1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Storing @Home gebied

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door menno47, 23 aug 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Zuidhorn niets gemerkt van storing. Zowel gisteravond om 12:00 als vanochtend 08:00 en later internet verbinding zonder haperingen of zo.
     
  2. Als je bijvoorbeeld een router gebruikt of je PC niet uitgezet hebt had je vermoedelijk nog steeds verbinding.

    De fout zat in de DHCP servers waardoor je geen ip-adres kreeg als je de PC weer aanzette. Met een router houd je de verbinding tot de leasetijd verloopt.
     
  3. Ik heb een router (WRT54G) en niet alsof die uit zou gaan, maar ik heb minimaal elke 10 minuten wel verkeer (en eigenlijk continue aangezien ik 24/7 een IRC client draai). Maar goed, misschieen heeft dat met m'n andere problemen te maken (MAC adres wat niet meer geaccepteerd wordt).
     
  4. Klopt, zit hier achter een router die altijd aan staat.
     
  5. Hier een vreemd probleem. Geen idee of het aan de laptop of aan Ziggo ligt...

    Wij hebben een pc (via draad aangesloten op router) en een laptop (draadloos aangesloten op dezelfde router). Op de pc gisteren en vandaag geen problemen. Op de laptop sinds vanochtend geen internet (wel msn en mail, maar explorer werkt niet meer: http 400 en 500 fouten).

    De router al een herstart gegeven, maar dit lost het probleem niet op. Op dit moment zijn we Norton AV aan het draaien om te kijken of er een virus- of spywareprobleem is. Mocht dat niet tot een oplossing komen, dan hoop ik dat het probleem bij Ziggo ligt. Maar dan vind ik het wel vreemd dat er op de pc geen problemen zijn en bij de laptop wel.

    Dat kan dan toch niet aan Ziggo liggen, of wel? Is er hier iemand die hier meer verstand van heeft? Desnoods moet ie naar de computerwinkel, dan moeten ze het daar maar oplossen...
     
  6. Mijn moeder krijgt ook na een reset van de modem geen lease.
    Het is erg toevallig dat dit na de storing van gister was.
    Link knippert gewoon de modem is online maar die lieftallige windows 98 blijft een 169 ip houden.
    Heefter iemand enig idee of de lease problemen volledig de wereld uit zijn ?
     
  7. Router krijgt geen ip adres

    Hier in Hengelo heb ik ook nog steeds problemen. Door een pc rechtstreeks aan de modem te hangen krijgt wel een ip adres en kan ik internetten. Als ik er een router tussen hang krijgt de router geen ip adres. Ik heb 2 verschillende routers geprobeerd. Bij geen van beiden krijg ik een adres. Dus het probleem bij Ziggo is nog lang niet opgelost blijkbaar.
     
  8. Het kan zijn dat je 'oude' ip-adres van je router niet vrijgegeven wordt of zoiets. Probeer je MAC-adres van de router eens te clonen, maak die gelijk aan het MAC adres van je computer.

    Andere mogelijkheid is dat je vergeten bent je kabelmodem te resetten, je moet nadat je wisselt van PC naar router eerst je modem even uit en weer aanzetten voordat je de router aansluit (of omgekeerd later de pc weer).
     
  9. opgelost

    Hallo CeeS,

    Bedankt voor de tips. Vanmiddag rond half 1 werd nog steeds via de het nummer 0900 0740 aangegeven dat er een storing was in mijn regio. Rond half twee werd dat niet meer aangegeven. Daarna alle apparatuur uitgezet. Eerst de modem weer aangezet en gewacht tot dat deze volledig herstart was. Daarna mijn router opgestart. Dat heeft geholpen. Alles werkt weer naar behoren. [​IMG]

    Groeten
    Luuk
     
  10. Hmm, blijkbaar moet ik -om het MACadres van mn router 'geaccepteerd' te krijgen het 'stroom van modem, UTP lost, stroom aan, wachten, UTP in' stappenplannetje volgen.

    Maar goed het werkt nu, dus vind ik het wel best.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina