1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post je snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door almodovaris, 15 jul 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. hier paar testjes uit schagen

  [​IMG]

  [​IMG]

  Resultaten van http://www.speedtest.nl
  (Overgenomen op Mon Nov 24 2008 om 14:00:51 UTC+0100)
  Download : 2604.2 KByte/sec
  Upload : 219.7 KByte/sec
  Connection : 1865.0 Conn/min

  zit wel goed alleen upload laat wat te wensen over

  peter
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 nov 2008
 2. om 17.30 uur.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Iets onder de maat, maar veel beter dan afgelopen dagen.
   
 3. [​IMG]

  Alles-in-1 plus

  Ik word niet meer (probeer ik) boos :censored: Had ik beloofd.

   
 4. Ok.. gisteren gebeld met de Helpdesk en ik moet zeggen.. binnen 3 minuten iemand aan de lijn.. ook de tweede keer toen ik terug moest bellen naar reset van de modem.

  De HD medewerker die de tweede keer aan de lijn was wou absoluut dat ik op speedtest.nl ging testen met een account. Dus ik een account aangemaakt en omdat in de configuratie geen Ziggo staat moest ik @Home 20000 kiezen.
  Na de test vroeg hij mij om op resultaat te klikken en de waardes door te geven.. Toen moest ik lachen want bij resultaat staan de theoretische waardes van het @Home intensief 20000 abbo en niet de waardes van de test... Toen ging het gesprek beter en hij wou luisteren. Vrijdag avond zou een monteur met een nieuwe modem komen. Ik weet niet of het aan de modem ligt maar het kan natuurlijk en om een goede verbinding te krijgen
  werk ik natuurlijk overal aan mee.

  Dus dit was gisteren.. vanmorgen nog steeds beroerde upload en het QPSK in de modem....
  Nu is het avond en in de modem staat weer 16QAM voor de Upstream modulation. De power Level van de upstream staat ook weer om 52 dBmv in plaats van 40 dBmv gisteren en vanmorgen.. het vreemde alleen is dat mijn
  logboek helemaal leeg is en alleen maar 1x autorisatie er staat....

  Misschien dat er toch wat met de modem is maar mijn waardes zijn weer goed.

  [​IMG]
   
 5. Die 52dBmV kan nog maar begeeft zich richting de grens, maar goed is deze waarde niet. Gaat nog, maar kan mogelijk al wel problemen geven met upload, bij 55dBmV word het echt kritiek. Als het modem goed aangesloten is, alles stekkers goed aangedraait zitten moet er iets met de signaal levering zijn.
   
 6. Alles-in- plus postcode 5403
  [​IMG]

  Nu nog de upload omhoog.
   
 7. Ik vermoed ook dat iets met signaal is maar laat ze maar eerst een nieuwe modem plaatsen.. Als de monteur hier is zal ik hem vragen eens door te meten en ik hoop dat die dat dan ook doet..

  Ik heb zaterdag hier alles uit elkaar gehaald om te kijken of er nog alles goed contact maakt.. volgens mij is alles goed maar ik kan natuurlijk niet IN het AOP kijken en in de splitter evenmin. Dus het blijft niets anders over dan wachten tot vrijdag en ik hoop dat de waardes tot dan goed blijven..
  Nu is het eigenlijk spitsuur en de waardes zijn nog steeds heeeel goed..
   
 8. De signaalwaardes hebben geen relatie aan de drukte op internet. Het signaal is er of is er niet (en alles wat daar tussen zit). Het signaal trekt zich niets aan van eventuele drukte op het internet. Het signaal zou altijd stabiel (kan wel varieren door de dag door natuurkundige omstandigheden) moeten zijn.

  Of het signaal wel of niet goed is kan echter wel weer van invloed zijn op de behaalde snelheden en de stabiliteit van internet. Zolang binnen de marges maakt het niet uit, echter jou upstreampower begint zich met 52dBmV erg richting de kritische grens te bewegen.

  Theoretisch kan Eurodocsis signaalwaardes op de upstreampower tot 58dBmV (sommige modems gaan zelfs tot 61dBmV) aan, echter word in de praktijk vaak al een kritische grens van 55dBmV aangehouden. Bij deze waarde kan het al echt serieus instabiel worden. Een te lage upload kan al door waardes iets onder deze 55dBmV veroorzaakt worden, hoeft niet, kan wel.
   
 9. we wachten maar op het nieuwe modem en wat het meten brengt...

  Er staan nu 267 Uncorrectables in het modem signaal overzicht...
  maar de snelheden zijn goed...

  [​IMG]
   
 10. [​IMG]

  Ik mag niet klagen denk ik.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina