1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Regionale Omroep

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door denhoed, 15 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Via de Ziggo website, zag onder zenderoverzicht, Stad Utrecht, dat ik alle regionale omroepen kan ontvangen, dat is niet zo, ik ontvang alleen Rad
  Radio M Utrecht
  Radio N-H
  RADIO Brabant
  L1 Limburg
  Friesland
  Rijnmond
  West

  Maar volgens Ziggo moeten we ook

  Radio Gelderland
  Oost
  Drenthe
  Flevoland
  Noord
  kunnen ontvangen,wie weet hier meer van?

  Groetjes, Jan-Willem
   
 2. Terechte opmerking Jan-Willem. Deze zenders worden idd niet doorgegeven in Ziggo West (Casema/Multikabel) maar staan wel op de zenderkaart. Ik heb geen idee waarom deze zenders niet worden doorgegeven. (Idem voor Sport 1 HD in voormalig Casema-gebied, maar da's een gevoelige kwestie blijkbaar :cool:. Wellicht toch maar een opmerking maken richting de helpdesk hierover? Succes (PS Anoniem..jij enig idee?)

  Herman
   
 3. Dankje wel, voor de snelle reactie, Jan-Willem
   
 4. Regionale (radio) omroep

  Hier in Deventer, voormalig @Home gebied, zijn ook alle regionale radio zenders niet te ontvangen. :confused:

  De zenders die hier ontbreken zijn:
  • Radio West
  • Radio Noord-Holland
  • Radio M Utrecht
  • Radio Rijnmond
   
 5. Ontbrekende regionale radiozenders.

  Een paar dagen geleden maar eens een e-mail naar de klantenservice gestuurd:
  Als ik op de site van Ziggo kijk, zie ik dat ik via de digitale televisie ook ALLE REGIONALE RADIOzenders kan ontvangen.
  Alleen kunnen wij hier in Deventer niet alle regionale radiozenders ontvangen. Alleen de voormalige @Home zenders zijn te ontvangen.

  De Regionale radiozenders die ontbreken zijn 829, 830, 831 en 832 (Radio West, Noord Holland, M, en Rijnmond).
  Worden deze zenders nog aan het pakket toegevoegd?  Als antwoord krijg je:
  Met dit specifieke probleem kunnen wij u helaas niet via e-mail helpen.Wij vragen u daarom vriendelijk te bellen met onze Klantenservice. Wij helpen u dan graag verder. Wij bieden u onze excuses aan voor het ongemak. :sleep:


  Anoniem, weet jij meer? :?:
   
 6. Enkele maanden geleden hier ook eens een vraag over gesteld en als antwoord kreeg ik dat deze ontbrekende zenders uit de lijst ( Gaat hier in oud casema gebied om Gelderland , Drenthe, Radio Oost etc... ) later toegevoegd zouden worden alleen was nog niet bekend wanneer.
  Maar is al weer een tijdje geleden dus .
  Zou ook graag wel eens willen weten wanneer dit gaat gebeuren :applause:
   
 7. Hier in Groningen zijn 829, 830, 831 en 831 ook nog steeds niet te ontvangen !
   

 8. Ik had/heb dus ook dat probleem!
  Helpdesk diverse keren gebeld en op advies helpdesk nieuwe kabels gekocht en ontvanger opnieuw aangesloten. Geen effect. Uiteindelijk heeft men een monteur gestuurd.

  Deze monteur kon het niet oplossen en gaf aan dat het net leek alsof ze niet doorgegeven worden. Hij heeft gebeld met het hoodkantoor en men zou het daar uitzoeken wat er mis ging.

  Vandaag terug gebeld door de monteur, en wat denk je?
  Deze regionale radiozenders zijn niet te ontvangen voor @Home klanten dit staat fout op de Ziggo zenderkaart:cry:. Erg jammer.

  Maar nu komt het ergste. De monteur gaf aan dat de andere regiozenders er nu ook alleen maar opzitten omdat dat technisch niet anders kan. In de toekomst gaat Ziggo per gemeente een lokaal digitaal zenderpakket maken en dan heb je alleen nog maar de regiozenders uit je eigen regio!
  Ik vroeg nog is dit zowel voor TV als Radio en ja dus voor beide! Dsu heb ik straks alleen nog maar TV Drenthe hier, Bah :cry:

  Dit is balen kijk zelf veel naar Omroep Brabant,TV Rijnmond, AT5 en TV Noord-Holland heb deze nog liever dan "onze eigen" TV Drenthe. Snap echt niet dat Ziggo deze zenders straks allemaal van de kabel haalt.

  En mag Ziggo ook zomaar deze populaire zenders niet meer doorgeven omdat ze in het basispakket zitten en Ziggo zelfs reclame maakt dan men alle regiozenders heeft? :no:

  Wat een bedrijf dat Ziggo die snappen echt niet wat hun klanten willen zien, als dit doorgaat ga ik een schotelsetje kopen want dan kan ik tenminste de regiozenders blijven zien.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 feb 2009
 9. Je gebruikt de termen lokaal en regionaal door elkaar. Voor de LOKALE omroepen is Ziggo inderdaad bezig met een proef om die te gaan doorgeven. Een mogelijke uitkomst daarvan is dat je dan inderdaad een aantal lokale omroepen uit jouw omgeving kan ontvangen. Iedereen in het Ziggogebied alle lokale omroepen doorgeven is niet haalbaar, dat zullen er al snel meer dan 100 zijn. (Normaal heeft ongeveer elke gemeente zijn eigen lokale omroep)

  Een dergelijke constructie gaat ook gebeuren voor regionale commerciƫle omroepen. Dat gebeurt nu al voor bijv. Regio 22 in Multikabelgebied, en Brabant10 en TV Limburg die alleen in het zuiden te zien zijn.

  Voor de publieke regionale omroepen lijkt me dit niet waarschijnlijk. Ziggo heeft ze juist met opzet allemaal (in ieder geval TV) toegevoegd, ook zenders van buiten het eigen gebied omdat er vraag naar was. Waarom de regionale radiozenders zoals Radio West, Noord Holland, M, en Rijnmond bij Ziggo Oost (nog) niet te ontvangen zijn weet ik niet
   
 10. Ik haal lokaal en regionaal niet door elkaar hoor weet echt het verschil wel!

  De monteur was dus bij mij thuis omdat Radio West, Noord-Holland, Utrecht en Rijnmond niet doorkomen. Hij wist ook niet hoe het kon maar belde dus uiteindelijk vandaag terug. Ziggo geeft deze niet door aan de @Home klanten en gaat dit ook niet doen.

  Ik vroeg dus ook met TV doen ze dit wel. Hij gaf toen echt aan dat dit een technische reden heeft dat Ziggo dit nu doet en ook te maken heeft met het @Home verleden. In de toekomst gaat ook Ziggo deze TV zenders en ook alle regio radiozenders niet meer doorgeven. Men gaat straks lokale digtiale pakketten maken omdat men verplicht wordt om ook lokale omroepen en de kabelkrant digitaal door te geven. Men gaat als dat technisch kan ook alleen nog maar je eigen regionale omroep doorgeven en stopt dus met alle anderen!

  Op mijn vraag waarom zei hij: HDTV kost veel ruimte en Ziggo is niet wettelijk verplicht alle regiozenders aan te bieden. Technische kan het nu nog even niet anders en straks wel en zal met dat dan ook anders gaan doen want de kabel heeft niet onbeperkte ruimte.

  Echt balen maar het schijnt dus echt waar te zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina