1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

internet traag, Speedtest result OK

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door extaxi, 25 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi tesseract, anologe tv is goed. Ik weet niet wat je met AOP bedoelt :oops:. Maar ik heb de modules van @Home moeten vervangen door die van Ziggo. En toen deed alles het weer perfect. Maar dat kan er ook aan gelegen hebben dat het modem en de router (door loskoppeling) min of meer gereseted zijn. Ik heb een arris modem en een draadloos linksys router. Het probleem is echt dat het af en toe werkt zoals je mag verwachten. Maar er is geen pijl op te trekken wanneer wél (bij hoge uitzondering) en wanneer niet (bijna altijd).
   
 2. AOP(srry is voor mij logisch) is het Abonee overname punt. Het kastje waar het signaal op binnenkomt. Als je analoge signaal goed is,(dus geen sneeuw en/of ruis.) zou de lijn ook goed genoeg zijn voor de digitale diensten. En inderdaad als de stroom van het modem er af is geweest zou ook dit het probleem kunnen oplossen, tijdelijk dan wel permanent.
  Het hoeft natuurlijk niet aan de verbinding te liggen het zou ook kunnen liggen aan het feit dat je verbinding misschien wel door programma's word gebruikt waarvan jij niet weet dat ze dat doen.
  Even uitsluiten kan als volgd:
  Computer opstarten in veilige modus. (win xp? opstarten en dan F8 ingedrukt houden en kiezen voor veilige modus met netwerk ondersteuning.)
  Dan in de browser intypen: 85.17.128.2/100mb.bin
  Hier kun je perfect kijken wat je downloadsnelheid is, ligt het in de veilige modus hoger dan bij het normale opstarten dan draaien er progjes die de snelhed weg snoepen.
  Even een netstat in de opdracht promt laat dan de aktieve verbindingen zien.
  Als je zo iets hebt van :shock: en weet wat irc is, zou ik je op quakenet.org #nltrivia live kunnen helpen. en anders hoor ik je hier wel weer.:lol:
   
 3. Heb je de PC draadloos in gebruik op dat moment ?
  Want het zou ook nog aan je draadloze deel kunnen liggen.

  In dat geval:
  Wat voor radio-snelheid heeft je verbinding op dat moment?
  Een draadloze router schakelt namelijk de snelheid ook omlaag als de verbinding niet goed gaat (storing op de ontvangst e.d.) En als je radiolink maar 1Mbit is bijvoorbeeld zal je speedtest ook niet meer geven op dat moment.
   
 4. Hoi Cees, ik heb net mijn modem even van het stroom afgehaald en weer aangesloten. En het probleem is dan opgelost... Maar dat geeft helaas geen garantie dat het zo blijft. Het kan goed zijn dat over een x-aantal minuten/uren het probleem zich weer voor begint te doen. Het is vreemd dat ik sinds enkele maanden het modem zowat elke dag moet resetten. En soms is dat de oplossing en vaak helpt het ook niet.
   
 5.  
 6. Je Analoog is echt perfect? Bedoel er mag totaal geen sneeuw of ruis doorheen zitten. Niks, nakkes nada.
  betekent vaak dat corectebles en uncorrectables oplopen. verbinding is dan toch niet helemaal jovel. toch maar even modem rechtstreeks op het aop. even uitsluiten dat het niet aan bijvoorbeeld de splitter ligt.
  Dan toch maar even belletje naar 0900-1884.
   
 7.  
 8. Nee de @home klanten moeten ook gewoon goed internet hebben:lol:. Je zei dat er een aantal zenders waren die storen. Dit is niet goed. Probeer het signaal eens op het AOP. Daar mag er echt niet 1 storen. Als dit wel het geval is gaat er iets mis met de kabel naar je huis of in de straat kast. Dan kunnen ze bij ziggo en montuer sturen die het 1 en ander kan recht zetten. MOet je natuurlijk wel bellen voor ej Analoge tv.
   
 9. Maar internet je nu draadloos of via een UTP kabel naar je router ?
   
 10. Vanuit AOP naar de modem, van de modem naar de linksys router, vanaf de router draadloos naar laptop en bedraad naar desktop. Dat heeft tot midden juni altijd perfect gewerkt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina