1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post je snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door almodovaris, 15 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En verder nog:
  speedtest.net een speed.io geven bij gebruik van een andere browser dan internet explorer vaak teveel aan of werken niet goed. Dat is een beperking van deze sites, maar verder kloppen ze over het algemeen wel aardig, mits je een testserver gebruikt die de snelheid kan leveren en die niet via te langzame lijntjes naar jouw computer loopt.
   
 2. Zou het zo kunnen zijn mn. speed.io een correctie doet met het overhead verlies? Want dat is bij mij de enige test die akelig dicht altijd tegen de 20 Mbps DL aanzit, zowel met FireFox als met IE. speed10.multikabel.net en andere tests zitten daar altijd wat lager. (rond de 19)
  Ook de UPC test komt bij mij redelijk strak tegen de 20 uit. Alleen kom ik daar met de upload consequent hooguit tot 1 Mbps terwijl ik elders 2,8 tot 2,9 scoor.
   
 3. Geen enkele speedtest zal correctie doen met betrekking tot overhead.
  Bij ADSL is overhead ook anders dan bij kabel.
   
 4. Zou je dit eens willen uitleggen? Volgens mij is de basis bij ADSL en kabel gewoon het TCP/IP protocol waar overhead in zit.
   
 5. Jouw redenering klopt helemaal dat bij allebei het TCP/IP protocol van toepassing is.Alleen heb ik op forums gelezen dat bij ADSL 10% extra overhead van toepassing is (mss error correctie enz) tov kabel.
  En dat zou zomaar kunnen kloppen want ik heb jarenlang een 4Mb verbinding met ADSL gehad waar ik max 412KB aan download uit kon slepen.Bij de kabel had ik met @home ook 4Mb, waar ik ong 460KB uit haalde.De opmerking dus :
  ADSL delen door 10 en kabel delen door 8 zou dus zomaar kunnen kloppen.
   
 6. Klopt helaas niet. Het tcp/ip protocol is om de data te versturen, het ADSL of kabel gebeuren is het transportmedium. Het tcp/ip protocol merkt geen verschil in transportmedium en heeft daar ook geen relatie aan mbt de overhead.

  Waarom zie je dan dit verschil. Bij ADSL is het gebruikelijk om precies (in jou voorbeeld) 4Mbit te geven aan de abonnee, bij kabel is het gebruikelijk om net iets meer te geven als 4Mbit om het verlies in overhead te compenseren. Dit kan je ook zien/nagaan aan de hand van de getallen die je geeft. Bij delen door 8 is er geen overhead, dit is de puur theoretische waarde. Er is echter altijd overhead.
   
 7. Christal clear.
  Bedankt voor uitleg, natuurlijk is het zo dat een protocol niet afwijkt bij gebruik van een ander medium, anders heette het ook niet protocol.
  Kon echter geen duidelijke verklaring vinden waarom ADSL minder snel was, dat is nu dus duidelijk.
   
 8. [​IMG]

  eergisteren overlaten zetten naar z2 en werkt. niet eens een reset hoeven doen
   
 9. ADSL heeft wel degelijk meer overhead, zie het volgende stukje dat ik van ADSLforum.nl geplukt heb:

  [/FONT]
   
 10. Je zal ongetwijfeld gelijk hebben.

  Ik mis dan echter de uitleg en berekening van beide en daarmee aantonend de verschillen tussen die 2. Er staat nu een korte uitleg van ADSL (ATM), maar niet een volledig verhaal. Heb je die info ook? Kan daarmee een volledig beeld worden geschetst.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina