komen de basis kosten voor TV te vervallen, je betaald dan dus geen 14.95 voor de basis coax aansluiting.

  Het is dus allemaal precies andersom als dat jij schetst, er heeft geen verhoging in kosten plaats gevonden. Sterker, bij een Alles in 1 is er sprake van een verlaging.
   
 9. Inderdaad, de kwaliteit Digitale TV van Ziggo is 100% zeker beter dan dit van Digitenne. om het simpele feit dat het signaal van Digitenne tot op het maximum is gecomprimeerd. Vergelijk het met een 64Kbit MP3 en een 320Kb MP3, ze produceren beide geluid, maar de ruis op de 64Kb is veel meer aanwezig, de kwaliteit en geluidsdiepte van die van 320Kbis vele malen groter, en de laatste is kwalitatief veel beter.

  Dit is ook de reden waarom digitene maar een beperkt aantal zenders aan kan bieden! (en geen HD) de bandbreedte van Digitenne is veel kleine dan het gene wat kabel bied. Digitene is leuk voor in een stacaravan, of voor mobiele oplossingen zoals auto's oid. Maar voor thuis is een bekabelde aansluiting toch aan te raden wanneer je voor maximale kwaliteit wil gaan.

  Op een analoge beedbuis tv (CRT achtige) maakt het niet zo veel uit. Maar wanneer je over gaat naar een HD ready tv (lcd of plasma) valt het kwaliteit verschil direct op. Steker, persoonlijk vindt ik het zelfs storend, digitenne is dusdanig veel minder dat wanneer je het naast een ziggo aansluitig zet bij het zelfde verschil geeft als analoog (digitenne) en SD (Ziggo)

  Nogmaals, Digitene is een leuk alternatief voor analoge tv, meer niet...
   
 10. Over de kwaliteit van Ziggo ben ik wel en niet tevreden. Ik zelf heb een LCD televisie van 32 inch. Als ik kijk naar de Nederlandse zenders ben ik dik tevreden, maar als ik bijv. naar NDR kijk is de kwaliteit een stuk minder. Dat is vooral te zien met snelle bewegingen en de weergave in de kleine details. Ik weet wel dat het te maken heeft met hoeveel MB Ziggo de zenders krijgt aangeboden (dat is wat ze bij Ziggo zeggen) maar er valt nog wel het een en ander te verbeteren. Maar ik denk dat Ziggo de beste kwaliteit levert, tenminste wat de nederlandse zenders betreft. voorlopig wil ik in elk geval ook nog geen groter scherm.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina