1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

wat is de beste router-netwerkkaart-combi voor WLAN?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door CharlesRyder, 20 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb op dit moment een B-merk router van SMC Networks (SMCWBR14-G2 Barricade) en een B-merk netwerkkaart (Ralink Turbo WLAN Card). Ik zit al wat jaren bij Casema (nu Ziggo) en heb via hen een standaard-modem (Motorola SURFboard SB5100E). Mijn PC is een Pentium 2,4 Mhz met Windows XP Home Edition SP2. Er waren voordat Casema Ziggo werd al wat probleempjes met de router:
  - de internetbrowser vertraagt sterk zodra ik aangemeld ben op Skype, ook als ik niet met iemand anders aan het Skypen ben (las op het internet dat deze SMC-router problemen heeft met Peer2Peer-software)
  - de internetverbinding is instabiel als zowel de vaste PC als de laptop tegelijkertijd aanstaan
  - de ontvangst is geregeld slecht (de PC staat namelijk 11 m verder, met twee betonnen muren ertussen)
  Daar is een probleem bijgekomen. Sinds Casema Ziggo is geworden valt de draadloze internetverbinding vaker weg (LAN blijft het daarentegen prima doen) en moet ik vaak inloggen op de router en deze dan softewarematig resetten of soms zelfs de stekker van de modem eruit trekken. Ik heb herhaaldelijk de Ziggo-helpdesk hierover gesproken, maar zij leggen het probleem neer bij de routerfabrikant. Het is volgens hen toevallig dat het probleem zich met Casema niet voordeed en met Ziggo wel. Op Ziggo's advies heb ik de firmware geactualiseerd en gecontroleerd of niemand van mijn buren in de flat waarin ik woon op mijn WiFi-kanaal zit. Dat is gelukkig niet het geval, hoewel er wel 5 mensen tegelijkertijd op een ander kanaal zitten, maar dat zou voor mijn verbinding niets uit moeten maken. Hoewel ik de firmware heb geupdate blijven de problemen van traagheid en instabiliteit voortduren.
  Ik wil daarom graag een A-merk router (Linksys, Netgear, Draytek, of D-link) en een A-merk netwerkkaart kopen. Voor de router wil ik zo tussen de 100 en 150 euro uitgeven, voor de router en netwerkkaart samen maximaal 230 euro. Ik heb gekeken op sites als kieskeurig.nl, hardware.info en de tweakers products review, maar zie door de bomen het bos niet meer. Ik zag dat er nu een 802.11N-generatie is en dat klinkt aantrekkelijk ook al heb ik maar een gemiddeld verstand van computers en heb ik internet slechts nodig voor thuisgebruik (ook geen online gaming; alleen browsen, webmail checken, af en toe Skype-gesprekken en af en toe iets van Uitzending Gemist kijken). Graag hoor ik jullie advies. Wat is een betrouwbare, snelle router? Is het verstandig een van de N-generatie te kopen (ook al heb ik een G-kaartje in mijn laptop zitten)? Welke snelle en stabiele router is compatibel met een Ziggo-abbonnement? Welke netwerkkaart werkt het beste samen met de aanbevolen router en heeft een goed bereik? Alvast bedankt voor de tips!
   
 2. Mocht ik ooit aan vervanging toekomen, dan word het een 3com netwerkkaart icm met een Linksys-(Cisco heet dat tegenwoordig) Router.
  Ik kwam overigens dit daarnet nog tegen.

  Nu nog heb ik weer een ingebakken netwerk-kaart (op mobo) dit geeft hier bij heftig netwerkgebruik en het beluistern van een mp3, een ietwat krakend geluid, vandaar mijn eigenlijke voorkeur naar een losse nic.
   
 3. een n-router als je een g-kaart gebruikt geeft niks extra's en is dus dan niet nodig.
  het probleem bij veel wireless-routers is dat ze niet eens de maximale vermogen geven wat toegestaan is in nederland.(20db of 100 mW)
  meeste komen rond de 17db of 80 mW.
  ik heb zelf een senao AP omdat die wel 20db of 100mwat vermogen geven.
  mijn AP stond altijd boven op zolder(betonnen tussenvloeren) en beneden zat ik met me laptop en haalde makkenlijk 80-90% sterkte.
  dus ja eigenlijk zou ik je aanraden om een sanao te nemen.
  je hebt niet veel eisen wat er met je wireles moet gebeuren aangezien je geen online spellen doet.
  dus je zou ook weg kunnen komen met een ASUS of een Netgear.
  heb laatst een ASUS router bij iemand geinstalleerd en daar kon ik ook het vermogen instellen.
  maar weet even niet zo goed wat het maximale vermogen was van dat ding.
  een andere oorzaak dat je wireless onstabiel kan worden is als je p2p programma's laat draaien.
  en er zijn ook software matige firewalls die gewoon teveel vragen van je connectie en daarmee je verbinding verbreken.

  note: ik ken iemand die zelfs een linksys router heeft en die heeft een bar slechte verbinding over dezelfde vloer op nog geen 10 meter afstand.
  moet ook door 2 betonnen muren heen.
   
 4. bedankt voor de reactie!
  dusseh... een n-router en g-kaart zijn wel compatible?
   
 5. Ja, je profiteert alleen niet van de hogere snelheid, maar bent dan wel alvast voorbereid wanneer je een laptop of computer met N norm gaat gebruiken in de toekomst. Omgekeerd geldt overigens ook, een laptop met een N-WiFi kaart werkt ook via een G router.
   
 6. Ik zou voor 3Com netwerkkaart gaan. Je betaald er wel wat meer voor maar nooit geen gezeik en goede driver support. Slechte ervaring met US Robotics in combinatie met WPA. Regelmatig geen connectie met WLAN.

  Als router zou ik gaan voor de Draytek. Ook hier wel wat duurder maar zeer goed en goede support.
   
 7. ivm je betonnen muren zou ik ook goed kijken naar de maximale vermogen de wireless router heeft zodat dat geen probleem geeft.
  zo dicht mogelijk bij 20db of 100mwat vermogen te komen.
  je hebt niks aan een router die goeie support heeft als hij gewoon weg niet het vermogen heeft voor jouw doel einden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina