1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HD ready of Full HD?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door BertvanHorck, 19 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ardana 2

  Je eerste grafiek betreft maximale kijkafstand , niet optimale kijkafstand

  Je tweede grafiek (afstand in feet = 0.305 m) geeft aan dat je voordeel hebt van 1080p (i.e. blu ray op maximale resolutie) vanaf ongeveer 1.85m kijkafstand. Kinderen zitten vaak dichterbij om zichzelf te "onderdompelen" in TV zoals wij volwassenen doen in de bioscoop

  Zelf heb ik een 50' plasma en kijk ik vanaf ongeveer 2.5m (lekker op de bank)
  Ik zou zeggen koop het best mogelijke plasma scherm van de grootst mogelijke afmeting.....

  Succes!
   
 2. Hoewel we hier een beetje mee off-topic raken, bruin moet 't wel kunnen trekken. Veel mensen betalen niet veel meer dan 1000 euri voor een TV.
  Zelf wil ik niet meer dan 2000 betalen. En de best mogelijke, als je de forums moet geloven, Pioneer kost nog altijd meer dan dat, zeker als je naar 50"+ gaat.

  Zoals ik al zei, de meeste mensen lijken een kleinere TV te hebben en dan zou je er dus behoorlijk dicht op moeten zitten om 't verschil te zien. (Als ik de site mag geloven, op basis van wat het menselijk oog kan zien.)

  En dan kom je dus op 720p. (= on-topic :p )

  [Subjectief mode]Zend in de hoogst mogelijke resolutie uit zodat een ieder voor zich kan bepalen wat ie 't mooiste vindt, of te wel dat de mensen met een 3 meter plasma op 5 meter ook kunnen genieten. :) En dan bij voorkeur progressief, interlaced is zo 1990. ;) [/Subjectief mode]
   
 3. klopt. kleiner dan 42 inch zie je t niet zo

  bij RAF kun je nu een 46 inch panasonic plasma kopen voor 1900 euro, laatste model ( **85)
  een 50 inch pioneer kost daar volgens mij 2200
   
 4. [offtopic: contd]Panasonic schijnt in september met nieuwe modellen te komen. Ik weet alleen niet of daar ook grotere (42"+) tussen zitten. En moeders-de-vrouw geeft aan dat 42" al een groot bakbeest is. Dus... :roll:
  M.a.w. ik kijk 't nog ff aan...[/offtopic: contd]
   
 5. ik als ik eerlijk ben op mijn 42 inch panasonic px80 niet veel verschil tussen gewoon sd en 720p maar de zenders die 1080i uitzenden zijn bij mij niet alleen veel scherper maar ogen ook een stuk rustiger.
   
 6. hmmm las topic beetje door mwah vraag me toch af ?
  hoezo hd ready hdtv's die toch niet hd ready zijn ?
   
 7. HD Ready had allang verboden moeten worden, omdat door deze formaat worden de klanten in de toekomst benadeeld...
  tja... de tv fabrikanten zijn geldwolven.
  Mijn tip voor jullie, koop alleen tv met 1080p, wist je dat de sommige tv met 32 inch ook 1080p kan weergeven.

  Waarom? door hd ready kun je geen films met 1080p zien. En ook je kunt ook geen HD (1080p) kanalen zien, omdat je tv het niet ondersteunt.
  Dat betekent dat je een nieuwe tv moet kopen, dus FULL HDTV 1080P.
  Leuk he? not...

  Dus goed oppassen.
   
 8. full hd or not

  als je gewoon maar een hd ready hebt!!!!!!!!!! wil niet zeggen dat je niet een gewoon heel mooi beeld kunt hebben. bij de buren is het gras toch groener
   
 9. Ik wordt altijd een beetje moe van mensen die voor een paar honderd euro de goedkoopste no-name HD Ready LCD kopen en dan klagen dat het beeld op een Pioneer Kuro mooier is. Ja, logisch. Daar zit wel een paar duizend euro tussen.

  Ik blijf erbij dat de kwaliteit van het scherm VEEL belangrijker is dan of het nu een HD Ready of Full HD panel is.
  Ik blijf er ook bij dat het honderden euro's meer vragen voor een 32" of kleiner scherm ALLEEN omdat het een Full HD panel is pas echt zonde geld is.

  Een gemiddeld 300 euro 32" panel is nu eenmaal niet te vergelijken met een 1500 euro 32" panel.

  En kennelijk kan het het gros van de mensen ook niets schelen aangezien ze tevreden zijn met een LCD scherm waarvan ik zo iets heb dat kan een CRT van 100 euro beter.

  Dus ja, er zijn absoluut verschillen tussen de kwaliteit van LCD panels. Je krijgt waarvoor je betaald zullen we maar zeggen en je weet ook altijd zeker dat op het moment dat je de winkel uitloopt het nieuwere nog weer betere model al weer aangekondigt is.
  Maar het verschil tussen 720P en 1080P is alleen relevant voor goede kwaliteit panels van boven de 42". En die zijn voor het gros van de mensen nog altijd veel te duur.

  (zie overigens wel erg veel parallelen met de megapixel mythe bij camera's. Omdat lenskwaliteit niet in reclame is uit te drukken is er een race om zoveel mogelijk megapixels waardoor kwaliteit juist lager ipv hoger wordt (meer ruis). Idem bij TVs?).
   
 10. helemaal mee eens
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina