1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HD ready of Full HD?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door BertvanHorck, 19 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben zelf in het bezit een Grundig HD Ready LCD van 32 inch maar ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over de beeldkwaliteit. Kijk wat je naar mijn gevoel ook niet moet verzwijgen is de kwaliteit van de kabels die je gebruikt om bijv. de decoder aan te sluiten. Je kunt de duurste Full HD scherm hebben maar als je bespaart op kabels haal je er ook niet uit wat er in zit. Ik gebruik zelf allemaal kabels van Profigold en Hirschmann. Kosten wat, maar dan heb je ook wat.
   
 2. wat kabels betreft heb je gelijk , maar daar zit ook een middenweg je hoeft volgens mij geen kabels te gebruiken van 200 euro. of je moet een profi studio hebben.
   
 3. Kabels van 200 euro heb ik ook niet, maar wat ik wil aangeven is dat het duurste full HD scherm niet tot zijn recht komt als je kabels van 2 euro gebruikt. Dus ik heb niet het gevoel dat ik beter maar een full HD scherm had moeten kopen. Ben dan ook erg tevreden met de kwaliteit van mijn HD ready scherm.
   
 4. Voor je COAX naar je decoder en analoge aansluitingen vanaf je decoder heb je helemaal gelijk: een bouwmarkt SCART of COAX is vragen om slecht beeld. En let wel: een digitale decoder die via SCART op de TV is aangesloten is een analoge aansluiting.

  Voor digitale aansluitingen vanaf de decoder hebben testen uitgewezen dat het voor alle signalen die de nu bestaande HD bronnen kunnen uitzenden er GEEN kwaliteitsverschil is tussen een 10 euro kabel en een 300 euro kabel, tenzij je meer dan 2 meter moet overbruggen.
  Een HDMI kabel kopen van 200 euro is dus absoluut onzinnig, tenzij je de afstand moet overbruggen naar een beamer aan het plafond of zo. En zelfs dan moet je een 1080P bron hebben om een duurdere kabel nodig te maken. Voor een Ziggo TV decoder (die nooit verder dan 1080i gaat) is dus zelfs dan een goedkope kabel afdoende.

  Reden is dat analoge kabels problemen met interferentie en afscherming kunnen hebben met ruis en kleurverschuivingen als gevolg. Voor digitale kabels corrigeerd de error correctie dit.

  Zie bijv http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cable-battlemodo/the-truth-about-monster-cable-part-2-268788.php

  En ja, ook ikzelf ben helaas in 150 euro per stuk Monstercable HDMI kabels getrapt. Had dit artikel eerder moeten lezen. En ook mijn eigen ervaring is dat ik geen enkel verschil zie met de 15 euro HDMI kabel die ik bij mijn upscaling DVD speler kreeg.

  Maar we worden wellicht wat off-topic nu.
   
 5. Je hebt volkomen gelijk zeker voor wat HDMI betreft. Mijn DVD speler is ook met een HDMI kabel aangesloten van 19 euro. Mijn decoder heb ik component aangesloten aangezien ik maar 1 HDMI heb. Hier zie je wel het verschil tussen een goedkope kabel en een duurdere. Voor de Samsung HD decoder had ik een gewone SD decoder van Samsung ook toen heb ik gekozen voor een duurdere scartkabel. Bekabeling is in mijn ogen wel belangrijk om het maximale uit je scherm te halen.
   
 6. Wat ik nog steeds een beetje mis in deze thread is een min of meer objectieve beoordeling in de trant van, ja ik zie met mijn xx inch tv duidelijk onderscheid tussen 1080i en 1080p, of nee, ik zie het verschil niet zo.
  Dan voor de nuance de factoren afstand tot het beeldscherm en grootte van het beeldscherm er nog bij.
  Net zoals het fabeltje dat je hele dure kabels moet kopen, zijn er wel meer fabeltjes.
  Dat zou mij nou es interesseren, mensen die gewoon eerlijk durven zeggen dat ze in bepaalde omstandigheden nauwelijks verschil zien tussen 1080i en p in plaats van hun dure aanschaf te rechtvaardigen of te showen. :)
   
 7. Jean

  Het verschil tussen 1080i en 1080p is moeilijk te omschrijven.

  Ik kijk naar Discovery HD in 1080i en naar mijn blu ray films in 1080p zoals de serie Planet Earth van de BBC (waanzinnig!!!, te koop bij de BBC shop).

  Het 1080p beeld ziet er rustiger uit en de kleuren lijken dieper. Het is iedere keer weer een genoegen om naar goede blu rays te lijken.

  Daarbij moet ik opmerken dat ik op een 50 inch plasma kijk (pioneer) op een afstand van zeg 2.2m.

  Het schijnt zo te zijn dat voor schermen onder 42 inch het verschil niet echt te zien is. Ik ka me daarbij iets voorstellen t.a.v. de scherpte , maar het rustige beeld en de kleurdiepte zouden ook bij een 42 inch goed te zien moeten zijn.
   
 8. Vooropgesteld: ik heb een 32 inch scherm die niet full HD is, dus kan op dat scherm niet vergelijken.

  Maar rustiger beeld kan ik me nog iets bij voorstellen als je 1080i met 1080p vergelijkt (geen interlace), maar kleurdiepte zou toch voor zowel 720p en 1080p exact hetzelfde moeten zijn lijkt mij. Hogere resolutie veranderd niet zoveel aan de kleuren, toch? Hooguit dat de kleurovergangen subtieler zijn voor zover je dat op kleine panels dan kan zien.
   
 9. Ik weet niet hoe het komt, maar er zit meer diepte in het beeld, mogelijk doordat je met meer pixels meer mogelijkhden hebt om verschillende helderheden te laten zien.

  Er schijnt nu ook iets te bestaan als deep colour, maar ik weet niet hoe dit werkt (in HDMI 1.3).

  Ik neem aan hoe meer kleuren het scherm aankan en hoe meer pixels de combinatie steeds beter wordt. Zo is de kleur fluorescerend oranje of rood nog steeds niet goed weer te geven op een TV scherm
   
 10. Ja rustiger beeld kan ik me wat bij voorstellen. Dat was me ook vooral opviel als verschil tussen nederland 1 in 720p of 1080i, voor mij kwam die laatste vooral rustiger over, al is dat net weer omgedraaid omdat het nu wel interlaced wordt.
  Maar je zou door wat jij zegt Bert, kunnen zeggen dat het verschil tussen 1080i en 1080p wel zichtbaar is, maar niet zo'n groot verschil als het verschil tussen sd en hd uberhaupt. Als iets ook maar 720p of 1080x is ten opzichte van de sd resoluties, onder voorwaarde dat de opnames verder redelijk zijn, zeg je al gauw, wow, dat is een hele vooruitgang. Groter als het verschil tussen 1080i en 1080p, alhoewel dat er natuurlijk zeker zal zijn, zeker met grotere panels.
  En daarom vind ik dus dat hd ready best zn merites heeft.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina